NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Voortman focust op manloze staalbewerking en totaaloplossingen
De Fabricator is de eerste lasrobot in de wereld die zowel kan samenstellen als lassen.

Voortman focust op manloze staalbewerking en totaaloplossingen

Unieke machines, Experience Center en overnames

Al meer dan vijftig jaar richt Voortman Steel Machinery zich op de ontwikkeling en bouw van staalbewerkingsmachines. Met een voortdurende drang naar verbetering en innovatie heeft het bedrijf de afgelopen jaren grote stappen gezet op het vlak van software en digitalisering, met als ultieme doel: manloos produceren en klanten een totaaloplossing aanbieden. 

Voortman Steel Machinery heeft een eenvoudige missie: oplossingen ontwikkelen waardoor zijn klanten beter kunnen presteren. Bijvoorbeeld het realiseren van grotere aantallen in kortere tijd, of het verhogen van de kwaliteit, nauwkeurigheid of snelheid. Maar ook beter presteren op bijvoorbeeld het logistieke vlak. Op alle fronten van staalbewerking denkt en ontwikkelt Voortman mee. 

Aanvulling portfolio machines

Grofweg zijn de bedrijfsactiviteiten van Voortman te verdelen in het ontwerpen en bouwen van staalbewerkingsmachines enerzijds, en het ontwikkelen van software en automatiseringsoplossingen anderzijds. 

De V310 is een multifunctionele plaatbewerkingsmachine die volautomatisch plasma en autogeen kan snijden.

Machines

Het portfolio machines omvat hightech machines voor profiel-, plaat- en buisbewerking, strip- en hoekprofielbewerking en oppervlaktebehandelingen. Een recente aanvulling is de Fabricator: een lassysteem dat de meest voorkomende staalconstructieprofielen kan produceren, waaronder platen, hoekijzers, buizen, U-profielen en kraanbaanconsoles. Uniek is deze lasrobot door het feit dat het de eerste lasrobot in de wereld is die zowel kan samenstellen als lassen. Het compacte en plaatsbesparende systeem biedt hiermee de mogelijkheid voor een volledig geautomatiseerde productie van laswerk, en aanvullend een oplossing voor het tekort aan lassers. Omdat het lasproces niet wordt onderbroken, is ook een betere planning mogelijk en is een consistente kwaliteit te realiseren. 

Om de productie verder te optimaliseren is tevens de softwareoplossing DIGI-WELD geïntroduceerd. Hiermee is ook het voorbereidingsproces volledig te automatiseren, wat tijd bespaart en een continu lasproces (24/7) mogelijk maakt. 

Müller Opladen

Naast de ontwikkeling van eigen machines heeft Voortman haar portfolio ook uitgebreid met de overname van Müller Opladen GmbH. Deze toonaangevende Duitse fabrikant ontwikkelt en bouwt buisbewerkingsmachines voor stalen buizen, drukvaten en constructiestaal. De 3D-buizenmachines zijn bedoeld voor kleine, middelgrote en grote buizen, en vormen hiermee een goede aanvulling op het uitgebreide assortiment van Voortman. Bovendien kan Voortman door de overname gebruikmaken van een distributienetwerk dat ongeveer zeventig landen omvat. Müller Opladen, dat zelf operationeel blijft in Duitsland, profiteert op zijn beurt van het internationale netwerk van Voortman waar het klantenservice en reserveonderdelen betreft.

Met de overname van Müller Opladen heeft Voortman het portfolio uitgebreid met buisbewerkingsmachines.

Automatisering en software

Dat Voortman écht verder gaat dan alleen het leveren van machines, blijkt onder meer uit het uitgebreide serviceaanbod voor de klanten. Zo is op het hoofdkantoor in Rijssen een Experience Center ingericht, waar klanten machines kunnen ‘uitproberen’ maar waar tevens trainingen voor engineers en operators plaatsvinden. Ook zijn zowel live als online machinedemonstraties aan te vragen waarbij interne en externe camera’s alle geheimen van de machines tot in detail onthullen.

Met een focus op digitalisering en software is het serviceportfolio bovendien uitgebreid richting het uitvoeren van data-analyses. Hiermee zijn zowel het productieproces en de lay-out als het product nader te beschouwen, wat het inzicht vergroot en mogelijkheden biedt voor verbeteringen en optimalisaties. Tevens zijn productiedata te koppelen aan een virtual reality simulatie, waarmee de functionaliteit van een beoogde oplossing in een virtuele wereld is te controleren. Een goed hulpmiddel wanneer een focus ligt op manloos produceren. 

Alleskunner
Een van de paradepaardjes in het programma is de V310. Een multifunctionele plaatbewerkingsmachine die volautomatisch plasma en autogeen kan snijden, hardmetaalboren, 3D-bevel snijden, en volledige contouren frezen. Door alle stappen van het productieproces op één station uit te voeren, is het productieproces te vereenvoudigen en is op logistieke kosten te besparen. De softwarepakketten VACAM Scheduling en Buffering maken het mogelijk alle processen onbemand uit te voeren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.