NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Siemens Xcelerator: nieuwe functies van Sinumerik One voor betere prestaties en een duurzamere productie
De nieuwe Sinumerik-softwareversie V6.22 introduceert nieuwe technologiefuncties voor de Sinumerik One die de transparantie in de machine verhogen, de werking vereenvoudigen, de slijtage van de machine verminderen en de prestaties verbeteren.

Siemens Xcelerator: nieuwe functies van Sinumerik One voor betere prestaties en een duurzamere productie

  • Sinumerik Ctrl-E in V6.22 met nieuwe functies om het energieverbruik te evalueren en te beperken 
  • Flexibele HMI-portfolio voor multifunctionele werktuigmachines
  • Perfecte compatibiliteit in gebruik en programmering voor eenvoudige integratie in het bestaande machinepark ​ 

Op EMO presenteerde Siemens de uitbreiding van zijn gamma producten en diensten met de ‘Digital Native’ CNC Sinumerik One. De nieuwe CNC-generatie van Siemens, die in 2019 op de markt werd gebracht, kan uitpakken met tal van innovaties op het vlak van software en hardware. De nieuwe Sinumerik-softwareversie V6.22 introduceert nieuwe technologiefuncties voor de Sinumerik One die de transparantie in de machine verhogen, de werking vereenvoudigen, de slijtage van de machine verminderen en de prestaties verbeteren. Dit leidt tot een optimaal gebruik van de beschikbare middelen, bijvoorbeeld door de afvalberg en het aantal herstellingen te verminderen. Het helpt ook de productiviteit van de machine te verhogen door stilstand en productie-onderbrekingen te minimaliseren, bijvoorbeeld. ​ 

Sinumerik Ctrl-E in V6.22 met nieuwe functies ​ 

Met de eenvoudige en vertrouwde Ctrl-E-toetscombinatie op het bedieningspaneel maakt Sinumerik One een snelle evaluatie van het energieverbruik van de machine. Deze functie geeft een overzicht van de belangrijkste factoren op het vlak van energieverbruik en biedt de mogelijkheid om machineprofielen eenvoudig aan te maken en te beheren. Nieuw in softwareversie V6.22 is de functie voor een betere spindelacceleratie (Balanced Spindle Acceleration). De acceleratie van de spindel wordt automatisch aangepast zodat de geprogrammeerde spindelsnelheid alleen wordt bereikt wanneer dat nodig is. Zo dalen de acceleratiestroom en de thermische verliezen van de spindelmotor en dit verlaagt dan weer het verbruik van elektrische energie tijdens de werking van de spindel. Dat is vooral interessant wanneer er regelmatig van gereedschap wordt gewisseld. Bovendien, door de spindelacceleratie tot een minimum te beperken, daalt ook de mechanische belasting, wat de levensduur van de spindel verhoogt.

Flexibele HMI-portfolio voor multifunctionele werktuigmachines ​ 

Een eenvoudige en intuïtieve bediening is een topprioriteit voor de Sinumerik One HMI-portfolio. ​ Met de schaalbare portfolio van 15″ en 24″ multitouch-panelen en de bijpassende bedieningspanelen, wordt voldaan aan de vereisten op het vlak van flexibiliteit en aanpasbaarheid van moderne multifunctionele werktuigmachines. Nieuw in de portfolio zijn de Sinumerik One Machine Control Panels (MCP’s) 1900 plus, 1500 en de bijpassende QWERTY-toetsenborden. Niet alleen voor de hardware, maar ook voor de software ligt de focus op flexibiliteit en maatwerk. Met de Sinumerik Operate Display Manager is het heel eenvoudig om een aangepaste interface te implementeren die zich niet alleen aanpast aan de verschillende schermafmetingen, maar ook aan de individuele behoeften van de bediener. De Display Manager maakt het mogelijk om video’s en pdf’s, bijvoorbeeld, duidelijk weer te geven in verschillende aanpasbare lay-outs. Om te voldoen aan de steeds hogere eisen die gesteld worden aan de prestaties van de HMI-software, zullen de nieuwe IPC-generaties (Simatic IPC 2x7G en Simatic IPC BX/PX-39A) in de toekomst worden gebruikt. De nieuwigheden in de HMI-portfolio van Sinumerik One garanderen een consistent en schaalbaar hardwareconcept. ​ 

Perfecte compatibiliteit in gebruik en programmering ​ 

Sinumerik One biedt niet alleen tal van voordelen ten opzichte van zijn voorganger Sinumerik 840D sl, maar is ook perfect compatibel in gebruik en programmering. Dit betekent dat de bediener geen nieuwe opleiding hoeft te volgen en dat programma’s en cycli opnieuw gebruikt kunnen worden. Resultaat: minder kosten en een vlottere introductie van de nieuwe generatie machines.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details