NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
De standaard blijven zetten
Door meer duurzame en koolstofarmere productiemethodes voor plaatbewerking aan te bieden, helpt TRUMPF bedrijven te vechten tegen de klimaatverandering.

De standaard blijven zetten

Wie laser zegt, zegt TRUMPF. Een reputatie die het bedrijf ook de komende jaren stevig in handen wil houden. Dat bewees de meest recente editie van de EuroBLECH, waarop TRUMPF uitpakte met de geüpgradede TruLaser 5000 series, die nu met 24 kW over dubbel zoveel vermogen beschikt. “In functie van het materiaal en de toepassing kunnen er tot 80% meer platen per uur verwerkt worden. Dat is de toekomst van plaatbewerking”, vat Stephan Mayer het samen, CEO machine tools bij TRUMPF. De verdeling in België gebeurt door V.A.C. Machines.

“Onze klanten hebben hun productiekosten het afgelopen jaar enorm zien toenemen door de hogere energieprijzen. Met onze technologieën kan het gebruik van energie-intensieve materialen enerzijds beperkt worden, maar zorgen we er anderzijds ook voor dat ze minder energie nodig hebben om te presteren. Door meer duurzame en koolstofarmere productiemethodes voor plaatbewerking aan te bieden, helpen we bedrijven te vechten tegen de klimaatverandering en hun kosten voor materialen en productie te reduceren”, aldus Mayer. 

Een voorbeeld daarvan is het nieuwe ‘Eco Cooler’ systeem, dat de temperatuur van lasersnijmachines controleert met louter water en dus zonder chemische koelmiddelen. Een innovatieve oplossing die 80% minder energie verbruikt dan conventionele systemen, en die 100% niet vervuilend is.

TRUMPF is erin geslaagd om het vermogen in de TruLaser 5000 te verdubbelen van 12 kW naar 24 kW. Hierdoor kunnen klanten eenvoudiger door maximale diktes snijden en hun productiviteit met tot 80% opdrijven.

Digitalisering en automatisering als drivers

TRUMPF blijft zijn leidende positie in de markt als leverancier van geconnecteerde oplossingen voor plaatbewerking alle eer aan doen. “Digitalisering en automatisering blijven de belangrijkste trends voor de toekomst van onze industrie. Door systematisch al hun productieactiviteiten te digitaliseren, kunnen bedrijven tijd besparen en hun productiviteit een aanzienlijke boost geven”, vertelt Mayer. 

TRUMPF toonde aan bezoekers de nieuwe functies van zijn eigen OSEON software voor planning en sturing van plaatbewerkingsprocessen. Deze omvat onder andere een module om de niet-productieve activiteiten te reduceren. Bezoekers konden er ook meer te weten komen over Smart Factory Consulting, een dochterbedrijf van TRUMPF dat bedrijven helpt met het optimaliseren van hun processen door middel van digitalisering.

Meer entry level machines

TRUMPF breidt eveneens zijn marktaandeel in eenvoudigere, beter betaalbare machines uit. In 2021 introduceerde het hightech bedrijf een entry level lasersnijmachine en laserlasmachine. De EuroBLECH dit jaar voegde nog een plooibank aan dat rijtje toe: de TruBend 1000. 

“Door onze portfolio op deze manier uit te breiden, boren we de groeiende markt voor eenvoudigere machines aan. Ze zijn even betrouwbaar, robuust en duurzaam als onze high-end modellen, maar aanzienlijk betaalbaarder”, aldus Mayer.    

Deze entry level machines voldoen aan dezelfde hoge veiligheidsstandaarden en bieden gebruikers ook toegang tot de waaier aan bewezen diensten die TRUMPF aanbiedt. Dankzij de eenvoudige programmering en bediening helpen deze machines bedrijven een antwoord vinden op het tekort aan geschoold personeel.

Het nieuwe ‘Eco Cooler’ systeem controleert de temperatuur van lasersnijmachines met louter water en dus zonder chemische koelmiddelen. Een innovatieve oplossing die 80% minder energie verbruikt dan conventionele systemen, en die 100% niet vervuilend is.

Oplossing voor de meest veeleisende toepassingen

Maar uiteraard was er ook alle aandacht voor de innovatieve oplossingen die de productiviteit en rendabiliteit van plaatbewerking naar het volgende niveau brengen. Mayer: “Technologie op het scherpst van de snee heeft altijd het kloppend hart gevormd van TRUMPF machines. Oplossingen ontwikkelen voor de meest ambitieuze plaatbewerkers is onze corebusiness. Ook dat blijven we de komende jaren in de praktijk brengen.” 

Tijdens de afgelopen editie van EuroBLECH ging de nieuwe TruLaser 5000 snijmachine wat dat betreft met de meeste aandacht lopen. TRUMPF is er immers in geslaagd om het vermogen in deze machines te verdubbelen van 12 kW naar 24 kW. Hierdoor kunnen klanten eenvoudiger door maximale diktes snijden en hun productiviteit met tot 80% opdrijven. Met stikstof kan er nu tot 20 mm gesneden worden, zonder dat de stukken om nabehandeling vragen. Tegelijkertijd geeft het hogere vermogen een boost aan de snedekwaliteit. TRUMPF is duidelijk klaar voor de toekomst.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details