NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe datum voor 4Innovatorsdays 2021

Nieuwe datum voor 4Innovatorsdays 2021

Na een bijzonder succesvolle eerste editie lanceren de vier organiserende bedrijven een nieuwe datum voor de 4Innovatorsdays van 2021. Deze zal gehouden worden op woensdag, donderdag en vrijdag 17, 18 en 19 november. De 4Innovatorsdays zal dit jaar gehouden worden op een nieuwe locatie bij het in Alblasserdam gevestigde Valk Welding. In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf heten de vier vaste partners, Q-Fin, LVD, Kumatech en Valk Welding u van harte welkom en tonen hier hun machines en innovaties. 

Wat zal er staan? 

Om u als bezoeker deze editie nog meer vernieuwing te bieden, hebben de vier organisatoren dit jaar een aantal bedrijven gevraagd aan te haken en hun visie te geven op de innovaties die gemaakt kunnen worden in de maakindustrie. Deze deelnemende gast-partners zijn: MCB, Elfsquad, Togetr, Spartners en Lemtech. Met deze groep deelnemers willen de 4Innovators de totale procesketen van bedrijven in de maakindustrie in kaart brengen. Voor ieder bedrijf liggen de knelpunten in de procesketen ergens anders en op de 4Innovatorsdays is voor ieder knelpunt een partner aanwezig om hier een oplossing in te bieden.  

Valk Welding

Valk Welding zal ook dit jaar uiteraard een nieuwe innovatie presenteren. Dit betreft een nieuw softwarepakket genaamd ARP. ARP staat voor ‘Automatic Robot Programming’ en is een softwareprogramma waarin het robotprogramma automatisch wordt gegenereerd aan de hand van de 3D file van het product. Valk Welding heeft dit principe uitgewerkt in een installatie specifiek voor de staalbouwmarkt. Deze installatie heet de ‘Beam-Welder’ en is tijdens de 4Innovatorsdays werkend te zien. Daarnaast presenteert Valk een nieuwe lijn Mig-toortsen en alle innovaties rond de Techman Cobots zullen te zien zijn.

Kumatech

Kumatech is dé partij als het gaat om de oplossingen van interne logistieke vraagstukken. De op vloerstructuur navigerende Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s) is een krachtig stukje innovatie. De layout in de productiehal van een maakbedrijf verandert continu. Elk productieproces kent doorlopend zijn optimalisaties, met als gevolg dat automatisch geleide transportvoertuigen mee moeten in deze flexibiliteit. Kumatech speelt hier erg goed op in. Maar daar blijft het niet bij: Kumatech verkoopt, engineert en produceert een totaaloplossing voor het MKB en grotere maakbedrijven voor interne logistieke processen, van opslag tot transport.

LVD

Op de Blechexpo in Stuttgart introduceert LVD de Nieuwste Cadman SUITE versie 8.8. Deze versie zal LVD bij de 4innovatorsDay als Nederlandse primeur gaan demonstreren. De rekensnelheid is extreem hoog, daarnaast zijn er nu meerdere oplossingen voor dezelfde producten waarbij Cadman SDI meer en meer geïntegreerd wordt in Cadman B.

Q-Fin

Q-Fin heeft nog nooit, en ook de laatste maanden niet, stil gezeten. Zij hebben weer enkele mooie innovaties weten neer te zetten. Een daarvan is het hoogproductief dubbelzijdig ontbramen en afronden van plaatwerk d.m.v. de Q2S ontbraamstraat. Dit is een systeem bestaande uit 2 ontbraam- en finishmachines met daartussen een platen keerstation. Daarnaast hebben ze een nieuwe machine ontwikkeld, de DS600/DS1200 voor het verwijderen van plasma of autogeenslak en de F1200XL. De F1200 XL is een 1200 mm brede machine met 4 bewerking stations die volledig programmeerbaar is.  

MCB

MCB is de metaalgroothandel die uw business begrijpt. Gekenmerkt door een breed en diep assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro. MCB neemt u tijdens deze dagen graag mee in meerdere innovaties op het gebied van digitalisering, logistiek en duurzaamheid waardoor we succesvoller kunnen samenwerken in de keten. Als onderdeel van de MCB Group werkt MCB ook intensief samen met haar zusterbedrijven, zoals MCB Direct. MCB Direct is de metaalpartner die voornamelijk levert aan de verspaningsindustrie m.b.v. concepten zoals voorraadbeheer, klantspecifieke bewerkingen en JIT leveringen.

Elfsquad Project- en systeemconfiguraties

Hoewel productconfiguratie inmiddels redelijk bekend is, volstaat dit voor veel machinebouwers niet meer. Zij maken geen standalone producten, maar machines die altijd geïntegreerd worden in productielijnen met meerdere machines. Om dit moeiteloos te kunnen verkopen, engineeren én produceren heeft Elfsquad project- en systeemconfiguraties mogelijk gemaakt. Daarmee stelt men de meest complexe productielijnen samen, direct visueel in 3D getoond om de klant te overtuigen én richting productie te kunnen sturen. Op de 4Innovatorsdays zal Elfsquad hier mooie sneak peeks van laten zien.

Lemtech

Lemtech Lucht- en Mileutechniek biedt oplossingen op maat bij hinderlijke en/ of gezondheidsgevaarlijke stoffen, dampen en geuren. Lemtech is specialist op het gebied van lasrookoplossingen. Lemtech zal tijdens de 4InnovatorsDays drie innovaties presenteren.

Togetr

Togetr biedt een modulair cloud-native ERP systeem voor maakbedrijven. Deze opnieuw ontworpen oplossing biedt voor Assemble-to-Order en Engineer-to-Order bedrijven een vernieuwende oplossing!  Een product configurator, een slimme Planningsoplossing gecombineerd met CRM, warehousing, service en onderhoud en productieuitvoering.  Compleet, slim en taakgestuurd.  Sleutelwoorden in de Togetr technologie innovatie zijn: massa maatwerk, model gestuurde softwareontwikkeling, dynamische workflows, integratie AI en Big Data.

SpartnerS

Helpen van ondernemers in de maakindustrie. Naast verbeteringen in primaire processen, met nadruk op verkorten van doorlooptijden, zien wij steeds meer dat succesvol samenwerken in de keten belangrijker wordt.

Wij nodigen u graag uit.

Kortom, er zal genoeg te zien zijn voor een bezoek aan de 4Innovatorsdays.

17, 18 en 19 november ontvangen wij u graag in Alblasserdam.

Door een mail te sturen naar [email protected] meldt u zich aan voor het event. Graag horen we welke dag en hoe laat u van plan bent te komen. Ook dit jaar zullen we werken met tijdschema’s, de blokken zullen zijn van 10:00 tot 13:00, van 13:00 tot 16:00 en van 16:00 tot 20:00.

Tijden:

Woensdag 17 november van 10:00 – 20:00
Donderdag 18 november van 10:00 – 20:00
Vrijdag 19 november van 10:00 – 20:00

Adres:

Valk Welding
Staalindustrieweg 29
2952AT Alblasserdam

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.