NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Snelle en betrouwbare levering van roestvrij staal in elke legering
De gloednieuwe bedrijfsgebouwen.

Snelle en betrouwbare levering van roestvrij staal in elke legering

Al meer dan dertig jaar specialiseert Contisteel zich in de distributie van roestvrij staal. Het bedrijf uit Heusden-Zolder levert rvs-platen, coils, smalband, naadloze en gelaste buizen, stafmateriaal en alle toebehoren. Sinds 2020 is Contisteel verhuisd naar een nieuw, groter pand om de klanten nog beter te kunnen bedienen. De groei symboliseert ook de evolutie van groothandelaar naar service center waar producten op maat, een goede service, snelle levering, goed technisch advies en een volledig gamma aan producten centraal staan.

Sinds de opstart in 1989 bouwde Contisteel een enorme expertise op in de internationale markt van het roestvrij staal. Het bedrijf levert aan diverse sectoren, van bouw, constructie, tankbouw, chemie, automotive, transport tot catering. 

“Sinds 2012 behoren wij tot de Amari Familie. Dit internationale eigenaarschap verzekert ons bedrijf van stevige financiële fundamenten. Maar tegelijkertijd behouden wij onze absolute onafhankelijkheid om de vereiste managementbeslissingen te nemen die noodzakelijk zijn voor optimalisatie. Zo verhuisden we 2020 naar een gloednieuwe locatie om onze opslagcapaciteit en afwerkingsmogelijkheden te optimaliseren”, legt Erwin Theunis van Contisteel uit.

Slijplijn, inclusief folie, voor elke plaat met een dikte van 0,6 mm t/m 6 mm tot een breedte van 1500 mm en een lengte van 4000 mm.

Uitbreiding machinepark

Het eigen machinepark is fors uitgebouwd. “Dankzij onze nieuwe kniplijn kunnen we maatwerk leveren van platen in rvs, en dit met elke gewenste folie. Wij knippen daarbij diktes van 0,5 mm t/m 3 mm, tot een breedte van 1500 mm.” De nieuwe slitlijn wordt gebruikt voor het leveren van maatwerk van smalbanden in rvs met diktes van 0,6 mm t/m 3 mm, tot een breedte van 1000 mm. “De combinatie van knippen en slitten maakt het mogelijk om – vertrekkend van een coil – elke gewenste plaat in rvs te produceren. De investering in deze twee lijnen past binnen ons streven om Contisteel uit te bouwen tot distributeur én servicecenter voor rvs. Wanneer de standaardafmetingen voor de situatie van de klant niet voldoen, zorgen wij voor het nodige maatwerk uit eigen atelier. Zo kunnen we steeds garant staan voor uiterst korte levertermijnen van maatwerk. Maatwerk in beperkte volumes behoort eveneens tot de mogelijkheden.”

Slijpen, borstelen en beschermen

Voor het bewerken, afwerken en beschermen van platen in roestvrij staal heeft Contisteel een eigen slijp- en foliemachine in het machinepark. “Met de slijplijn kunnen we elke plaat in rvs slijpen tot de gewenste korrel, of borstelen (scotch brite), en elke gewenste folie aanbrengen. Wij slijpen platen met een dikte van 0,60 mm t/m 6,00 mm, tot een breedte van 1500 mm en een lengte van 4000 mm.” Ook duplo, de combinatie van slijpen en borstelen, behoort tot de opties. “Zo kunnen we het gewenste visuele effect realiseren.”

En de folielijn, tot slot, biedt de mogelijkheid om op elke plaat in rvs elke gewenste folie aan te brengen, tot een breedte van 2000 mm. “Ook voor de foliekeuze bieden we tal van opties: wit, easypeel, laserfiber, laser CO2… We geven klanten daarbij graag ­technisch advies voor de juiste keuzes, passend binnen hun wensen en behoeftes. En hebben klanten andere wensen, dan kunnen we ook andere afmetingen snel leveren door een goede samenwerking met onze leveranciers.”

Kniplijn, inclusief folie, voor maatwerk met diktes van 0,5 mm t/m 3 mm tot een breedte van 1500 mm.

Slim voorraadbeheer

Met een goed uitgerust machinepark kan de vraag van de klanten worden ingevuld, maar ook een snelle levering vindt Contisteel belangrijk. “Daarom hebben we ook hierin flink geïnvesteerd. Onze nieuwe locatie beschikt over 6000 m² grondoppervlakte, voor opslag in optimale omstandigheden. Daar stockeren we onze rvs-producten in rekken binnen een geklimatiseerde logistieke ruimte met een vrije hoogte tot tien meter. Een strategisch en doordacht voorraadbeheer vormt een van onze belangrijkste troeven om te zorgen voor een snelle levering.”

Slitlijn, inclusief folie, voor maatwerk met diktes van 0,6 mm t/m 3 mm tot een breedte van 1000 mm.

Goede service

Tot slot besteedt Contisteel veel aandacht aan het leveren van een goede service. “Iedere klant beschikt over een persoonlijke verkoopadviseur, die regelmatig contact legt en elk order van a tot z opvolgt. Zo hebben klanten een direct aanspreekpunt dat de volledige verantwoordelijkheid draagt voor het correct uitvoeren van de gemaakte afspraken. Wij zijn pas tevreden als onze klanten tevreden zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details