Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringOppervlaktebehandeling

Compact robotsysteem kan nu aan vijf bewerkingscentra gekoppeld worden

Door de toenemende automatisering zijn robotsystemen niet meer weg te denken uit de maakindustrie. Daarom introduceerde Hermle-Leibinger Systemtechnik GmbH, een...

hermle6-kopieren

19 maart 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Door de toenemende automatisering zijn robotsystemen niet meer weg te denken uit de maakindustrie. Daarom introduceerde Hermle-Leibinger Systemtechnik GmbH, een 100% dochter van Maschinenfabrik Berthold Hermle AG, een tijd geleden zijn eerste compacte robotsysteem. Om op de behoeften in de markt in te spelen, heeft de specialist dit systeem verder geoptimaliseerd. RS 05-2, de nieuwe generatie, kan aan extra machinemodellen gekoppeld worden en biedt ook antwoord op de vraag naar individuele opslagoplossingen.

Optimale toegang tot de werkruimte voor handmatige werkzaamheden.

 

Bewerkingscentrum C 250 met aan de voorzijde aangepast robotsysteem RS 05-2.

 

 

Hermle blijft fors investeren in innovatie met nieuwe oplossingen en de optimalisatie van bestaande systemen, die vaak ook verregaand kunnen zijn. Zo heeft de R&D-afdeling van deze specialist uit het Duitse Gosheim nu het compacte robotsysteem RS 05 ‘heruitgevonden’. De tweede generatie van de RS 05 kan frontaal (C 250, C 400 en C 32) of aan de zijkant (C 12 en C 22) aan de Hermle bewerkingscentra aangebouwd worden. Met een oppervlakte van net 2 m2 is het robotsysteem heel compact geconstrueerd. Afhankelijk van de toepassing kan het systeem met zeer uiteenlopende opslagmodules uitgerust worden: als systeem met enkele matrix, een opslag met vijf telescoopladen met matrixopbergplaats, een palletopslag of ook als Kanban-systeem. Modulariteit is dan ook het codewoord. De toegang tot werkruimte en opslag werd geoptimaliseerd, zodat de operator op een eenvoudige manier handmatige instel- of controlewerkzaamheden kan uitvoeren. De robot kan onbewerkte stukken/werkstukken en pallets met een gewicht tot 10 kg behandelen. Hij wordt ook ingezet voor matrixhandling uit en in de verschillende opslagsystemen. De robot kan uitgerust worden met een enkele of dubbele grijper en beschikt voor de reiniging van de spanvoorziening over een extra afblaaseenheid.

Onderhoudstoegang tot robotsysteem RS 05-2.

 

Draaibaar bedieningspaneel met geïntegreerd touchscherm en HACS bedieningssoftware.

 

Eigen automatiseringssoftware

Hermle biedt nog veel meer. Met het Hermle Automation-Control-System, kortweg HACS, biedt Hermle een eigen automatiseringssoftware. HACS wordt allang met succes toegepast bij palletwissel- en handlingsystemen en bij robotinstallaties van Hermle. Bij de voorbereiding is een extra, draaibaar bedienings­paneel voorzien. De eenvoudig en intuïtief via ‘drag & drop’ te bedienen interface vereenvoudigt het gebruik voor de operator op de werkvloer. De bediener behoudt altijd het overzicht over de taken die hem nog wachten. Zo wordt stilstand in de productie vermeden. De duidelijke structuur en de eenvoudige opbouw van het systeem helpen om fouten te voorkomen. HACS is volledig geïntegreerd en geeft voor elke toepassing op elk moment alle relevante gegevens in één oogopslag weer: systeemoverzicht, plannen, pallets, productieplanning, taken en gereedschappen. Alle nieuw voorbereide werkstukken worden automatisch in de productieplanning opgenomen, maar men kan te allen tijde prioriteiten aanpassen en daarmee de volgorde van de bewerkingen veranderen. Met de grafische robotprogrammering (GRP), die in de touch­able SmartPad geïntegreerd is, worden de meest uiteenlopende werkstukken met eenvoudige parameters en met focus op een optimaal gebruik van de ruimte geprogrammeerd. Ook de robotprocessen en het plaatsen van de werkstukken in de betreffende opspanning van de machine kunnen met de GRP aan de specifieke eisen aangepast worden. 

Opslagmodule met vijf telescoopladen met geïntegreerde matrixopbergplaatsen voor talrijke onbewerkte stukken/werkstukken.

 


Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details