Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Automatisering

Specialist gereedschappen investeert in digitalisering: raadpleeg oranje bijbel ook via app

APP_Moodbild_K51_4c kopiëren
Met de gratis Hoffmann app krijgen klanten snel en eenvoudig toegang tot het online bereik van de leverancier.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Hoffmann Group

21 januari 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De Hoffmann Group, die midden november naar een nieuw kantoorgebouw in Hengelo verhuisde, timmert de laatste tijd hard aan die weg. Zo stelden ze de Hoffmann app voor, wat eigenlijk betekent dat de oranje bijbel ook online beschikbaar is. Maar er is meer, want de firma lanceerde verder de Machining Calculator, de Connected Tools en een 3D-browser, waarmee klanten hun meubilair kunnen visualiseren.

De Hoffmann Group is een toonaangevende systeempartner voor kwaliteitsgereedschap om te snijden, verspanen, spannen en slijpen, maar ook persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en oplossingen voor bedrijfsinrichting. Met meer dan 90.000 artikelen in de catalogus en eShop en nog eens 50.000 artikelen in een database biedt deze firma de meest actuele en krachtige selectie met producten van 500 topmerken en de eigen merken GARANT en HOLEX. Met de ontwikkeling van verschillende apps zet de specia­list nu fors in op de digitale manier van werken.

Met de Hoffmann 3D-browserlink kan men meubilair visualiseren.

Online catalogus

Wie Hoffmann zegt, denkt meteen aan de oranje catalogus. In het jubileumjaar 2019 verscheen nog editie 50 van de ‘gereedschapsbijbel’ in een oplage van 1,1 miljoen exemplaren. “Met de Hoffmann app, die men gratis kan downloaden via de Google Playstore of Appstore, hebben klanten onmiddellijk toegang tot het online bereik van de leverancier en kunnen ze gebruikmaken van uitgebreide bestel-, informatie- en servicemogelijkheden”, vertelt salesmanager Belgium Patrick Dehaene. “Zo krijgen klanten snel en gemakkelijk toegang tot meer dan 90.000 catalogusitems op smartphone of tablet en kunnen ze pagina’s opslaan, afdrukken of verzenden als PDF. Deze catalogus is beschikbaar in achttien talen en kan online en offline bekeken worden, ook als interactieve flipcatalogus. Met slechts één klik kan de bestelling direct in de eShop geplaatst worden.”

Machining Calculator

De Hoffmann Group ontwikkelde bovendien met de Machining Calculator een tool om de klant toe te laten online en offline gereedschapsonafhankelijke snij- en prestatie­gegevens te berekenen voor de productie­processen draaien, boren, frezen en TPC-frezen. Na het invoeren van de parameters kan men het toerental en de voedingssnelheid bepalen en deze aansluitend aanpassen aan de machine­parameters. In het scherm ‘Prestatieberekening’ kan men na de selectie van materiaal en invoer van overige productieparameters alle relevante vermogenswaarden berekenen, zoals draai­moment, verspaningsvolume, hoofdtijd, prestaties, snijbooghoek en snijkracht. Bij het TPC-frezen kan men de relevante parameters, waaronder ingrijpingsbreedte, voeding per tand, snijbooghoek en maximale spaningsdikte, berekenen. Dankzij een gebruiksvriendelijke interface kan de klant snel en ongecompliceerd navigeren en er is een link naar de ToolScout.

Via Bluetooth kan men waardevolle tijd sparen bij de controle, documentatie en overdracht van meetgegevens van de Hoffmann Group Connected Tools (HCT).

Connected Tools

De Hoffmann Group presenteert ook voor Bluetooth geschikte gereedschappen en een innovatieve app voor snelle documentatie en draadloze gegevensoverdracht. “De innovatieve gereedschappen van onze ­Hoffmann Group Connected Tools (HCT), zoals bijvoorbeeld de momentsleutel en digitale diepteschuifmaat HCT uit de GARANT serie, garanderen een maximale nauwkeurigheid en ondersteunen de kwaliteitscontrole op een ongeëvenaarde wijze”, geeft de salesmanager aan. “De gebruiker kan waardevolle tijd besparen bij controle, documentatie en overdracht van meetgegevens. Die data kan immers nauwkeurig bepaald worden en het testrapport kan dan via Bluetooth naar een computer, tablet of smartphone gestuurd worden.”

3D

Tot slot ontwikkelde Hoffmann een specifieke tool voor de integratie van meubilair in bedrijfsruimten. Hiermee kunnen klanten hun tekeningen via 3D in de internetbrowser van alle zijden bekijken. “In de toekomst zullen onze klanten in 3D zien hoe het meubilair in hun atelier of magazijn geïntegreerd zal worden”, geeft Dehaene mee. “Met deze tool kunnen voorgevormde sets van goederen met één klik op de gewenste locatie geplaatst worden en kunnen projecten met geselecteerd meubilair gecreëerd worden, maar ook foto’s en video’s van meubilair in een bepaalde ruimte.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details