Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

5-assige machines

Nieuwe impulsen bij industrieel toeleverancier van fijn plaatwerk

LESAGE4_2015-08-21-Lesage-metaal-werkvloer-full-tiff-0104-LAKKE
Ook het lakken wordt in-house gedaan. Daarvoor beschikt de firma over een industriële poederlakkerij van 3000 m².

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Lesage Metaalconstructie

18 juli 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Bij het West-Vlaamse familiebedrijf Lesage Metaalconstructie, een industriële toeleverancier voor het fijnere plaatwerk, zet de vierde generatie na een goed uitgestippeld opvolgingstraject de zaak met succes verder. Er werd een nieuwe baseline ‘Masters in Metalworks’ gelanceerd en er volgden investeringen in machines en automatiseringssystemen om de productiviteit en efficiëntie op de werkvloer te verhogen. Zo werd recent een nieuwe 5-assige bewerkingsmachine van Elumatec aangekocht, gericht op de automatische bewerking van aluminium onderdelen tot 6 meter.

Lesage is door de jaren heen geëvolueerd naar een industrieel toeleverancier van het fijnere, veelzijdige plaatwerk. Dat gaat om onderdelen voor bouwgerelateerde producten of voor de verlichtingswereld, indoor en outdoor furniture, behuizingskasten… – om er maar een paar te noemen. Daardoor zijn de eindproducten vaak erg creatief én zichtbaar. Een hoge graad van afwerking is dan ook prioritair. 

De directie investeerde recent in een nieuwe aluminiumbewerkingsmachine voor werkstukken tot 6 meter.

“Kwaliteit in product en service loopt als een rode draad doorheen de geschiedenis van dit familiebedrijf, waarvoor ik vandaag samen met mijn vrouw Lies en haar broer Kim verantwoordelijk ben”, vertelt Mike Bartholomeus. “Kim ging in 2010 in het bedrijf aan de slag, terwijl mijn vrouw Lies en ikzelf twee jaar later volgden. De eerste jaren kregen we de tijd om alles af te tasten, ons in te werken en het bedrijf, de klanten en de markt volledig te leren kennen. Sinds begin 2021 is het bedrijf in handen van onze generatie, maar we kunnen blijven rekenen op de ruggensteun van onze ouders.”

Investeren in mensen en machines

De toeleverancier streeft naar een langetermijnsamenwerking met klanten door hen een totaalpakket aan te bieden en de hoogste kwaliteit in product en service te garanderen. Lesage Metaalconstructie beschikt over een team van meer dan vijftig gekwalificeerde medewerkers en investeert continu in het machinepark. 

“We hebben een uitgebreide studie gemaakt en een meerjarenplan opgesteld om de groei van het bedrijf te kunnen bestendigen. Ons ervaren personeel is daarbij een heel belangrijke troef. Het is immers niet evident om technisch geschoold personeel te vinden, maar gelukkig hebben we een zeer loyaal team, dat geen enkele uitdaging uit de weg gaat”, gaat Bartholomeus verder. 

Plaatbewerking voor dunne metaalplaten, dat is waar ze bij Lesage al meerdere decennia goed in zijn.

“Uiteraard speelt ook het machinepark een rol als we kwaliteit willen garanderen en concurrentieel willen blijven. De laatste jaren hebben we dan ook fors geïnvesteerd in onder meer geautomatiseerde lasersnij- en ponsmachines, een automatisch platenmagazijn, twee plooirobots en semi-automatische lasapparatuur. Zo kunnen we onze marktpositie verder versterken. We creëren tegelijk een betere en gezondere werkomgeving voor onze medewerkers, en dat is net zo belangrijk.”

Verhoogde flexibiliteit 

Om de mogelijkheden verder uit te breiden en nog flexibeler op vragen te kunnen inspelen, investeerden de zaakvoerders recent in een bijkomende aluminiumbewerkingsmachine van Elumatec voor werkstukken tot 6 meter, die vanaf de zomer in actie komt. “Klanten komen bij ons met hun ideeën. In sommige gevallen gaat dat om eenvoudige modellen, waarvan zelfs al een tekening voorhanden is, maar veelal krijgen we toch een vraag naar complexere constructies, waarvoor onze productontwerpers een oplossing moeten bieden.” 

Bij Lesage hebben ze de laatste jaren fors geïnvesteerd in onder meer een automatisch platenmagazijn.

“We bewerken platen van staal, aluminium en roestvrij staal, maar ook van cortenstaal, zink, rood koper of messing in verschillende afmetingen, en voeren bijna alle bewerkingen in eigen huis uit: snijden, ponsen, plooien, lassen… Ook voor het lakken van stukken tot 12 meter beschikken we over een eigen industriële poederlakkerij”, sluit Mike Bartholomeus af. “Deze nieuwe 5-assige bewerkingsmachine past perfect bij onze visie om een nog betere service te garanderen. We streven er immers naar dat klanten slechts één aanspreekpartner voor hun volledige project hebben.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details