NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe verbonden aangedreven gereedschapshouder maximaliseert de machinebezettingsgraad

Nieuwe verbonden aangedreven gereedschapshouder maximaliseert de machinebezettingsgraad

Coromant Capto® DTH Plus aangedreven gereedschapshouders bieden minder machinestilstand doordat ze voorspellend onderhoud mogelijk maken

De introductie van een nieuwe speciale gereedschapsoplossing van Sandvik Coromant is bedoeld voor het verbeteren van de bezettingsgraad van draaibanken en multi-task bewerkingsmachines gebaseerd op werktuigrevolvers, uitgerust met aangedreven gereedschapshouders. Als onderdeel van het CoroPlus® digitaal bewerkingsaanbod minimaliseert de Coromant Capto® DTH Plus oplossing kostbare stilstand als gevolg van breuk door de operator te waarschuwen dat service moet worden uitgevoerd voor een individuele aangedreven gereedschapshouder. Dit stelt fabrikanten in staat een maximale productiviteit van bewerkingsmachines te realiseren, maar tegelijkertijd ook snelle gereedschapswisselingen in toepassingen waar aangedreven gereedschappen worden gebruikt.

Als een vooraanstaande ontwikkelaar en leverancier van metaalverspanende oplossingen, introduceert Sandvik Coromant het nieuwe product om een algemeen voorkomend probleem op te lossen voor vele fabrikanten – het weten van het optimale moment om service aan hun apparatuur uit te voeren terwijl de kans op een breuk van een gereedschapshouder wordt voorkomen. Behalve een gepland onderhoudsschema, kan een operator een gereedschapshouder in een omgeving hebben draaien waarbij het risico bestaat op kostbare schade aan de apparatuur, hetgeen resulteert in machinestoringen en ongeplande stops in de productie.

Ontwikkeld als aanvulling op het Coromant Capto® snelwissel-gereedschapsconcept van Sandvik Coromant, gebruikt de nieuwe aangedreven gereedschapshouder sensoren voor het verzamelen van data en verzend deze via Bluetooth, waardoor voorspellend onderhoud van de houder mogelijk wordt. Dankzij de snelwisselfunctionaliteit, wordt de tijd die een operator hoeft te spenderen aan het meten, instellen en gereedschapswisseleling tot een minimum beperkt. Tevens, omdat de aangedreven gereedschapshouders zijn voorzien van een Coromant Capto® koppeling, stelt de oplossing operators in staat gebruik te maken van een uitgebreid programma van high-performance snijgereedschappen.

De software applicatie die is inbegrepen in het nieuwe aanbod voorziet operators van real time informatie – zoals het trillingsniveau van de houder – waardoor live bewaking van de spil mogelijk is, terwijl tevens de temperatuur in de gereedschapshouder kan worden bewaakt. Andere data die worden geleverd door de sensoren zijn onder andere TPM en draairichting, waardoor de kansen dat de grenswaarden van de aangedreven gereedschapshouder worden overschreden worden geminimaliseerd, alsmede actuele en historische informatie over een bepaald gereedschap. Ook wordt er data geboden over de locatie van een aangedreven gereedschapshouder, waaronder specifieke fabriek, machinenaam, revolver en stationsnummer.

Mathias Tjomsland, Product Manager Digital Tools bij Sandvik Coromant zegt: “Doorgaans wordt onderhoud aan een aangedreven gereedschapshouder eenmaal of tweemaal per jaar uitgevoerd, afhankelijk van de mate van gebruik, maar hierbij wordt geen rekening gehouden met de daadwerkelijke onderhoudsbehoefte van elke individuele houder. Door het bieden van real-time data, maakt het Coromant Capto® DTH Plus aanbod het mogelijk de juiste beslissing te maken voor het plannen van een onderhoudsstop, waardoor wordt gewaarborgd dat service wordt uitgevoerd wanneer het echt nodig is en niet gewoonweg omdat het volgens het onderhoudsinterval op het programma staat. Het resultaat is dat fabrikanten er op kunnen vertrouwen dat hun aangedreven gereedschapshouders zich altijd in een goede conditie bevinden en dat hun machinewerkplaats werkt met zeer hoge efficiency.” 

Kijk voor meer informatie op https://www.sandvik.coromant.com/en-gb/products/coromant_capto/Pages/coromant-capto-plus.aspx

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details