Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Reuse, Reduce, Recycle

Wegwerpplastics zijn heel schadelijk voor ons milieu. Duurzame kunststoffen zijn echter herbruikbaar en hebben een langere levensduur.

plastibac-1_img_1486-kopieren

2 december 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wegwerpplastics zijn heel schadelijk voor ons milieu. Duurzame kunststoffen zijn echter herbruikbaar en hebben een langere levensduur. Begin september was federaal volksvertegenwoordiger Kathleen Verhelst op bezoek bij de Linum Group, waarvan ook Plastibac deel uitmaakt. Ze maakte er onder meer kennis met het motto ‘Reuse, Reduce, Recycle’. De firma stimuleert immers het gebruik van herbruikbare materialen en bulkverpakkingen en neemt zelf oude producten aan het einde van hun levenscyclus terug om nieuwe producten uit gerecycleerde materialen te produceren.

Familiebedrijf Linum Europe is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van toebehoren voor koeltechniek, HVAC, koude-isolatie, horeca- en grootkeukentechniek en winkelinrichting. De firma, ontstaan in 1983 als eenmanszaak, telt vandaag 130 medewerkers in zes landen, verspreid over vier volle dochterondernemingen: Linum Europe, Fermod, Xilio en Plastibac. Deze laatste dochter ontwikkelt en verdeelt duurzame kunststof verpakkingen en ladingdragers voor professioneel gebruik in stockage en logistiek, warehousing, afvalbeheer en puur industriële toepassingen: magazijnbakken, stapelbakken, palletten en palletboxen, bouwemmers en -kuipen, retentiebakken en –palletten, diverse sorteer- en afvalcontainers, vaten, jerrycans en intermediate bulk containers (IBC) … Alle kunststof producten van Plastibac zijn 100% recyclebaar.

Circulaire economie: van idee naar concrete actie

Bovendien omvat het huidige gamma van de specialist al heel wat ladingdragers die zelf al uit 100% gerecycleerde kunststoffen bestaan. “We krijgen regelmatig de vraag waarom we nog kiezen voor producten uit plastic. Onze producten bestaan echter niet uit wegwerpplastic, maar één voor één enkel uit kwalitatieve en duurzame kunststoffen, die perfect inzetbaar zijn in de circulaire economie”, stelt marketing manager Robbie Naessens. “We stimuleren bovendien onze klanten om de verpakkingen en ladingdragers in harde plastics correct te gebruiken en recycleren. Daarom ontlasten we hen ook van recycleerbare producten op het einde van hun levenscyclus. Ze worden bij onze recyclagepartner tot herbruikbare kunststofrecyclaten geshred. Die recyclaten worden uiteindelijk gebruikt voor de productie van nieuwe ladingdragers en talrijke andere innovatieve oplossingen: bouwstenen en –structuren, asfalt, HVAC-draagbalken, textielkanalen, zitbanken, palen, bloembakken, compostbakken, bulkverpakkingen, afvalbakken …”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details