NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
One-stop-shop voor metaalbewerking

One-stop-shop voor metaalbewerking

Al sinds 1957 toont het bedrijf uit Diksmuide zich ijzersterk in metaalbewerking. Het doet dat met een uniek aanbod dat verspaning en plaatbewerking combineert onder één dak en aanvult met cilinders, hydraulische toepassingen, lassen en montagewerk. Vanderscheuren werpt zich zo op als een echte one-stop-shop voor metaalbewerking in serie- en stukwerk. 

In zestig jaar tijd is Vanderscheuren uitgegroeid tot het adres bij uitstek voor wie een betrouwbare toeleverancier zoekt. Met een honderdtal ervaren medewerkers ontleent het Diksmuidse bedrijf zijn kracht aan zijn sterkte in de breedte. “Over welk materiaal het ook gaat of welke bewerking u ook zoekt, we kunnen zowel stukwerk als seriewerk hier onder één dak uitvoeren”, vat CEO Wim Leus samen. “Weinig bedrijven combineren plaatbewerking en verspaning. Wij voegen daar zelfs nog las- en montagewerk aan toe en zijn ook gespecialiseerd in het maken en herstellen van cilinders. Voor ons is het een evidentie om op die manier te klant volledig te ontzorgen. Hij heeft aan één contactpersoon genoeg om zijn product tot in het kleinste detail te laten afwerken inclusief eventuele nabehandelingen waarvoor wij onze vaste partners hebben.”

Volgend jaar wil Vanderscheuren de QRM-methodologie implementeren (quick response manufacturing). Voor de klanten betekent dat kortere levertermijnen en de flexibiliteit om snel te kunnen schakelen.

State-of-the-art machinepark en uitgekiende organisatie

Het atelier beschikt over een uiterst performant, state-of-the-art machinepark. Het complexe of grotere werk wordt daarbij niet geschuwd. Er kan bijvoorbeeld tot 6 m verspaand worden. Robots maken ook al meer dan vijftien jaar deel uit van de productie. Maar organisatorisch zit men ook niet stil. “Volgend jaar willen we de QRM-methodologie implementeren (quick response manufacturing). Een filosofie die ontwikkeld is voor de ‘high mix, low volume’ productie die de maakindustrie typeert vandaag en die ernaar streeft de doorlooptijden zo kort mogelijk te houden. Voor onze klanten betekent dat kortere levertermijnen en de flexibiliteit om snel te kunnen schakelen. We willen altijd blijven beter doen”, aldus Leus.

Blijven investeren om klaar te zijn voor de toekomst

Een ambitie die niet wordt teruggeschroefd door de coronapandemie. Integendeel, Vanderscheuren blijft de kaart van investeren trekken. “We willen klaar zijn voor de toekomst. Daarom hebben we ons de vraag gesteld waar we staan en wat we nodig hebben om de volgende stappen te zetten. Het betekende de komst van twee vijfassige freesmachines en een nieuwe lasrobot. Daarnaast werd er een bouwaanvraag ingediend om hier een nieuwe hal van 8.200 m² bij te bouwen. Ze zal ons in staat stellen om onze activiteiten die nu verspreid zitten over vier sites te centraliseren. Zo willen we weer korter op de bal kunnen spelen voor klanten, want zij staan centraal in alles wat we doen”, besluit Leus.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.