Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Automatisering

Slimme kleminrichtingen en grijpersystemen voor machinale bewerking

De EMO bewijst zich elke editie weer als de hoogmis van het verspanen. De ideale plaats en gelegenheid om trends...

ur_maschinenbeldaung_2-kopieren

19 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De EMO bewijst zich elke editie weer als de hoogmis van het verspanen. De ideale plaats en gelegenheid om trends op het spoor te komen. “Slim laden, slim verwerken, slim netwerken – deze drie kernthema’s zullen de industriële productie de komende vijf jaar kenmerken”, stelt Henrik A. Schunk met het oog op de komende editie. “Het kerndoel is een slimme vereenvoudiging van de industriële productie.” En daar heeft SCHUNK de passende producten voor in huis. U vindt de klem- en grijpspecialist in hal 3, stand D30.

Terwijl tot op heden de processtabiliteit en de economische efficiëntie van de afzonderlijke werkfases centraal stonden, zullen moderne toepassingen volgens de experts van SCHUNK ook de procesketen flexibeler maken en gedetailleerde procesgegevens leveren. “Onze kleminrichtingen en grijpersystemen maken een gedetailleerde controle van het productieproces in real-time mogelijk en voeren zelfstandig de bijbehorende reacties uit”, aldus het directielid. Het beste voorbeeld hiervan: de nauwkeurige gereedschapshouder iTENDO met sensoren, die vanaf de herfst beschikbaar is voor proeftoepassingen. Het maakt een volledige controle op de status en documentering van de processtabiliteit mogelijk, evenals onbemand toezicht op grenswaarden, detectie van gereedschapsbreuk en regeling in real-time rotatiesnelheid en de invoersnelheid. Als het snijden onstabiel wordt, grijpt het geïntegreerde slimme systeem onmiddellijk in real-time in zonder dat de operator iets hoeft te doen: afhankelijk van de situatie wordt het proces gestopt, teruggebracht naar eerder gedefinieerde basisparameters, of bijgesteld tot de snede terugkeert naar een stabiel bereik.

De slimme iTENDO van SCHUNK maakt realtime procesbewaking en -regeling rechtstreeks op gereedschapsniveau mogelijk. De geometrische en prestatiegegevens van de gereedschapshouders blijven ongewijzigd, ook met sensoren.

 

Focus op geautomatiseerd laden van machines

SCHUNK introduceert voor het eerste in het VERO-S-snelwisselsysteem voor palletten een sensorische snelwisselpalletmodule die een permanente controle mogelijk maakt van de neerwaartse trekkracht, de positie van de klemslede en de aanwezigheid van werkstukken of palletten. Daarnaast zullen nieuwe speciale VERO-S-componenten worden voorgesteld voor de luchtvaart, 3D-printing en directe klemming van het werkstuk. Bovenop deze highlights zal SCHUNK bijzondere aandacht vestigen op geavanceerde concepten voor automatische machine-belading – van eenvoudige en kosteneffectieve ondersteunende automatiseringsoplossingen en toepassingen met lichtgewicht robots, tot comfortabele palletiseeroplossingen voor flexibele productie van kleine series en ergonomische, collaboratieve oplossingen met de EGL-C-grijper met lange slag.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details