NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe plooibank, nieuwe mogelijkheden

Nieuwe plooibank, nieuwe mogelijkheden

Dat is waar DCoup Laser uit Florennes sinds zijn oprichting in 2010 in geslaagd is. De sleutel tot dat succes zijn de mogelijkheden die het zijn klanten aanbiedt om tot een volledig naar hun noden afgewerkt product te komen. Zo investeerde het familiebedrijf vorig jaar in een nieuwe plooibank van Bystronic, de Xpert 7200/500 waarmee het stukken tot maar liefst 7 m in één keer kan plooien. “Hiermee komen we niet alleen tegemoet aan vragen van klanten, maar zullen er ook nieuwe markten voor ons opengaan”, vertelt gedelegeerd bestuurder Frédéric Demarche.

Tekst: Valérie Couplez  Beeld: Bystronic en DCoup Laser

Toen Frédéric en Cedric Demarche samen met moeder Christine Berthe in 2010 DCoup Laser oprichten was dat met een woord in gedachten: service, service, service. “De klanten echt op hun wenken bedienen, zo willen we het verschil maken in de markt. Dat doen we door voor state-of-the-art machines te kiezen die topkwaliteit afleveren en die een brede waaier van aanvullende bewerkingen mogelijk maken. Plooien, lassen, frezen, draadtappen, afkanten waterstraalsnijden … tot zelfs het transport. Zo hoeft de klant maar op één adres aan te kloppen om zijn stuk helemaal naar wens afgewerkt en afgeleverd te krijgen. Dat is de toegevoegde waarde die we willen bieden”, vat Demarche samen. 

Erik Goven en Frédéric Demarche: “Door onze eigen mogelijkheden in plooien te verruimen kunnen we altijd onberispelijke kwaliteit afleveren binnen de kortste levertermijnen.”

Sterke groei

De markt voor lasersnijwerk is een felbevochten markt. Toch slaagde DCoup Laser erin om op tien jaar tijd uit te groeien tot een dynamisch bedrijf met veertig medewerkers. Een begrip in het snijden van platen en profielen, en niet alleen in de regio rond Florennes. Zelfs bedrijven uit Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland vinden hun weg naar het dorp net boven Philippeville. “En dat is heus niet omdat we 10% goedkoper zijn, maar net door de mogelijkheden die we aanreiken en de voorraad die we op stock houden om snel te kunnen reageren. Zelf sta ik nog elke dag tussen de machines en de mensen. Zo weet je exact wat er gaande is op de werkvloer en is het makkelijker bijsturen.”

Demarche is tevreden over de aankoop van de Xpert 7200/500 die vooral stukken van 4 tot 5 m voor de kiezen krijgt.

Naar het grotere werk

De ambitie van Demarche reikt nog verder. Binnen enkele maanden komt er nieuwe hal (1.000 m²) bij om afgewerkte producten in op te slaan en volgend jaar volgt een uitbreiding van het atelier met 2.600 m². In zijn strategie om het bedrijf verder uit te bouwen, wil Demarche ook de stap zetten naar het grotere werk. “Daarmee zullen we bepaalde stukken nu in één keer kunnen bewerken en hoeven ze achteraf niet meer samengevoegd te worden. Dat geeft niet alleen een esthetisch betere aanblik, maar heeft ook voordelen voor de stevigheid van de constructie.” DCoup Laser kon al stukken snijden tot 6 m, maar het grotere plooiwerk werd tot voor kort door een onderaannemer gedaan. Daar bracht de Xpert 7200/500 van Bystronic vorig jaar verandering in. In plaats van stukken tot 4 m kunnen er voortaan stukken tot 7 m geplooid worden. 

Sturing sluit perfect aan

Een keuze die niet de meest voor de hand liggende was. Want het is pas de eerste Bystronic op de werkvloer bij DCoup Laser. Demarche: “De technische details van de Xpert 7200/500 overtuigden me. De sturing sluit bijvoorbeeld perfect aan bij wat we nodig hebben. Ze zorgt ervoor dat er heel stabiel kan worden gewerkt. Dat gaf de doorslag in onze keuze. Bovendien gebeurt de bombering hydraulisch in plaats van mechanisch.” Ook Bystronic is opgetogen over de samenwerking. Area manager Erik Goven: “De gedachte dat de service naar de klant centraal staat, die kenmerkend is voor DCoup Laser, past heel erg goed bij de aanpak van Bystronic. We zijn dan ook heel blij om met DCoup Laser een succesvolle samenwerking aan te zijn gegaan!”.

Voor DCoup Laser zijn vooral de twee buighulpen interessant om de ergonomie voor de medewerkers te verbeteren.

Voor onberispelijke kwaliteit aan kortste levertermijnen

Machines van het formaat van de Xpert 7200/500 zijn zelfs in standaardvorm al voorzien van de nodige toeters en bellen. Voor DCoup Laser zijn vooral de twee buighulpen interessant om de ergonomie voor de medewerkers te verbeteren. Maar ook het lasermeetsysteem komt hier bijzonder tot zijn recht om te zorgen dat het plooiwerk tot in de puntjes nauwkeurig kan verlopen. Demarche is dan ook bijzonder tevreden over de aankoop die vooral stukken van 4 tot 5 m voor de kiezen krijgt. “Door onze eigen mogelijkheden te verruimen kunnen we vooral de teugels strak in de hand houden en altijd onberispelijke kwaliteit afleveren binnen de kortste levertermijnen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details