NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Efficiëntie, snelheid en kwaliteit verhogen dankzij nieuwe machines en automatisering
Vader en zoon Stevens poseren trots bij de ByStar Fiber 4020 lasersnijmachines met 12 kW bron in een MixGas-uitvoering.

Efficiëntie, snelheid en kwaliteit verhogen dankzij nieuwe machines en automatisering

Wie verder wil groeien, moet niet alleen investeren in een up-to-date machinepark. Automatiseren is een must. Klanten willen hun bestellingen steeds sneller geleverd hebben én het vinden van technisch geschoold personeel blijft een groot probleem. Dat hebben ze bij Stevens Punching goed begrepen. Voor hun lasersnijmachines en bijbehorende automatiseringsoplossingen is de familie Stevens al meer dan twintig jaar vaste klant bij Bystronic. Vorig jaar werd een nieuwe ByStar Fiber 4020 fiberlasersnijmachine met een 12 kW bron en MixGas aangekocht, die binnenkort gekoppeld wordt aan een ByTower Line met ByTrans Modular en BySort. Een nieuwe stap op weg naar een geautomatiseerde 24/7 productie.

Stevens Punching is een vooraanstaande toeleverancier in industrieel plaatwerk op maat. Ze bewerken zowel ferro- als non-ferromaterialen, uit voorraad of door de klant zelf aangeleverd. De klanten komen vooral uit de wereld van de logistiek, machinebouw, landbouw en elektronica, maar ook uit andere sectoren. Ze zijn op zoek naar een partner die hen kan helpen om hun productieproces te optimaliseren. 

“Ze kiezen ervoor om voor bepaalde bewerkingen een beroep te doen op een externe partner met een ruime ervaring. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan marktleiders als Picanol, Case New Holland en Stow International, maar ons klantenbestand omvat ook vele andere grote, middelgrote en kleinere ondernemingen uit België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk”, vertelt zaakvoerder Peter Stevens. “Ik draai zelf intussen meer dan 35 jaar in het bedrijf mee en ben heel fier dat mijn zoon Nicolas ingestapt is. Onze gestage groei willen we in de komende jaren doorzetten. We willen omschakelen van een toeleveringsbedrijf naar een partner met toegevoegde waarde, en onze klanten dankzij onze kennis en ervaring ondersteunen om hun productieproces
te verbeteren.”

De machine is tijdelijk gekoppeld aan een ByTrans Cross. Binnenkort wordt een volledige automatiseringslijn met opslagtoren (ByTower), laad- en ontlaadsysteem (ByTrans Modular) en sorteerinstallatie (BySort) geïnstalleerd.

Vaste partner voor lasersnijmachines

Daarvoor kunnen ze bij Stevens Punching rekenen op vakbekwame medewerkers en een state-of-the-art machinepark: CNC-gestuurde fiberlasersnijmachines, ponsmachines en plooibanken, lasposten, maar ook een poederlak­installatie en assemblage-afdeling. 

Bystronic is al meer dan twintig jaar hofleverancier voor lasersnijmachines. “Onze eerste contacten dateren van net voor de eeuw­wisseling, toen we een lasersnijmachine 4020 met 4 kW CO2-laserbron met bijbehorende automatisering installeerden. Deze machine heeft zowat twintig jaar goed haar diensten bewezen. Al snel volgde een tweede stand-alone 4 kW CO2-lasersnijmachine met wisseltafel, waarvoor we zelf een systeem voor manuele belading met zuignappen ontwikkelden”, legt zoon Nicolas uit. “In 2016 schakelden we over op de fiberlasertechnologie, met een ByStar Fiber 4020 met 3 kW bron, gevolgd door een gelijkaardige unit met een 6 kW bron ter vervanging van een van onze CO2-lasersnijmachines.”

Deze fiberlasermachine snijdt sneller en de snijkwaliteit is beter. Bramen en oxidatie worden vermeden, waardoor werkstukken zonder nabehandeling naar een volgende productiefase kunnen.

Nieuwe fiberlasersnijmachines met automatisering

Om te groeien moet de capaciteit verder vergroot worden. In die optiek investeerde Stevens Punching in een 12 kW ByStar Fiber 4020 fiberlasersnijmachine in een MixGas-uitvoering, die gekoppeld wordt aan een volledige automatiseringsoplossing. 

“Dankzij de 12 kW bron en de keuze voor MixGas snijdt deze machine sneller, zelfs bij dikkere werkstukken. De snijkwaliteit is bovendien beter, wat de doorlooptijd gevoelig bepekt. Er is immers geen braamvorming noch oxidatie, waardoor de werkstukken zonder verdere nabehandeling naar een volgende fase in het productieproces kunnen”, licht Salvatore D’Angelo, area sales manager bij Bystronic, toe. “Op dit ogenblik is deze snijmachine gekoppeld aan een ByTrans Cross laad- en ontlaadsysteem, maar binnenkort installeren we een volledige geautomatiseerde lijn met een ByTower opslagtoren, een ByTrans Modular voor het laden en ontladen, en een BySort sorteerinstallatie, die alle gesneden stukken terug op de juiste pallet zal leggen. Alleen de platen zullen nog manueel in de toren gelegd moeten worden. De rest verloopt allemaal volautomatisch.”    

BYSTRONIC BENELUX Standnummer 189

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details