NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Opslagsystemen op maat voor metalen platen, profielen en buizen
Het geautomatiseerde platenrek U-Box is uitgerust met elektrisch openschuifbare laden, die verschoven kunnen worden, waardoor een gangpad tussen twee laden ontstaat.

Opslagsystemen op maat voor metalen platen, profielen en buizen

Eurostorage uit Erpe-Mere levert opslagsystemen op maat voor buizen of profielen met lengtes van 3, 4 en 6 tot zelfs 20 meter en metalen platen van 1 à 2 meter tot 6 meter. Het algemeen principe is dat het materiaal vrijkomt voor een directe toegang met de bovenloopkraan. Zowel voor de langgoed stellingen als de platenstellingen gebeurt dat via een uitrolbare lade, het zij manueel of door middel van een draaihendel bij zwaardere materialen.

De draaiarmstelling is geschikt voor een efficiënte opslag van alle soorten langgoed tot 6 meter.

Profielen en buizen

Voor profielen en buizen biedt Eurostorage verschillende opslagrekken met manueel uittrekbare of uitrolbare laden. Terwijl men in een langgoed uitrolstelling de goederen van 6 tot 20 meter naar buiten brengt met behulp van een draaihendel, is een draaiarmstelling – het kleine zusje – geschikt voor profielen en buizen van 3 tot 6 meter, waarbij de laden met manuele kracht naar buiten gebracht worden. “Bij opslagsystemen met 100% uitschuifbare laden kan men in één beweging volledige bundels profielen en andere zware en/of lange stukken beladen en eenvoudig uithalen”, vertelt zaakvoerder Davy Moreels. “Bovendien scoren ze ook op het vlak van ergonomie, want de magazijnier moet veel minder trekken en sleuren, waardoor rug en ledematen gespaard blijven.”

Dit platenmagazijn combineert een platenstelling horizontaal met een platenstelling heftruck, waardoor een toren met 25 opslagplaatsen mogelijk is.

Platen

Ook voor het veilig en compact stockeren van metalen platen is men bij Eurostorage aan het juiste adres. De platenstelling horizontaal is uitgerust met laden die 100% buiten de stelling kunnen uitschuiven, waardoor platen door slechts één persoon met behulp van zuignappen, een laadkraan, een laadbrug of een zwenkkolom uitgenomen kunnen worden. Staat de machine wat verder af, dan opteert men beter voor een platenstelling heftruck. De cassettes hebben vorkopeningen, waardoor ze met een heftruck uitgehaald en getransporteerd kunnen worden. Het platenmagazijn combineert het beste van twee werelden: een platenstelling horizontaal en een platenstelling heftruck, waardoor een compacte toren met 25 opslagplaatsen ontstaat.

“Men kan platen ook verticaal opslaan, bijvoorbeeld in de platenstelling verticaal, verkrijgbaar in een licht en zwaar model. De laden zijn 100% uitschuifbaar, waardoor de platen onmiddellijk beschikbaar zijn en men snel en veilig kan werken”, gaat de zaakvoerder verder. “Voor opslagruimten met een beperkte beschikbare diepte stellen we mobiele ladeframes voor. Onze platenstelling U-Box, een geautomatiseerd platenrek met elektrisch openschuifbare laden, is dan weer ideaal voor zware metalen platen tot 20 ton. Bij beide oplossingen worden de laden op rails gemonteerd. Zo kan men ze gemakkelijk verschuiven, waardoor een gangpad ontstaat.”

Advanced Manufacturing

Tijdens Advanced Manufacturing kunnen bezoekers op stand 4250 de opslagsystemen van Eurostorage beter leren kennen. “We raden elk bedrijf aan om goed na te denken over de stockage van profielen, buizen en platen”, sluit Davy Moreels af. “Vandaag worden we nog te vaak gecontacteerd na een arbeidsongeval. Dan wordt een veilige manier van opslaan wel plots prioriteit. Eigenlijk kan je zoiets beter voorkomen dan ­genezen.”    

Standummer 4250

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details