NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Sandvik Coromant doet uiterste best voor maakindustrie
De afgelopen acht decennia is Sandvik Coromant uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier van gereedschappen voor de metaalbewerkende industrie.

Sandvik Coromant doet uiterste best voor maakindustrie

2023: een jaar van hoop voor de maakindustrie 

Sandvik Coromant, opgericht in 1942, is meer dan een leider op het gebied van metaalsnijden. Het is een pionier die de maakindustrie leidt om steeds beter te worden. Van product releases en erkende duurzaamheidsdoelen tot een volledig nieuwe look: 2023 is significant geweest voor de organisatie. Hier vat Helen Blomqvist, president van Sandvik Coromant, de hoogtepunten van dit jaar samen. 

Productintroducties

Met het evolueren van de sector, evolueren ook de gereedschappen en de digitale oplossingen die de maakindustrie gebruikt. Het resultaat is dat Sandvik Coromant elk jaar in maart en oktober exclusieve nieuwe gereedschappen of upgrades van bestaande gereedschappen introduceert, om te waarborgen dat de klanten beschikken over de best mogelijke oplossingen die up-to-date zijn met hun wijzigende vereisten. 

De laatste introductie, in oktober 2023, omvatte de introductie van de geactualiseerde CoroCut® 1-2, nu bekend onder de naam CoroCut® 2, voor verbeterde prestaties in alle afsteek- en groefsteekbewerkingen. Veelzijdige, kostenefficiënte en veilige bewerking blijven de kern van CoroCut® 2, maar nu profiteert het gereedschap ook van verbeterde stabiliteit, een grotere flexibiliteit en significante productiviteitswinsten.

Daarnaast introduceerden we een nieuw freesconcept, CoroMill® MR80, ontworpen voor uitdagende voorbewerkingen in een breed scala aan vlakfrees- en profielfreestoepassingen in staal en roestvast staal. De introductie in oktober omvatte ook een nieuwe soort in onze nieuwe generatie serie voor staal draaien – de GC4405, alsmede de CoroDrill® 860 met SD-geometrie, geoptimaliseerd voor het boren in HRSA materialen op nikkelbasis, met een standaard boordieptecapaciteit van maximaal 8×D. 

Coromill MR80 is een nieuw freesconcept dat werd ontworpen voor uitdagende voorbewerkingen in een breed scala aan vlakfrees- en profielfreestoepassingen in staal en rvs.

Nieuwe missie, nieuwe look

Over de afgelopen acht decennia is ons merk aanzienlijk gegroeid, van onze oprichting als kleine hardmetaaldivisie van Sandvik tot een vooraanstaande leverancier van gereedschappen voor de metaalbewerkende industrie. In lijn met deze transformatie, heeft ons merk door de jaren heen verschillende kleuren en stijlen omarmd. In september 2023 was het tijd om nogmaals te evolueren, toen we ons nieuwe merkimago onthulden.

In 2020 werd Make the Shift onze mission statement, waarmee onze toewijding om een betekenisvollere, verantwoordelijkere en duurzamere onderneming te worden werd geconcretiseerd. Maar nu, bij de nieuwe transformatie van het bedrijf, heeft Sandvik Coromant een nieuwe missie onderschreven van Manufacturing Wellness – onze belofte om te investeren in een betere toekomst. Specifieker gezegd: het accentueert de volgende stap in de ambities van het bedrijf om de verschuiving naar een betekenisvollere, technologisch gestuurde productie te ondersteunen die klaar is voor de toekomst.

Manufacturing Wellness loopt nu als een rode draad door alles wat we doen bij Sandvik Coromant, van productontwikkeling tot de manier waarop we met onze klanten spreken; we zijn toegewijd aan het kweken van een omgeving van gezonde productiegewoonten en ondersteunen de ontwikkeling van duurzame bedrijfsvoering. Tegelijkertijd hebben we ons merkimago opnieuw vormgegeven met een nieuw logo, nieuwe kleuren en andere visuele markers die worden uitgerold over het hele Sandvik Coromant merk, onze productie-units en onze Sandvik Coromant Centers. 

Het ondersteunen van duurzaamheidsdoelstellingen

De productiesector is verantwoordelijk voor één vijfde van de wereldwijde CO2-emissies. Sinds onze oprichting zet Sandvik Coromant zich in voor de reductie van dit cijfer door duurzame bedrijfsvoering, die we hebben opgedeeld in vier gebieden.

Dit omvat het evalueren hoe we de impact op het klimaat kunnen reduceren, de efficiëntie van de hulpbronnen kunnen verhogen, door middel van innovatie en kennis voor het zetten van een nieuwe norm voor duurzaamheid in onze sector, en het samenwerken om onze doelen te bereiken. 

In september 2023 werd ons net-zero doel gevalideerd door het Science Based Targets initiative (SBTi). Het initiatief definieert en promoot best practice op het gebied van emissiereductie en net-zero doelen in lijn met de klimaatwetenschap.

In lijn met de doelen van het Parijse akkoord en de Sustainable Development Goals (SDG) van de VN zijn onze duurzaamheidsdoelstellingen vastgesteld in lijn met de SBTi criteria en toegewijd aan het reduceren van onze broeikasgasemissies en het uitoefenen van verantwoordelijke productie. 

Wij hebben onze Scope een en twee CO2-emissies gehalveerd, vergeleken met de niveaus van 2019. Maar we weten dat er veel meer is dat we kunnen doen. De validatie van SBTi betekent dat we de wetenschap achter ons hebben staan om onze toewijding te stimuleren om veranderingen door te voeren en vooruit te gaan.

2023 is vol positieve stappen geweest die hebben geleid tot daadwerkelijke veranderingen bij het samenstellen van een betere productieruimte die verantwoordelijk en duurzaam handelt. Onze toewijding om te innoveren en te actualiseren via regelmatige productintroducties en de investering in klimaatwetenschap helpt ons om echt de weg te plaveien. En met een nieuwe missie en merkimago ziet de toekomst er extreem hoopvol uit.    

Sandvik Coromant
Samen met onze klanten en partners leidt Sandvik Coromant de weg naar een duurzame toekomst, waarbij gereedschapsoplossingen aan ’s werelds technische industrieën worden geleverd. Meer dan acht decennia van praktische ervaring hebben voor ons een schat aan kennis op het gebied van metaalverspanen en bewerken opgeleverd. Deze expertise transformeert elke uitdaging in een kans op innovatie, samenwerking en progressieve oplossingen. Wij streven ernaar positieve verandering te bewerkstelligen door duurzaamheid, efficiëntie en groei te stimuleren om een toekomst vorm te geven waarin innovatie floreert. Sandvik Coromant, onderdeel van de industriële engineering groep Sandvik, vormt samen de toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.