NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Machines naar overzeese bestemmingen transporteren vereist expertise
Bij een transport naar een verre bestemming is een goede manier van verpakken cruciaal.

Machines naar overzeese bestemmingen transporteren vereist expertise

Zowel de opdrachtgever als zijn eindklant willen dat hun machines veilig en onbeschadigd getransporteerd worden, ook bij overzeese bestemmingen. De Jan van Dam Group biedt een totaalconcept en ontzorgt de klanten daarbij van a tot z: van het verpakken en laden van machines, over het transporteren naar en vanuit elke hoek van de wereld, douaneformaliteiten en eventueel tijdelijke opslag, tot een levering aan huis en zelfs de verankering en installatie in de productieomgeving van de eindklant.

De Jan van Dam Group, bestaande uit Jan van Dam Machine Transport en Jan van Dam Global Machine Logistics, is een begrip als het gaat om machinetransport voor klanten in de meest uiteenlopende, vaak veeleisende sectoren. Deze specialist is een toegewijde partner voor opdrachtgevers en hun eindklanten, dankzij een enthousiast team van ervaren medewerkers én de meest vooruitstrevende wagens en technieken voor het transporteren, laden en lossen. Het materieel omvat trailers en opleggers, trekkers en bakwagens, autolaadkranen, compactkranen, heftruck en hoogwerkers, hijsportalen, intern transportmateriaal en montagebussen.

Jan van Dam Global Machine Logistics verzorgt bijvoorbeeld ook overzeese transporten per container.

Naar elke bestemming

“Bij elke opdracht denken we mee over de juiste manier van werken en nemen de volledige logistiek in handen. We verpakken de machine, waarna ze op onze vrachtwagens geladen wordt voor levering bij de eindklant. In samenspraak met fabrikant en eindklant wordt ze ter plaatse afgerold, efficiënt en veilig door de productiehal getransporteerd, en op haar plaats gezet. Met ons team van monteurs kunnen we zelfs assisteren bij de mechanische installatie”, licht sales manager Kasper Kraan toe. “We beperken ons niet tot België en Nederland. Onze afdeling Jan van Dam Global Machine Logistics staat in voor de expeditie naar elk land, wereldwijd.” 

“Een overzees project start met een goede manier van verpakken in standaard kisten en kratten, herbruikbare kisten, skids en maatwerkpallets en een bijkomende bescherming met folie en wrapping. Na het laden in een of meerdere containers wordt de machine getransporteerd naar een van onze opslagruimtes in Oudewater, Rotterdam of Bergen op Zoom, of rechtstreeks naar een (lucht)haven van vertrek. We regelen de zeevracht of het luchttransport en staan in voor de logistiek in het land van aankomst. Onze mensen kennen de geldende douaneregels binnen en buiten de EU, waardoor we eveneens alle douaneformaliteiten voor zowel uitvoer als inklaring voor onze rekening kunnen nemen. Als opdrachtgever hebt u uiteindelijk maar één vast aanspreekpunt voor het volledige project. En dat is een groot voordeel, want als je de diverse fasen van zo’n transport door verschillende partners moet laten uitvoeren, ontstaat er vertraging door de communicatie tussen die bedrijven.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.