NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Betrouwbare CNC-draaibanken helpen toeleverancier om competitief te blijven
Desart Industries behoort sinds 2012 tot de Buyse Metal Works Group en verhuisde eind 2016 naar een nieuwe locatie in industriezone Duwijck in Lier.

Betrouwbare CNC-draaibanken helpen toeleverancier om competitief te blijven

Bij Buyse Metal Works Group weten ze dat als geen ander. ‘U vraagt, wij draaien’, dat is het motto van de toeleverancier van CNC-draai-, frees- en slijpwerk. Voor de modernisering van hun machinepark kiezen ze bewust voor een samenwerking met betrouwbare partners, waaronder Germond. De machineleverancier installeerde de laatste vijf jaar vier CNC-draaibanken type Doosan Puma 2600 Y in de vestiging in Lier.

Tekst: Johan Debaere  Beeld: Buyse Metal Works Group/Germond

Buyse Metal Works Group is al meer dan zestig jaar een toonaangevende toeleverancier van CNC-draaiwerk, freeswerk en slijpwerk voor de metaalverwerkende sector. In het kader van ‘one-stop-shopping’ werken ze ook nauw samen met leveranciers van oppervlakte­behandelingen, zoals anodiseren, warmtebehandelingen, verzinken, vernikkelen … Daarnaast kan de klant er terecht voor subassemblages (gelast of mechanisch samengesteld). In de vestigingen in Aalter en Lier (Desart Industries) zijn dagelijks meer dan 100 medewerkers aan de slag om alle mogelijke werkstukken te produceren. Ze kunnen daarvoor gebruik maken van een state-of-the-art machinepark met 95 CNC-machines.

In de vestiging in Lier bewerkt de toeleverancier van CNC-draaiwerk, freeswerk en slijpwerk vooral kleine series, maar soms ook grotere reeksen. Ze beschikken daarvoor over een modern machinepark.

Competitief blijven

“We willen te allen tijde competitief blijven en streven ernaar om onze klanten totale kwaliteit te bieden op vlak van hun product, inclusief service en klantgerichtheid. Door de implementatie van 5S en Lean en een doorgedreven digitalisering en automatisering hebben we fors geïnvesteerd in de verhoging van efficiëntie en productiviteit. Finaal leidt dit tot een reductie van de TCO voor de klant”, stelt zaakvoerder Philippe Buyse. “Bovendien kunnen we rekenen op onze enthousiaste vakmensen, die we continu bijscholen. Een state-of-the-art machinepark laat ons toe om de meest complexe werkstukken in staal, rvs, aluminium, koper en messing met nauwkeurige toleranties te vervaardigen. Door de continue optimalisatie en modernisering van ons machinepark kunnen we efficiënter produceren en blijven de instel­tijden tot een absoluut minimum beperkt.”

Buyse Metal Works Group kocht in de laatste vijf jaar vier draaibanken type Doosan Puma 2600 Y bij Germond.

CNC-draaibanken van Doosan

Toen Buyse Metal Works Group vijf jaar geleden op zoek ging naar een nieuwe draaibank voor kleine en middelgrote series in de vestiging in Lier, werd een grondige analyse van de mogelijke systemen gemaakt. Uiteindelijk kwamen ze bij Germond en Doosan terecht. Kort daarop werd de eerste Doosan Puma 2600 Y op de werkvloer geïnstalleerd. Om nog flexibeler op de wensen van de klanten te kunnen inspelen en de capaciteit te verhogen, draaien bij Desart Industries intussen vier van deze draaibanken op volle toeren. Het laatste systeem werd in augustus van dit jaar in gebruik genomen. Twee machines worden gecombineerd met een robot van RoboJob voor het automatisch beladen. “Deze compacte draaibank met strak design omvat een X-, Y- en Z-as van respectievelijk 260, 105 en 830 mm, een kauwplaat van 255 mm en een spindel met een motor van 22 kW en een snelheid van 3.500 toeren/min. Doordat deze machine uitgerust is met een Y-as kunnen de meeste werkstukken volledig in de machine afgewerkt worden”, licht Franky Grammens, commercieel directeur bij Germond, toe: “Deze unit is ideaal voor de bewerking van alle mogelijke producten met een maximale diameter van 375 mm en een lengte van 750 mm. De machine is uitgerust met een grote bedieningsdeur die volledig afsluit en wordt geleverd met een eenvoudige bedieningsmodule.”

Deze compacte draaibank omvat een X-, Y- en Z-as van respectievelijk 260, 105 en 830 mm en een spindel met een motor van 22 kW en een snelheid van 3.500 toeren/min.

Kwaliteit van product en service

Net als Buyse Metal Works Group draagt Germond de kwaliteit van zijn producten en service hoog in het vaandel en dat zorgt ook hier weer voor een tevreden klant. “Eens we voor een bepaalde leverancier gekozen hebben, blijven we die ook trouw en bouwen we samen aan een relatie op lange termijn. Tenzij er in het traject noemenswaardige problemen optreden uiteraard”, sluit Buyse af. “Germond is op alle vlakken een betrouwbare partner. Ze staan ons bij met deskundig advies voor de aankoop van machines. Ze staan garant voor een betrouwbare levering en een kwaliteitsvolle installatie en inbedrijfstelling. Voor de machineleverancier stopt het daar echter niet, want zij staan ook in voor het onderhoud en denken met ons mee hoe we in de loop der jaren onze machines verder kunnen optimaliseren.” 

Deze unit is ideaal voor de bewerking van producten met een maximale diameter van 375 mm en een lengte van 750 mm. Hij is uitgerust met een grote bedieningsdeur die volledig afsluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details