NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Welk type koelvloeistof moet ik gebruiken?
Door de temperatuur naar beneden te brengen, spanen mee te nemen en wrijving te verminderen, helpen koelvloeistoffen de standtijd van uw gereedschappen verlagen en een betere oppervlaktekwaliteit op verspaande stukken garanderen.

Welk type koelvloeistof moet ik gebruiken?

Hoewel er maar weinig metaalverwerkers zijn die geen koelvloeistoffen gebruiken, zijn er toch niet veel die ze als een primaire component in hun verspaningsprocessen beschouwen. Nochtans zijn het type koelvloeistof en hoe u die gebruikt doorslaggevend in de efficiëntie van uw machines.

Koelvloeistof en smeermiddel worden vaak door elkaar gebruikt. Maar niet alle koelvloeistoffen zijn smeermiddelen – denk maar aan perslucht. In CNC-machines spelen ze een vitale rol. Door de temperatuur naar beneden te brengen, spanen mee te nemen en wrijving te verminderen, helpen ze de standtijd van uw gereedschappen te verlagen en een betere oppervlaktekwaliteit op verspaande stukken te garanderen. Op voorwaarde tenminste dat de gekozen koelvloeistof is afgestemd op uw machine en toepassing. 

Goed begonnen is half gewonnen, maar koelvloeistoffen vragen ook om de nodige aandacht tijdens het gebruik. Een juiste concentratie verzekert immers dat uw koelvloeistoffen, snijgereedschappen en CNC-machine langer meegaan.

De juiste types koelvloeistof kennen en hun correcte toepassing helpt u op weg naar de koelvloeistof die in uw processen de meeste meerwaarde oplevert.

Corrosie

De meest gebruikte koelvloeistof is water. Maar voor CNC-machines misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Vaak ontbreken de additieven die net corrosie helpen voorkomen. Meestal wordt daarom een keuze gemaakt tussen oplosbare oliën, synthetische koelvloeistoffen, semi-synthetische koelvloeistoffen en olie. 

De meest voordelige en de meest gebruikte in verspaningsprocessen zijn de oplosbare oliën. In feite gaat het om de toevoeging van minerale olie aan water in specifieke percentages. Om ze in oplossing te houden, worden emulgatoren toegevoegd, net als een aantal extra componenten die corrosie en bacterievorming moeten verhinderen. Voornamelijk geschikt voor het lichtere verspaningswerk. 

Synthetische vloeistoffen zijn eveneens gebaseerd op water, maar nu zijn er organische en anorganische chemische componenten toegevoegd in plaats van minerale olie. Denk aan smeermiddel of roestinhibitoren, elementen dus om extra eigenschappen toe te voegen. Dit zijn de meest duurzame en stabiele koelvloeistoffen. De hogere kostprijs kan daarom gecompenseerd worden door de lagere concentratie die nodig is bij het bijvullen. 

De semi-synthetische variant bevat daaren-tegen nog minerale olie, die samen met additieven en chemische componenten tot 50% van de mix uitmaakt. In vergelijking met oplosbare oliën zijn ze zuiverder, met betere eigenschappen op het vlak van smering, warmtereductie, corrosiebestendigheid en standtijd. De zuivere olie zien we zelden in metaalverwerking, omdat ze duur zijn en snel ontbinden en ondanks de beste smeercapaciteiten, de minste koeleigenschappen hebben.

De juiste concentratie vinden

De machinefabrikanten vertellen u welk type van koelvloeistof in hun machines thuishoort en in welke concentratie. Hou ook rekening met de aanbevelingen die ze maken in verband met de proporties, en gebruik gedemineraliseerd water om de koelvloeistof in te mengen. Vooral voor non-corrosieve metalen zoals aluminium en staal is dat belangrijk. Te weinig koelmiddel kan kwalijke gevolgen hebben: bacteriegroei, snellere gereedschapsslijtage en corrosie aan de machine en het werkstuk. Maar ook te veel is niet goed. Dan kan er
schuimvorming ontstaan, een tekort aan smering, verlies van koelvloeistof, vlekvorming op de machine en de stukken, irritatie aan de huid… Operatoren zouden daarom elke dag de koelvloeistof moeten controleren om altijd een aanvaardbare concentratie te hebben. Door verdamping, spetteren of zelfs mistvorming kan de concentratie op een dag met wel 20% dalen. 

Conclusie

Te veel verspanende bedrijven en operatoren springen te nonchalant om met hun koelvloeistoffen. Die spelen nochtans een integrale rol in het verspaningsproces en verlengen de levensduur van gereedschappen en zorgen voor een betere oppervlakteafwerking. De juiste types koelvloeistof kennen en hun correcte toepassing, helpt u op weg naar de koelvloeistof die in uw processen de meeste meerwaarde oplevert. Voor een langere standtijd van uw koelvloeistof, uw snijgereedschappen en uw machine. Geef uw machines dus de koelvloeistoffen die ze verdienen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details