NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Met deze leverancier haal je een kennispartner in huis

Met deze leverancier haal je een kennispartner in huis

In Nederland is Magistor al meer dan twintig jaar een gevestigde waarde in de verdeling van straalmiddelen en verspaningsgereedschappen. De firma uit Rijssen was in België lange tijd vooral bekend voor het straalzand, maar sinds eind vorig jaar ligt de focus hier ook versterkt op de verdeling van bandzagen van het merk MK Morse. Met Bart De Regge en Luc Bauters beschikt de distributeur immers over een ervaren duo dat klanten een correcte bandzaag voor elke toepassing kan bieden, maar ook kan helpen om hun productieproces te optimaliseren.

De hoofdzetel van Magistor in Rijssen.

Magistor is meer dan een productleverancier voor straalmiddelen en verspaningsgereedschappen. Het is een echte kennispartner, met professionals die het productieproces van de klant nauwgezet bekijken, adviseren hoe het geoptimaliseerd kan worden, en de juiste tools aanbieden voor bewerkingen als boren, frezen, kotteren, ruimen en zagen. 

“Magistor staat in voor de verdeling van tools van heel wat A-merken, waaronder de bandzagen van MK Morse. Dit familiebedrijf met hoofdzetel en productie in Canton, Ohio (VS) en magazijnen in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Indië, is al meer dan zestig jaar een toonaangevende leverancier van zaagoplossingen voor professionele vaklui in de meest uiteenlopende sectoren: bouw, industrie sanitair, ventilatie, …”, vertelt Bart De Regge, verantwoordelijk voor de verkoop van bandzagen in België. “Ze ontwikkelen, produceren en leveren niet alleen innovatieve oplossingen met een hoge kwaliteit en een lange levensduur, maar hechten ook enorm veel belang aan service. Ze staan in de markt bekend om hun no-nonsense aanpak en korte communicatielijnen, waardoor ze steeds snel kunnen reageren op vragen van klanten. De zaagbladen uit onder meer de Challenger en Independence series worden dan ook wereldwijd ingezet om het beste resultaat voor elke specifieke toepassing te bereiken. Het gamma wordt nu ook verder uitgebreid met diverse gecoate bandzagen.”

Luc Bauters (links) en Bart De Regge zijn bij Magistor verantwoordelijk voor de verkoop en de technische ondersteuning van de bandzagen in België.

Een goede service als absolute meerwaarde

Net als voor Morse is service een heel belangrijk aspect binnen de werking van Magistor. Het is meteen ook hét codewoord van Luc Bauters, die vooral de technische ondersteuning op de Belgische markt voor zijn rekening neemt. “Mijn hele carrière draait om service en technisch onderhoud. Door de jaren heen heb ik ook een ruime ervaring en knowhow op het vlak van bandzagen opgebouwd. Op mijn leeftijd kon ik genieten van een welverdiende rust, maar ik vond het nog te vroeg om volledig te stoppen. Daarom ga ik nog twee dagen per week op pad en kom bij grote constructiebedrijven, maar evenzeer bij de eenmanszaak. Eén opvallende vaststelling: mensen met kennis van bandzagen vinden, is geen sinecure”, zegt Luc. 

“Het komt er steeds weer op aan de juiste bandzaag voor te stellen, maar die ook optimaal te laten functioneren op de machine. Daarom is het cruciaal dat die volledig gecontroleerd en gekalibreerd wordt. Daarbij stopt het niet, want ik sta ook in voor de opleiding van de operatoren. Die moeten immers weten waarmee ze bezig zijn om een perfect eindresultaat te bereiken.”

Advies, technische ondersteuning en opleiding zijn belangrijke aspecten binnen de werking van de distributeur.

Advanced Manufacturing

Bart De Regge en Luc Bauters zijn alvast heel gedreven om de naam Magistor en de bandzagen van MK Morse versterkt in België op de kaart te zetten. “We kenden de producten van de Amerikaanse fabrikant al, en bij het eerste contact met de mensen van Magistor voelden we de passie om hun klanten steeds weer dezelfde hoge kwaliteit op het vlak van product en service te bieden. Dat heeft ons overtuigd om samen de klanten en prospecten in Vlaanderen en Wallonië te bezoeken en te ondersteunen”, sluit De Regge af. “Wat we doen, willen we ook goed doen. Klanten kunnen dan ook steeds bij ons terecht met hun vragen rond bandzagen, ook op onze stand 1183 tijdens Advanced Manufacturing.”    

Standnummer 1183

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details