NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Steenfinishtechnologie in Hembrug harddraaimachines

Steenfinishtechnologie in Hembrug harddraaimachines

Hembrug Machine Tools heeft een overeenkomst gesloten met PTGoldAU UG voor de exclusieve levering van steenfinishtechnologie, KombiFin genaamd. De overeenkomst geldt alleen voor harddraai- en rondslijpmachines. PTGoldAU UG, met hoofdzetel in Maagdenburg, Duitsland, werkt sinds 2017 na meer dan 15 jaar onderzoek aan de marktintroductie van hoognauwkeurige oppervlakte-bewerkingstechnologie op moderne CNC-machines. Tegenover de exclusieve levering van deze KombiFin technologie stelt Hembrug een Mikroturn 100 hard-draaimachine ter beschikking. Zij gaan deze gebruiken voor proeven en jobber gerelateerde werkzaamheden.

Het finishproces is een al lang bestaand proces en wordt onder andere ingezet bij de productie van hoog belaste afdichtings- en lagerzittingen op bijvoorbeeld aandrijfassen voor hydraulische pompen. Het gaat hierbij dan om een proces met grote aantallen, met één type werkstuk en waarbij de voor- en nabewerking op afzonderlijke machines wordt uitgevoerd. De KombiFin-technologie betreft echter kleine, sensorische steenbewerkingsunits die eenvoudig in moderne CNC-bewerkingsmachines kunnen worden geïntegreerd. Een nabewerking op een afzonderlijke machine is daardoor niet meer nodig.

Door de integratie van deze systemen in de Hembrug Mikroturn® harddraaimachines komt het finishproces nu beschikbaar voor fabrikanten van kleine tot middelgrote series met een variabel werkstuk spectrum. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een spiraalvrije oppervlaktestructuur realiseren die alleen met harddraaien niet mogelijk is. De steenfinishunit kan eenvoudig in de gereedschapswisselaar worden gemonteerd. De rotatie van het werkstuk en de beweging van de steenfinish unit wordt dus door de harddraaimachine uitgevoerd. De oscillatie van het steenfinish gereedschap en de contactkracht wordt door de besturingseenheid van het opzetstuk geregeld.Het proces kan zowel met olie als met emulsie worden gekoeld.

Hembrug harddraaimachines

Met de integratie van steenfinishtechnologie kunnen voor- en nabewerking nu dus op één machine plaatsvinden. Dit bespaart processtappen, kosten en kan een zeer hoge oppervlakte- (< 0,3 µm Rz) en vormnauwkeurigheid ( < 2 µm) worden bereikt. Hembrug beschikt over een testmachine met deze nieuwe technologie en heeft reeds diverse klanttesten met succes uitgevoerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details