NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Van Belgisch familiebedrijf tot wereldwijde verenexpert
Q-Fin is perfect compatibel met Hermans Verenfabriek.

Van Belgisch familiebedrijf tot wereldwijde verenexpert

Hermans Verenfabriek is nog een écht Belgisch familiebedrijf, en wordt gerund door de derde generatie. Met een vierde generatie die ondertussen al wordt klaargestoomd. De verenfabrikant – opgericht in 1951 – biedt zijn diensten ook wereldwijd aan, ondersteund door een heuse webshop. Maar het bedrijf uit Lebbeke gaat nóg verder…

Kris Hermans, zaakvoerder: “We hebben in al die jaren – en zeker vanaf het moment dat mijn broer Erik en ik aan het roer kwamen – een ultramoderne machinepark uitgebouwd. We investeerden dan ook voortdurend in geavanceerde machines. Samen met de expertise van ons team is er weinig dat we niet kunnen. Zowel qua unieke, op maat gemaakte stukken als het betere seriewerk.”

Het natwerkend afzuigsysteem vangt slijpstof, afkomstig van materialen zoals rvs, staal en aluminium, op.

Altijd antwoord, binnen de 24 uur

“We zijn ondertussen gekend in de markt doordat we zonder uitzondering altijd topkwaliteit leveren”, gaat Hermans verder. “Maar ook onze flexibiliteit en snelheid worden geapprecieerd. Ik kan je met de hand op het hart zeggen dat elke klant binnen de 24 uur een antwoord krijgt. Niemand blijft in de kou staan.”

“En dat nieuws gaat als een lopend vuurtje, natuurlijk. We begonnen meer en meer aanvragen te krijgen om, naast de productie van veren, staalplaten te bewerken. Dus van het ‘krullende’ naar het ‘vlakke’ werk. Maar als je ‘handvriendelijke’ – zonder bramen, dus – producten wil leveren, heb je speciale machines nodig. We gingen daarvoor op zoek naar de top in de markt. En zo kwamen we bij Q-Fin terecht.”

De F200 finisht razendsnel kleine plaatdelen tot 200 mm breed.

Nederlandse kennis, expertise en ambachtelijk vakmanschap

Patrick van Scherpenseel, accountmanager Benelux: “We zijn perfect compatibel met Hermans Verenfabriek. We spelen namelijk ook zeer kort op de bal, volgen alles tot in de kleinste details op, en zijn niet te beroerd om regelmatig ter plaatse opleidingen te gaan geven en dus onze handen zelf vuil te maken. Bij Q-Fin ontwerpen, fabriceren en zetten we de snelste oplossingen voor het ontbramen, afronden en finishen van metalen plaatdelen, en het afzuigen van slijpstof op de markt.”

“We putten uit Nederlandse kennis, expertise en ambachtelijk vakmanschap. Onze machines worden volledig in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd met alleen hoogwaardige A-componenten. Kortom, de ideale partner voor een gekend en ambitieus bedrijf als Hermans ­Verenfabriek. Zeker met hun ­doorgroeimogelijkheden.”

De F1200XL-afwerkingsmachine met vier stations, allemaal op een compacte ruimte van slechts twee meter, is buitengewoon efficiënt.

Afwerking en afzuiging, met grote A

“Bij sommige producten is het gewenst om, na het ontbramen en afronden van de randen, een fijne slijpstructuur als de laatste afwerking aan te brengen, of om deze lijn-finish verder te verfijnen”, zegt Van Scherpenseel. “De F1200 XL is speciaal uitgerust met vier bewerkingsstations om dit te realiseren, en wordt geleverd met alle beschikbare opties, inclusief automatische hoogteverstelling voor de borstelmotoren en slijpbanden. Deze afwerkingsmachine met vier stations, allemaal op een compacte ruimte van slechts twee meter, is buitengewoon efficiënt. De klant kan zelf de gewenste finish bepalen.”

“Hermans kocht ook het kleiner model, de F200. Dat model finisht razendsnel kleine plaatdelen tot 200 mm breed. Tot slot hebben we ook een afzuigsysteem met natfilter geïnstalleerd. De WES-afzuiginstallatie is volledig vervaardigd uit roestvrij staal (rvs) en is een natwerkend afzuigsysteem dat ontworpen is om slijpstof, afkomstig van materialen zoals rvs, staal en aluminium, op te vangen. In combinatie met de F1200 XL heeft Hermans Verenfabriek een bijzonder fijne en productieve set om zijn plaatdelen na te kunnen bewerken”, besluit Patrick van Scherpenseel.

Q-Fin is te bezoeken tijdens Blechexpo in hal 5, stand 5407.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details