Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringNieuws

Nieuwe beladingsrobot voor zware en lange werkstukken Wereldprimeur voor de HALTER LOADASSISTANT met 70kg-ROBOT tijdens de EMO

HALTER CNC Automation breidt zijn assortiment van beladingsrobots voor de automatisering van CNC-werktuigmachines uit met een nieuwe oplossing.

halter-big-model-kopieren

2 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

HALTER CNC Automation breidt zijn assortiment van beladingsrobots voor de automatisering van CNC-werktuigmachines uit met een nieuwe oplossing. Deze wordt tijdens de EMO Hannover voor het eerst aan het vakpubliek gepresenteerd.

Het nieuwe model is uitgerust met een robotarmmet grotere actieradius en 70 kg draagvermogen, speciaal ontworpen voor het laden en lossen van zware werkstukken en voor werkstukken met een lengte tot 600 mm. Met name moeilijk te hanteren werkstukken kunnen hiermee eenvoudig en betrouwbaar worden bewerkt en de machineoperator wordt sterk ontlast.

Tot nog toe kon Halter met de HALTER LoadAssistant Universal en de S-180 en de S-230 werkstukken met maximale lengte van 300 mm en een maximaal gewicht van 35 kg verwerken. Met de Halter LoadAssistant met 70kg-robot, worden deze dimensies verdubbeld.

Dankzij de grotere laadtafel van de nieuwe oplossing kunnen ook duidelijk meer werkstukken in de buffer worden geplaatst. Met de extra capaciteit is een nog langere manloze productie mogelijk waardoor CNC-werktuigmachines uiterst efficiënt kunnen worden ingezet, de kosten per stuk lager worden en de productiviteit merkbaar toeneemt.

De productserie van de Halter LoadAssistant met 70kg-robot wordt bovendien aangevuld met uitvoeringen met stapelstations, die al bekend zijn van de HALTER LoadAssistant S-180 en S-230. Hiermee kunnen stapelbare werkstukken tot een diameter van 300mm in de buffer worden geplaatst.

Groeipartner
De uitbreiding van ons product portfolio sluit aan bij onze ambitie om groeipartner te zijn voor onze klanten. Wij bieden onze klanten daarom onder andere ook oplossingen aan op het gebied van speciale robot cycli en geoptimaliseerde rasterplaten voor klant specifieke werkstukken. In de periode na ingebruikstelling geven onze consultants advies om een nog hogere meerwaarde uit de HALTER LoadAssistant te kunnen behalen”, licht Wouter van Halteren, directeur van HALTER CNC Automation, toe.

Tijdens de EMO Hannover zijn op de stand van HALTER CNC Automation in totaal vijf modellen van de HALTER LoadAssistant te zien.

HALTER CNC Automation op de EMO:
hal 27, stand B84

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details