NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Ergonomie op maat van uw toepassing
De pneumatische manipulatoren van Dalmec zitten altijd als gegoten, wat uw specifieke situatie ook is. Omdat verdeler Arcadel telkens vertrekt van maatwerk.

Ergonomie op maat van uw toepassing

​Geen metaalbedrijf dat er niet tegen aanloopt vandaag: de schaarste aan technisch geschoold personeel. Automatisering biedt een uitweg, maar daar staat een prijskaartje tegenover en bovendien kan het de flexibiliteit danig inperken. Toch is het belangrijker dan ooit om uw menselijk kapitaal te beschermen. Een kolfje naar de hand van de oplossingen van Dalmec. Deze pneumatische manipulatoren worden opgebouwd in functie van uw specifieke noden om licht werk te maken van zware lasten.

Ergonomie staat steeds hoger op de agenda van bedrijfsleiders. Zeker in de metaalindustrie, waar de ruggen van operatoren niet gespaard blijven. Het gaat vaak om zware, moeilijk te manipuleren lasten. De laatste jaren duiken er daarom meer robots (en cobots) op in de buurt van werktuigmachines, om de stukken in en uit de machine te laden. In plaatbewerking zijn het dan weer hoge torenmagazijnen die platen naar en van de tafel van lasersnijmachines leiden. “Technologie die helaas niet voor iedereen een oplossing biedt. Soms is er gewoon de plaats niet, in andere gevallen ontbreekt het budget of is er net dat tikkeltje meer flexibiliteit vereist om repetitief, zwaar werk uit handen van operatoren te nemen”, vertelt zaakvoerder Thierry Reverse.

Is er nog meer bewegingsvrijheid nodig? Dan kunnen de pneumatische manipulatoren van Dalmec ook nog aan een rail worden gehangen.

Zitten altijd als gegoten

Niet zo met de pneumatische manipulatoren van Dalmec. Die zitten altijd als gegoten, wat uw specifieke situatie ook is. “Omdat we telkens vertrekken van maatwerk”, haalt Reverse aan. “Door de situatie in het atelier grondig te bekijken en goed te luisteren naar de specifieke noden van de operatoren, bouwen we de pneumatische manipulator volledig op maat van de toepassing. Is er nog meer bewegingsvrijheid nodig? Dan kunnen we hem ook nog aan een rail hangen. Voor ons is maatwerk de standaard, want het is de beste verzekering om ervoor te zorgen dat de investeringen in ergonomie ook echt gebruikt worden en dus renderen. Want ze ontlasten niet alleen uw operatoren, maar dragen ook bij aan een verhoogde efficiëntie.” 

Het uitgangspunt is daarom altijd een zo gebruiksvriendelijk mogelijke oplossing te ontwerpen. “We nemen het werk van de operatoren niet over, maar zorgen dat de fysieke lasten tot een minimum gereduceerd zijn. We willen het ze zo eenvoudig mogelijk maken om zware lasten moeiteloos en precies te heffen, te draaien, te verplaatsen …”  

Het uitgangspunt is altijd een zo gebruiksvriendelijk mogelijke oplossing te ontwerpen. “We nemen het werk van de operatoren niet over, maar zorgen dat de fysieke lasten tot een minimum gereduceerd zijn.”

Zelf ervaren hoe makkelijk het is

Omdat daden luider spreken dan woorden, kunnen klanten ook in de showroom in Roeselare terecht. “Om zelf te ervaren hoe makkelijk tillen kan zijn. Niets gebeurt vanop afstand, ze hebben het stuk letterlijk zelf in handen, maar dan zonder de zware belasting”, verduidelijkt Reverse. “Daar kunnen ze meteen ook de verschillende types aan het werk zien. Er staan er zo een tiental opgesteld. Maar ze kunnen er eveneens proeven van de mogelijkheden die er zijn qua toolings. Want dat is het laatste stukje van de puzzel. De klem, de haak of de grijper (met zuignappen of magneten) moet de stukken van klanten veilig, betrouwbaar en zonder kans op schade kunnen manipuleren. Ook daarvoor zorgen we voor een tailor made solutions, maar in de metaalindustrie zijn het soms ook de klanten zelf die de tooling ontwerpen. Alles wordt door ons tot in de puntjes berekend, vooraleer het engineeringteam in Italië ermee aan de slag gaat. Daar wordt het toestel ook altijd eerst uitvoerig getest met het materiaal van de klant. Pas dan wordt het naar hier overgebracht en zorgen wij voor installatie, onderhoud en verdere service.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details