NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Specialist in industriële automatisering investeert in een ‘pre-owned’ en ‘refurbished’ lasersnijmachine
Deze lasersnijmachine heeft een capaciteit van 4.400 W en kan eenvoudig via touchscreen bediend worden.

Specialist in industriële automatisering investeert in een ‘pre-owned’ en ‘refurbished’ lasersnijmachine

In sommige gevallen kan het immers opportuun zijn om de aankoop van een gebruikte, refurbished machine te overwegen: kleinere investering en kortere levertijd voor een systeem dat kwalitatief weinig inboet ten opzichte van een nieuwe machine. Zo breidde De Roeve Industries uit Lokeren, een vooraanstaande speler op het vlak van industriële automatisering, in augustus 2019 zijn machinepark uit met een Pre-Owned by Bystronic ByStar 3015 4,4 kW lasersnijmachine.

De Roeve Industries uit Lokeren is een vooraanstaande speler op het vlak van industriële automatisering.

De Roeve, opgericht in 1991, telt vandaag tachtig medewerkers, verspreid over de firma’s Industries, Perdum, Xpo, Xpo World en Agesia. De Roeve Industries ontwikkelt en produceert efficiënte en intelligente totaaloplossingen die de continuïteit van de bedrijfsprocessen verzekeren. “In de beginjaren lag onze focus vooral op service. Op die manier hebben we onze naam in de markt gezet om nadien steeds meer naar projectwerk te evolueren. Vandaag leveren we totaaloplossingen voor de automatisering van productieprocessen en begeleiden we transformaties van maakbedrijven naar smart factories, maar we ondersteunen ook nog steeds bedrijven bij defecten of periodiek onderhoud, zelfs als tijdelijke versterking op de werkvloer”, vertelt CEO Koen De Roeve. “De firma is opgedeeld in de divisies Automation, Installations, Industrial IT en Mechanical. Op basis van de benodigde knowhow voor een project gebeurt de realisatie door één of een combinatie van afdelingen. Voor machinebouw combineren we bijvoorbeeld de kennis van onze divisies Mechanical, Automation en Installations, terwijl voor de digitalisering van bedrijfsprocessen de teams van Automation en Industrial IT de handen in elkaar slaan.”

Keuze voor een jong gebruikte lasersnijmachine

De Roeve, synoniem voor vakmanschap, competentie en innovatie, investeert continu in de uitbouw van de activiteiten, de ontwikkeling van innovatieve oplossingen én de uitbreiding van het machinepark. Engineering, constructie, plaatwerk en montage gebeurt in-huis en alleen de verspaning wordt uitbesteed. “We willen zoveel mogelijk in eigen beheer uitvoeren, want zo kunnen we flexibel schakelen en de doorlooptijden beperken”, gaat de CEO verder. “In 2019 besloten we daarom ons machinepark uit te breiden met een lasersnijmachine. Na een grondige evaluatie van merken en systemen kwamen we bij Bystronic terecht. Ze luisterden naar onze behoeften en aangezien de machine niet continu ingezet zou worden, stelden ze voor om een jong gebruikt systeem aan te kopen, met name een Pre-Owned by Bystronic ByStar 3015 4,4 kW.” 

Deze ByStar heeft een X-as van 3.000 mm en Y-as van 1.500 mm en wordt gebruikt voor snijwerk in staal, rvs en aluminium.

‘Pre-Owned by Bystronic’

Metaalverwerkende bedrijven kunnen immers bij Bystronic Benelux niet alleen voor nieuwe lasersnijmachines en plooibanken terecht, maar onder het label ‘Pre-Owned by Bystronic’ ook voor jong gebruikte en refurbished systemen. “Door de overname van Weber Laserservice verkregen we heel wat expertise op het vlak van gebruikte lasersnijmachines”, stellen sales manager Benelux Hans van de Meerakker en area manager Peter Buggenhout. “Deze ByStar werd volledig gereviseerd en, waar nodig, uitgerust met nieuwe onderdelen, waardoor ze zo goed als nieuw is. Met een X- en Y-as van respectievelijk 3.000 en 1.500 mm en een capaciteit van 4.400 W is ze ideaal voor snijwerk in platen van staal, rvs en aluminium.” 

Om flexibel te kunnen schakelen en de doorlooptijden te verkorten, investeerde De Roeve in een Pre-Owned by Bystronic ByStar 3015 4,4 kW.

Geslaagd project

Voor De Roeve is deze investering geslaagd. “De machine werd in augustus 2019 geïnstalleerd, waarna onze medewerkers een doorgedreven opleiding kregen. Sindsdien verloopt elke productie feilloos”, sluit CEO De Roeve af. “We zijn trouwens uiterst tevreden over deze samenwerking met Bystronic. Ze zorgden voor een vlotte afhandeling van het dossier en we kunnen er ook steeds terecht met eventuele vragen. Ik zou nooit een tweedehands machine bij een handelaar kopen, maar in deze deal met Bystronic had ik alle vertrouwen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.