NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Live demonstraties met 12 kW6 bij 2,5 m plaatlaser
De plaatlasersnijmachines kunnen gecombineerd worden met een automatiseringsoplossing en zo onbemand produceren.

Live demonstraties met 12 kW6 bij 2,5 m plaatlaser

Opvallen door het grote formaat, een hoog vermogen en intelligente software – dat is wat de Bolt VII van Penta Laser doet. Tijdens Advanced Manufacturing kunnen bezoekers kennismaken met de eigenschappen van deze innovatieve plaatlasersnijmachine: een snijbereik van 6 bij 2,5 m, een krachtige bron van 12 kW, en heel veel slimme functionaliteiten. Toch blijft het een eenvoudig te bedienen machine. Bedrijven die nog niet zelf snijden en/of met plasma- en autogeen snijtechnologie werken, kunnen er zonder problemen mee aan de slag.

“Penta Laser ontwikkelt en produceert al sinds 2007 innovatieve, hoogwaardige plaatlasersnijmachines. De machinebouwer heeft dan ook een ruime ervaring, en een extra troef is het feit dat alle controles op het vlak van ontwerp, ontwikkeling, productie en kwaliteit volgens Europese normen uitgevoerd worden”, vertelt Jeroen Carmiggelt van partner Carmitech. “Binnenkort kunnen geïnteresseerden in een nieuw democenter in het Nederlandse Deurne zelf de unieke eigenschappen van de Bolt en de andere machines van Penta Laser ontdekken. Op Advanced Manufacturing krijgen ze straks al een voorsmaakje, want we pakken er uit met live demonstraties op de high-end Bolt VII met een laserbron van 12 kW. Vooral het formaat van deze machine is voor een beurs heel bijzonder.”

Deze Bolt VII plaatlaser van Penta Laser valt op door zijn volume, maar evenzeer door de krachtige en nauwkeurige werking en de ‘slimme’ functionaliteiten.

Bolt VII

Met de Bolt VII biedt Penta Laser een krachtige, efficiënte en zeer nauwkeurige 2D-lasersijnmachine voor 24/7 productie. Afhankelijk van de behoefte van de klant, kan deze geleverd worden met een hydraulische wisseltafel van 6, 8 of 12 meter lang en tot 3 meter breed en een laserbron tussen 8 en 85 kW. Deze plaatlaser is dan ook uiterst geschikt voor het snijden van zelfs de zwaarste materialen. 

“Ik ben ervan overtuigd dat de Bolt VII een van de blikvangers op de beurs wordt: door de omvang van 15 bij 4 meter en het snijbereik van 6 bij 2,5 meter, maar vooral ook door krachtige werking en de intelligente, eenvoudige bediening. De demo-unit is uitgerust met een 12 kW bron en heel wat ‘slimme’ functionaliteiten, zoals autofocus, fast piercing, 360° anti-collision, stikstof- en mixed-gassnijden, …. Problemen met oververhitting op de kop zijn uitgesloten, en de smart manager software is qua stabiliteit en integratie met Wicam, Lantek, Profirst en andere softwarepakketten een enorm voordeel”, sluit Carmiggelt af. “Penta Laser staat voor kwaliteitsvolle oplossingen met een lange levensduur én een continue drang naar innovatie. De focus ligt onder meer op het minimaliseren van gasverbruik en onderhoud, zonder in te boeten op het vlak van kwaliteit.”    

Standummer 4160

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details