Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Automatisering

Cobotracks slaat de handen in elkaar met internationale cobotgigant Techman Robots

Cobotracks-track-Techman-Robots1

6 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Daarmee is het zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent. Om dit certificaat in de wacht te slepen heeft Cobotracks een nieuw product op de markt gebracht: een zevende as voor Techman cobots die het werkbereik aanzienlijk vergroot.

Pieter Vansichen

Unieke samenwerking met Techman

Het Taiwanese bedrijf Techman robots, is één van de belangrijkste spelers op de markt. Wereldwijd zijn ze de tweede grootste cobotproducent. In Azië zijn ze zelfs marktleider. Met de TM-certificatie boort Cobotracks de cobotmarkt verder aan en versterkt het bedrijf zijn huidige positie. Cobotracks is de eerste fabrikant die door Techman erkent wordt met het label “TM Plug&Play Certified” als producent van zevende assen. De producten van Cobotracks zijn perfect te integreren door de bijhorende compatibele software. Het nieuwe product heet ‘Linear Motion Plug & Play’.Eerder deed de Genkse start-up dit huzarenstukje al eens voor door een gelijkaardig certificaat (het UR+ label van Universal Robots) te behalen voor de grootste speler op de markt. Het was echter geen knip-en-plakwerk om de bestaande software van Universal Robots snel te integreren in de tracks bestemd voor een Techman cobot. In samenwerking met het Genkse bedrijf Plakoni werd in een tijdspanne van één jaar een nieuwe – op maat gemaakte – software ontwikkeld.

Cobotracks bv is zo de eerste speler in de markt van de zevende assen die zowel voor Universal Robots als voor Techman een gecertificeerde partner is.

Groter werkbereik

Cobots zijn collaboratieve robots die gekend zijn om (in tegenstelling tot industriële robots) samen te werken met de mens. Ze zijn laagdrempelig in zowel de aankoopprijs als in het gebruik. Cobots zijn dan ook interessant voor kmo’s alsook voor grote bedrijven waar beperkt seriewerk kan worden gedaan. Dankzij een zevende as vergroot het bereik van de cobots aanzienlijk. De lengtes (verticaal en horizontaal) waarop de cobot zich kan voortbewegen kunnen tot 50 meter lang zijn.

Innovatieve ondersteuning

De innovatieve samenwerking tussen Cobotracks en Techman kwam er dankzij de steun van POM Limburg. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij van Limburg heeft als doel de economie in Limburg te ondersteunen en te versnellen. Samenwerkende bedrijven kunnen beroep doen op een subsidie om innovatieve technieken, materialen, onderzoeken en processen te ontwikkelen. Pieter Vansichen “Cobotracks is wereldwijd de eerste bouwer van zevende assen die bij de twee grootste cobotproducenten gecertificeerd is.”

Meer informatie www.cobotracks.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details