NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe lasersnijmachine kan ook buizen de baas

Nieuwe lasersnijmachine kan ook buizen de baas

Toeleveranciers moeten de lat altijd wat hoger leggen. Voor Degrijse Konstructie begint dat met de keuze voor nieuwe machines en technologie. Voor de vervanging van zijn lasersnijmachines, ging het bedrijf dan ook resoluut voor het creëren van extra mogelijkheden. Met een groter formaat van tafel en de optie voor het snijden van buizen en profielen toont het bedrijf uit Oostnieuwkerke duidelijk dat het vooruit wil. De keuze voor TRUMPF en V.A.C. Machines was dan ook snel gemaakt.

VAC Machines 05 kopiërenHet team bij Degrijse Konstruktie staat garant voor onberispelijke kwaliteit in plaatbewerking.

Het verhaal van Degrijse Konstruktie (DGC) uit Oostnieuwkerke is er één van constante groei. Het begon in 1958 toen Roger Degrijse zijn passie voor techniek ten dienste begon te stellen van lokale landbouwbedrijven en brouwerijen die bepaalde componenten nodig hadden. Drie keer reeds werd de werkplaats uitgebreid om meer ruimte en capaciteit te kunnen creëren. De klanten zijn intussen al lang niet meer gebonden aan de regio, maar vinden hun weg naar DGC voor onberispelijke kwaliteit in plaatbewerking vanuit heel België en zelfs onze buurlanden. Zoon Philiep Degrijse nam het roer intussen over. “Onze onderdelen zijn onmisbare schakels in de apparaten- en machinebouw voor tal van marktsectoren. Daarvoor kunnen we een brede waaier aan bewerkingen in eigen huis uitvoeren: snijden, plooien, boren, slijpen, lassen, polijsten, assembleren … We overwegen zelfs om daar de komende jaren verspanende bewerkingen aan toe te voegen. De materialen waarin we werken zijn staal, rvs en aluminium. Industriële leidingen voor food en non-food en constructies in rvs zijn bijvoorbeeld een van onze specialiteiten. We stockeren en verwerken rvs zelfs volledig apart, net omdat we met kwaliteit het verschil willen maken. Daarom zijn we ook gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 en VCA.” Verder staat DGC te boek als een betrouwbare partner in toelevering en levert het ook maatwerk in beveiligingshekwerk en afsluitingen.

VAC Machines 05 kopiërenVoorbeeld van het constructiewerk dat bij DGC passeert.

Overtuigd van Duitse kwaliteit
Jaarlijks passeert er ongeveer 1,5 miljoen ton aan plaatmateriaal op de werkvloer bij DGC. Voor de verwerking rekent het bedrijf op een state-of-the-art machinepark. “Door altijd mee te zijn met technologische ontwikkelingen, kan je het verschil maken met een scherpe prijs en een korte levertermijn”, verduidelijkt Degrijse die keuze. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe lasersnijmachine die in de productieruimte prijkt. Productieverantwoordelijke Patrick Segers: “We hadden hier twee lasersnijmachines staan. Door de intrede van de fibertechnologie konden we ze echter vervangen door één machine en tegelijkertijd winnen in snelheid en capaciteit. Het snijwerk gebeurt nu drie keer zo snel als voorheen.” De keuze voor het merk TRUMPF was voor DGC snel gemaakt. “Dat we al met de TOPS software werkten, betekende uiteraard dat het een eenvoudige upgrade kon worden. Maar we vooral overtuigd door de makelij van de machine. Met een bezoek aan de fabriek van TRUMPF konden we met eigen ogen zien hoe kwaliteit daar tot in de puntjes wordt verzorgd. Bovendien is leverancier V.A.C. Machines slechts een boogscheut van ons verwijderd”, geeft Segers aan.

VAC Machines 05 kopiërenOok het laswerk wordt in eigen beheer uitgevoerd.

Nieuwe mogelijkheden creëren
DGC deed echter meer dan zomaar vervangen. “Met de nieuwe lasersnijmachine wilden we tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden creëren. Als toeleverancier moet je namelijk altijd je grenzen blijven verleggen ten dienste van je klanten”, vertelt Segers. DGC koos daarom voor een groter formaat, zodat het voortaan platen van 4.000 x 2.000 mm kan verwerken. Maar de meest opvallende introductie was de keuze voor de optie om ook buizen te kunnen snijden. “In het constructiewerk dat wij afleveren zitten de nodige buizen vervat. Vroeger moesten we dat deeltje van het werk uitbesteden of met laswerk voor een alternatief zorgen. Nu kunnen we het meteen mee snijden op onze laser, een enorme troef.” Er kunnen buizen met een diameter tot 370 mm worden opgespannen in de klauwplaat met wanddiktes in staal, rvs en aluminium van respectievelijk 10, 6 en 5 mm. Zowel nieuwe als bestaande klanten vonden heel snel hun weg naar DGC voor dit soort werk. Segers “Door de vertrouwdheid met de machines van TRUMPF hadden onze operatoren deze nieuwe techniek bijzonder snel in de vingers. En dankzij de keuze voor een rvs tafel kunnen er geen roestplekken ontstaan op de materialen. Afwerking en oog voor detail zijn cruciaal om het verschil te maken in toelevering.”     

Tekst en beeld: Valérie Couplez
Uitgelichte afbeelding: 
Dankzij de fiberlasertechnologie kan er nu drie keer zo snel gesneden worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.