NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Grootste assortiment weervast staal
Vanuit Wijchen levert NovioStaal verschillende staalkwaliteiten, waaronder weervast staal.

Grootste assortiment weervast staal

NovioStaal uit Wijchen werd 25 jaar geleden opgericht en levert verschillende en vaak hoogwaardige staalkwaliteiten in zowel standaard als speciale afmetingen. Klanten kunnen er terecht voor coils, standaard platen, maar ook voor platen op speciale afmetingen of diktes. Tegenwoordig zijn ook kokers en buizen direct uit voorraad leverbaar in weervast cortenstaal. 

Gefascineerd door staal, startte Lex Coenen NovioStaal in 1997 om klanten de gewenste staalproducten te leveren die zij via de gangbare kanalen niet eenvoudig konden vinden. Vanaf het begin heeft de behoefte van de klant centraal gestaan. Deze filosofie is moeiteloos doorgezet door de drie jonge eigenaars die nu gezamenlijk het bedrijf runnen: zoon Marc Coenen, Niek Janssen en Sven Kamps.

Weervast staal is inmiddels ook beschikbaar als koker en huismateriaal.

Weervast staal

Om hun klanten maximaal te bedienen, zetten de mannen in op een grote voorraad met voornamelijk hoogwaardig plaatstaal. Hieronder ook het zogenaamde weervast staal dat ook bekend staat als cortenstaal of COR-TEN®. Het materiaal zal onder invloed van de buitenlucht een patinalaag ontwikkelen waarbij een oxidehuid ontstaat die een langdurige bescherming biedt. Het staal verkrijgt hiermee een lange levensduur en heeft in de toekomst geen behandeling meer nodig.

Esthetisch en sterk

Weervast staal is bij NovioStaal in grote hoeveelheden beschikbaar in verschillende kwaliteiten, soorten en afmetingen, en altijd voorzien van de benodigde materiaalcertifi­caten. Dunne platen zijn bijvoorbeeld leverbaar in diktes van 1 t/m 25 mm en ook in bijzondere afmetingen zoals 6000 x 2000 mm als bandplaat. Daarnaast omvat het assortiment kwarto platen die zijn samengesteld uit afzonderlijk gewalste plakken. Door de hoge sterkte zijn deze platen onder meer geschikt voor bruggen, kunstwerken, diverse (zware) constructies, containers, ketels en drukvaten.

Verder is weervast staal door het opvallend roestige uiterlijk een populair materiaal voor constructies en bouwwerken waar eisen worden gesteld aan zowel sterkte als esthetiek. Zo zijn onder meer veel grote ‘kunstwerken’ in de buitenlucht van het onderhoudsvrije en recyclebare materiaal gemaakt, maar ook bruggen, tunnels, rookkanalen, straatmeubilair, containers en consumentenproducten voor de tuin zoals randen, borders, barbecues en open haarden. 

Door de grote eigen voorraad houdt NovioStaal de levertijden kort.

Uitgebreide leveringsmogelijkheden

Behalve het cortenstaal levert het bedrijf diverse andere hoogwaardige staalsoorten zoals S355MC, S355J2+N, S420-S500-700MC 30Mnb5, 16Mo3, X120MN12, C45, maar ook S235JR op maat. Zowel als bandplaten als in kwartoplaten. Buiten de standaardafmetingen zijn bijna al deze kwaliteiten ook op speciale (afgerolde) lengte en/of breedte afmetingen te leveren. 

Tot slot voorziet het programma in bandstaal in warmgewalst, koudgewalst, verzinkt en tevens in koudband in diverse (speciale) kwaliteiten. Voor de opslag van deze grote hoeveelheden materiaal beschikt het ISO-gecertificeerde en internationaal leverende NovioStaal over een grote opslagruimte die ook mogelijkheden biedt voor afroepcontracten. 

Het eigen transportmiddel geeft een maximale flexibiliteit om ook spoedbestellingen af te handelen.

Kennis, netwerk en korte levertijden

Tot slot stelt het enorme netwerk van en de jarenlange relaties met staalfabrieken Novio­Staal in staat flexibel het juiste product te leveren; ook voor heel specifieke toepassingen. De ruime voorraad, de intern beschikbare kennis, eigen transportmogelijkheden en de ultrakorte lijnen tussen NovioStaal en de afnemers leiden tot korte levertijden. 

Dus, wat er ook gebeurt: als een goede klant ’s morgens om half acht belt, mailt of appt met een dringend ‘spoedje’, zal alles op alles worden gezet om nog diezelfde dag het benodigde materiaal op locatie aan te leveren.     ■

StaalJournaal
Eén van de extra services van NovioStaal is het StaalJournaal. Een maandelijkse nieuwsbrief die de laatste ontwikkelingen in de staalwereld behandelt en door diverse klanten als basis wordt gebruikt voor hun inkoopstrategie. NovioStaal verstuurt hem al ruim twintig jaar naar inmiddels vele duizenden abonnees.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details