NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Met het volste vertrouwen de toekomst voorbereiden
Van links naar rechts: Nicolas Bontemps, managing director van het gelijknamige bedrijf, en Erik Kinat, sales manager bij Promas BV.

Met het volste vertrouwen de toekomst voorbereiden

Na 24 jaar trouwe dienst is het Hedelius bewerkingscentrum waarmee Bontemps zijn aluminium, roestvrijstalen, kunststof en andere metalen profielen bewerkt, vervangen door een nieuw state-of-the-art model. De machine werd in september geleverd door Promas BV en is volledig operationeel. Nicolas Bontemps vertelt ons meer over de samenwerking tussen de twee partners.

Het in de jaren 1950 opgerichte Bontemps uit Vilvoorde verzorgt de volledige cyclus van profielbewerking voor klanten uit de deuren- en ramenindustrie, de gevelbouw, de elektronica en de machinebouw. Profielen van aluminium, roestvrij staal en andere metalen en kunststoffen worden bewerkt op een drie-assig bewerkingscentrum van Hedelius. En dat al sinds 1999. Met andere woorden, deze machine heeft het werk maar liefst 24 jaar lang zonder haperen gedaan. Maar ze vertoonde zwakheden en er waren dure investeringen nodig om ze weer op te frissen.

Na een korte opleiding over de nieuwe functies komt de operator terug in een vertrouwde omgeving, bij het programmeren op de Heidenhain besturing.

Met het oog op de uitbreiding van de diensten die hij zijn klanten aanbiedt, besloot gedelgeerd bestuurder Nicolas Bontemps, die de derde generatie aan het hoofd van het familiebedrijf vertegenwoordigt, de oude machine te vervangen door een moderner exemplaar dat opgewassen is tegen de huidige en toekomstige uitdagingen. “Aangezien de oude Hedelius machine al die jaren probleemloos bij ons heeft gewerkt en onze operatoren perfect vertrouwd waren met het merk, was het vanzelfsprekend dat we met deze fabrikant zouden blijven werken”, zegt Nicolas Bontemps. Hij voegt eraan toe: “Hoewel de hoeveelheid werk in de nabije toekomst waarschijnlijk niet meteen drastisch zal veranderen, moeten we toch zeker anticiperen op ontwikkelingen en ons er zo goed mogelijk op voorbereiden”.

Enkele belangrijke features van de nieuwe machine

De nieuwe machine, geleverd op 18 september, is een vijfassig bewerkingscentrum van het type Hedelius Tiltenta 7 3200 1R, uitgerust met een tafel van 3620 mm x 750 mm met ingebouwde draaitafel, een zwenkbare freeskop +/- 98 graden met een vermogen tot 35 kW, en een gereedschapsmagazijn met standaard 50 gereedschappen, maar uitbreidbaar tot 314 gereedschappen. Met het oog op de toekomst is de machine ook al voorbereid voor een zesde as, voor het bewerken van langere werkstukken onder hoek.

De machine van Duitse makelij kan worden omschreven als extreem veelzijdig, krachtig en gebouwd om lang mee te gaan. Net als het vorige model is ze uitgerust met een Heidenhain-besturing, ook van Duitse makelij – de operators hadden er dus geen aanpassings­problemen mee. 

Het nieuwe multifunctionele bewerkingscentrum Hedelius Tiltenta 7 3200 1R.

Erik Kinat, sales manager bij Promas, legt uit: “Dit is een zeer polyvalente machine, goed om grote werkstukken te bewerken, waarvan ook beide kopkanten dankzij de freeskop die ongezien laag tot op de tafel kan. Je kunt de machine opsplitsen in twee werkzones door een tussenwand te plaatsen, waardoor je pendelend kunt werken zonder omsteltijden. Je kunt uiteraard vijf-vlaks en simultaan vijfassige freesbewerkingen doen, en door middel van een opspanzuil met spansysteem op de draaitafel en zwenkkop in horizontale stand ook grote aantallen kleinere stukken in één opspanning maken. De opspansystemen van de oude machine zijn weliswaar behouden, maar het is mogelijk om later een automatisch opspansysteem te installeren, de bewerkingen te automatiseren, een robot te installeren voor het laden en lossen van werkstukken om een avond- of weekendploeg in te stellen, bijvoorbeeld. In feite is de machine zeer veelzijdig en technisch gezien op geen enkele manier beperkt. De voorbereiding voor een zesde as is ook een pluspunt naar de toekomst toe.”

Nicolas Bontemps voegt hieraan toe: “En omwille van het milieu en de gezondheid van het personeel zijn er ook twee afzuiginstallaties geïnstalleerd om de dampen en olienevel die vrijkomen tijdens het bewerkingsproces te ­filteren.”

Het nieuwe bewerkingscentrum heeft een 98 graden draaiende freeskop.

De service is gegarandeerd

Over service gesproken, Erik Kinat verklaart: “Typisch heeft een Hedelius machine een levensduur van gemakkelijk 20-25 jaar of meer. Maar dat levert geen problemen op voor de levering van reserveonderdelen. Er zijn ruwweg vijf of zes spindelmodellen die op alle machines voorkomen. Het constructieprincipe is bijna altijd hetzelfde en veel componenten zijn identiek. En Hedelius houdt altijd een grote voorraad reserveonderdelen aan, zelfs voor heel oude machines. Dit garandeert samen met ons twaalfkoppig service-team een zeer hoge beschikbaarheidsgraad van de machines.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details