NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe generatie plaatbewerkers staat op
Sebastiaan en Ann-Sophie, nog maar 28 jaar jong, leiden het bedrijf met een ongekende ambitie.

Nieuwe generatie plaatbewerkers staat op

Van draaien en frezen naar plaatwerk

In het hart van West-Vlaanderen, in Zedelgem nabij Brugge, schuilt een familiebedrijf met een passie voor metaalbewerking én een bijzondere geschiedenis. Het is een verhaal van toewijding aan vakmanschap en voortdurende groei, waarbij de lat telkens hoger wordt gelegd door gerichte investeringen en een klare kijk op duurzaamheid. Met aan het hoofd van het bedrijf enkele zeer ambitieuze twintigers. Dit is het verhaal van Steen Parts.

Het begon allemaal toen Sebastiaan Steen en zijn partner Ann-Sophie Samyn onlangs het bedrijf overnamen. Wat ooit een specialist in verspaning en maatwerk was, evolueerde al snel tot een bedrijf dat zich toewijdde aan plaatbewerking, met verspaning als extraatje voor de klanten. De visie was helder: groeien door slim te investeren, zonder de flexibiliteit uit het oog te verliezen.

Recent verwelkomde het bedrijf een state-of-the-art fiberlasersnijmachine met een vermogen van 6 kW en een plooibank tot 100 ton, perfect complementair aan elkaar.

Productiehal en machines

Met een gloednieuwe productiehal van 2.400 vierkante meter en een geavanceerd machinepark werd de fundering gelegd voor succes. CNC-freesmachines en draaibanken werden geoptimaliseerd om zowel kleine als middelgrote series te produceren. Maar er ontbrak nog iets – plaatbewerking. Dat was het gat dat Sebastiaan wilde opvullen.

Recent verwelkomden ze een state-of-the-art fiberlasersnijmachine met een vermogen van 6 kW en een plooibank tot 100 ton, perfect complementair aan elkaar. Hierdoor konden ze zelf plaatmateriaal bewerken en werden ze op die manier een totaalpartner voor hun klantenportfolio. 

De visie is helder: groeien door slim te investeren, zonder de flexibiliteit uit het oog te verliezen.

Advisering en optimalisatie

Het ISO 9001-certificaat dat ze behaalden, is een weerspiegeling van hun toewijding aan kwaliteit en precisie. Sebastiaan en Ann-Sophie, nog maar 28 jaar jong, leiden het bedrijf met een ongekende ambitie. Ze gaan niet alleen over uitvoering, maar ook over advisering en optimalisatie voor hun klanten.

Sebastiaan Steen, zaakvoerder Steen Parts: “Het doel is altijd geweest om langetermijnrelaties met klanten op te bouwen, waarbij ze kunnen vertrouwen op nauwkeurigheid tot in de kleinste details. We combineren dat met een ver doorgedreven snelheid en flexibiliteit, en een strakke prijs-kwaliteitsverhouding. We merken toch dat we langzaam maar zeker op de radar komen van enkele grotere machinebouwers in de streek. Zo mogen we CNH Zedelgem ondertussen een trouwe klant noemen.” 

Het doel is altijd geweest om langetermijnrelaties met klanten op te bouwen, waarbij ze kunnen vertrouwen op nauwkeurigheid tot in de kleinste details.

Schone, groene en moderne werkomgeving

Het bedrijf staat garant voor een schone, moderne werkomgeving met geavanceerde machines en een team dat met passie en kennis van zaken werkt. Het (kleine) team van ervaren en deskundige medewerkers voegt waarde toe aan elk project door niet alleen te werken, maar ook actief mee te denken en te adviseren. 

Sebastiaan Steen: “We proberen elke dag voor een aangename werkomgeving in een op en top familiaal bedrijf te zorgen. Zo vind je om en rond het bedrijf heel veel groen. Waar we ook hard op inzetten is duurzaamheid. We hebben niet alleen een hele zwik zonnepanelen op ons dak geïnstalleerd, maar ook het gebouw zelf is waarschijnlijk een van de meest duurzame van alle bedrijfsgebouwen hier in de buurt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.