NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Mazak toont totaalvisie voor geavanceerde productie op EMO 2023

Mazak toont totaalvisie voor geavanceerde productie op EMO 2023

Yamazaki Mazak presenteert op EMO 2023 een totaalvisie voor moderne productietechniek die machinegebruikers uit heel Europa in staat stelt hun productiviteit en winstgevendheid te verhogen. Aan bod komen bewerkingsmachines, lasertechnologieën, live verspaningsdemonstraties, geavanceerde softwareoplossingen en de nieuwste ontwikkelingen in de Smooth Ai besturingssoftware.

Mazak is dit jaar te vinden in hal 15, stand B14, en toont in totaal negentien machines en twaalf automatiseringssystemen. Centraal in de visie van Mazak staat de focus op het bieden van oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen waar maakbedrijven tegenwoordig voor staan. Denk daarbij aan het verhogen van de productiviteit en winstgevendheid, het tekort aan personeel en vaardigheden, hoge energieprijzen, looninflatie, toegenomen concurrentie en duurzaamheid. 

“Ons thema is ‘Discover More’ en dat komt omdat onze machines productiever, betaalbaarder en duurzamer zijn dan ooit tevoren. Onze technologie is meer automatiseringsvriendelijk en we hebben service- en toonaangevende ondersteuningspakketten die voor meer productiviteit kunnen zorgen”, zegt Richard Smith, European Group Managing Director bij Yamazaki Mazak.

Productief en betaalbaar

Als hoofdthema demonstreert Mazak machines op instapniveau die de productiviteit, winstgevendheid en concurrentiekracht verhogen tegen een betaalbare prijs. Deze machines zijn met name interessant voor machinegebruikers die nieuw zijn met Mazak technologie. De instapmachines, gebouwd in het Verenigd Koninkrijk en speciaal ontwikkeld voor de Europese maakindustrie, omvatten het CV5-500 vijfassig bewerkingscentrum en het nieuwe VCE-500 verticaal bewerkingscentrum die een hoge productiviteit combineren met een concurrerende prijs. Daarnaast is op de stand ook een hoogwaardig draaicentrum uit de QTE-machineserie te zien.

Automatisering is belangrijke oplossing

Automatiseringssystemen om de productiviteit te verhogen en de gevolgen van tekorten aan vaardigheden en stijgende lonen op te vangen, vormen ook een belangrijk onderdeel van Mazak’s visie. Er zullen in totaal twaalf geïntegreerde automatiseringsoplossingen te zien zijn die in staat zijn de machine-uptime te verhogen, de productieflexibiliteit te vergroten, het gebruik van de operator te verbeteren en de kosten te verlagen – met als uiteindelijk doel een hogere ROI en winstgevendheid. De oplossingen op de stand omvatten eenvoudig te programmeren machinebediende robots en meer geavanceerde automatiseringsoplossingen ter ondersteuning van de trend naar high-mix, low-volume productie en de vraag naar vijfassige automatisering.

Veelzijdig aanbod

Speciaal voor snelgroeiende industrieën, zoals de e-mobiliteit, presenteert Mazak nieuwe bewerkingsoplossingen. Eén van de highlights is de nieuwe FSW-460V, een hybride machine die voornamelijk is ontworpen voor geautomatiseerd wrijvingsroerlassen met behoud van de mogelijkheden voor verspaning. Daarnaast is er ook een nieuw verticaal bewerkingscentrum uit de VCN-serie te zien, uitgerust met de Mazak Ultraspindel voor hogesnelheidsverspanen.

Ook de INTEGREX multitaskingmachines worden op de EMO in het zonnetje gezet. 

Mazak’s vlaggenschip bestaat dit jaar 40 jaar en Mazak presenteert daarom de vele varianten die de veelzijdigheid van INTEGREX aantonen. Er zullen meerdere INTEGREX machines op de stand staan om de productiviteit, de eenvoudige automatisering en de mogelijkheden van het tandwielsnijden te demonstreren.

Bezoekers die geïnteresseerd zijn in lasersnijden kunnen tijdens de EMO ook hun hart ophalen. Mazak presenteert namelijk de nieuwste lasersnijtechnologie met de OPTIPLEX 3015 NEO. Deze lasersnijmachine is uitgerust met de nieuwste straalvormingstechnologie en de MCT 3 snijkop met intelligente functies, waaronder Auto Nozzle Changing en Auto Focus Distance.

Digitale oplossingen

Een belangrijk thema in de maakindustrie is digitalisering en procesoptimalisatie. Speciaal voor dit thema zal Mazak de nieuwe digitale service iCONNECT en de Machine-2-Mazak (M2M) abonnementsdienst presenteren. iCONNECT biedt voor bestaande Mazak klanten een pakket gratis diensten, waaronder producthandleidingen en e-learning. De M2M-diensten maken een betere machinebewaking mogelijk, evenals proactieve onderhoudsstrategieën, inclusief ondersteuning op afstand om problemen op te sporen, optimalisatie van bewerkingsprocessen op afstand voor een verhoogde productiviteit, en toegang tot Mazak toepassingen, projectingenieurs en serviceoperators.

Duurzaamheid ontbreekt niet

Milieubewust produceren is ook een belangrijk thema met een focus op de praktische technologieën, waaronder energiedashboards en digitale diensten om machinegebruikers te helpen het energieverbruik te meten en de CO2-impact te verminderen. Op de stand staan ook machines die zijn ontwikkeld om de 2030-doelstelling van het bedrijf te halen, namelijk een milieuefficiëntie die vier keer zo hoog is als die van hun machine-equivalenten uit 2010.

Om u te registreren voor gratis toegangskaarten, of om een afspraak te maken op de Mazak stand, gaat u naar: https://discover.mazakeu.com/emo23/.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details