Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringNieuws

Nieuwe maatstaven in productiviteit, nauwkeurigheid en flexibiliteit

21 januari 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De EMO Hannover is het decor bij uitstek om innovatieve productieoplossingen op het spoor te komen. Tijdens de afgelopen editie viel er op de stand van CHIRON een absolute wereldprimeur te beleven. In de interactieve showroom konden beursbezoekers de voordelen van de nieuwe 25 series aan de lijve ondervinden. De serie zet nieuwe maatstaven voor het rendabel bewerken van complexe, grote structuurcomponenten in de automobiel- en luchtvaartindustrie. Ze brengt productiviteit, nauwkeurigheid en flexibiliteit naar een onbekend niveau. In België voert Buhlmann de exclusieve vertegenwoordiging voor CHIRON.

De nieuwe FZ/DZ 25 serie van CHIRON was ongetwijfeld een van de hoogtepunten tijdens de afgelopen editie van de EMO Hannover. “Met een spindelafstand van 800 mm is deze machine voorbestemd voor de vijfassige simultane bewerking van chassis en constructie­onderdelen van aluminium voor e-mobiliteit”, legt Bernd Hilgarth, sales director bij CHIRON uit. De bezoekers waren onder de indruk van de vijfasser die zijn debuut maakte op het wereldtoneel in combinatie met de nieuwe VariocellPallet automatiseringsoplossing. De bewerkings­oplossing demonstreerde de auto­nome productie van zeven verschillende componenten. Met de MT 733 one plus presenteerde STAMA daarnaast een nieuw type van de MT 733 serie die in september 2018 op de markt werd gebracht. De kracht van de MT 733 ligt in de geautomatiseerde zeszijdige complete bewerking van complexe componenten en materialen die moeilijk te bewerken zijn. Geïnteresseerden konden de zeer dynamische en uiterst precieze frees-, draai- en booroperaties live bekijken.

De kracht van de MT 733 van STAMA ligt in de geautomatiseerde zeszijdige complete bewerking van complexe componenten en materialen die moeilijk te bewerken zijn.

 

Serviceoplossingen op maat

Het bleef niet bij machines alleen. Voor het eerst presenteerde de CHIRON Groep het nieuwe serviceconcept ‘LifetimeSolutions’. Individuele servicepakketten zijn gericht op een hogere productiviteit, de hoogst mogelijke machinebeschikbaarheid en een geoptimaliseerde algemene systeemefficiëntie met een optimale prijs-kwaliteitverhouding voor de klant. Concrete klantenwensen tijdens de levenscyclus van machines en installaties vormen het kader voor de individuele dienstverlening. De nieuwe SmartServices zijn ook afgestemd op de fasen van de levenscyclus van de machine. Ze zijn gebaseerd op de SmartLine softwareoplossingen van de CHIRON Groep, die concrete mogelijkheden binnen de productie herkennen en bijdragen aan het verhogen van de algemene prestaties.

Efficiënte live-bescherming en gepland onderhoud

De CHIRON Groep demonstreerde verder manieren om in netwerkproductie te komen met het cloud­gebaseerde remotediagnosesysteem RemoteLine op het open IoT-platform MindSphere, dat
een hogere productiviteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het gehele machinepark garandeert. De end-to-end digitale proces­keten van de softwaresystemen ProcessLine en ProtectLine heeft duidelijk gemaakt hoe bewerkingscentra met een digital twin betrouwbaar worden beschermd tegen machinebotsingen, zowel in voorbereiding als tijdens het gebruik. Dit voorkomt op betrouwbare wijze grote en kostenintensieve schade en productieonderbrekingen. Met de ConditionLine software, die het atypische werkingsgedrag van een bewerkingscentrum tijdig detecteert, demonstreerde de CHIRON groep met live gegevens hoe onderhoud en reparaties specifiek gepland kunnen worden.

De FZ/DZ 25 serie van CHIRON maakte tijdens EMO zijn debuut op het wereldtoneel in combinatie
met de nieuwe VariocellPallet automatiseringsoplossing. (Beeld: Werbefoto Robold)

 

De uitdaging van digitalisering aanpakken

Met umati – de afkorting voor universele interface voor werktuigmachines – is de werktuigmachine-industrie tijdens de EMO de uitdaging van de digitalisering aangegaan. Als kernteamlid van het industrie-initiatief dat in 2017 door de VDW werd geïnitieerd, demonstreerde CHIRON live op de beursstand hoe genetwerkte productie in de praktijk werkt met een DZ 16 W vijfasser met umati interface. Met behulp van moderne softwareoplossingen werd zowel eigen als externe machine-informatie live bepaald, geanalyseerd en gevisualiseerd.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details