NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Veiligheidsperimeters als geïntegreerde oplossing
Gaaswanden definiëren go en no go zones.

Veiligheidsperimeters als geïntegreerde oplossing

Met name de firma TROAX biedt vandaag innovatieve gaaswandsystemen aan die zich modulair laten ­integreren. We spraken met Sigrid Herbosch, die bij TROAX de interne sales aanstuurt.

TROAX biedt beschermende gaaswanden voor mensen, eigendommen en processen aan, en dit binnen een industriële omgeving. Al vraagt deze stelling toch om enige nuancering. Sigrid Herbosch: “Troax is actief in een waaier van domeinen, en dat heeft vooral te maken met ons eigen adaptief vermogen.” Niet in het minst omdat moderne veiligheids­perimeters via add-ons als kabel­goten en deuropties vrijwel altijd in de eindfunctionaliteit worden geïntegreerd. Herbosch: “Een goed voor­beeld is de digitalisering en centralisatie van het magazijn­beheer. Er worden opgeschaalde auto­matische magazijnen opgezet waar­binnen de operatoren zich niet zomaar ongecontro­leerd van de ene zone naar de andere mogen begeven.”

Veiligheidsperimeters maken deel uit van het industriële proces.

Meedenkend vermogen

Via moduleerbare panelen, deuren en staanders, voorziet het gaas­wand­systeem van TROAX in deze gevallen in een oordeelkundige compartimentering die niet met de normale werking en automatismen van het magazijn zal interfereren. “Herbosch: “Dit vraagt een hoge mate van inleving en mee­denkend vermogen, omdat we met een combinatie van zowel de vigerende normen voor machine­­afschermingen (sterkte, maas­wijdte, hoogtes …) als ook deze van de magazijn­beveiliging dienen rekening te houden. We breidden hier­voor bijvoor­beeld ons product­gamma al uit.” De gaaswanden vervullen immers een cruciale rol in situaties op de lagere magazijn­niveaus, bij orderpickings­systemen of andere, waar mensen nog in de directe nabijheid van gerobotiseerde lijnen actief zijn. Herbosch: “Het komt neer op het integreren van de veiligheidsperimeter binnen het industriële proces. Order­pickers gaan bijvoorbeeld een standaard werk­sequentie doorlopen die bij einde­loop de activatie van ‘go’ of ‘no go’ zones aanstuurt, waardoor bepaalde deuren van ons gaaswandsysteem open zullen kunnen, en andere weer niet.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details