NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Zuiver snijoppervlak zonder nabewerkingen dankzij 3D-waterjetsnijmachine

Zuiver snijoppervlak zonder nabewerkingen dankzij 3D-waterjetsnijmachine

Wie alle stappen van het proces in eigen huis kan uitvoeren, is bij de planning niet afhankelijk van andere firma’s. Deconinck-Wanson uit Gavere is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in de constructie, het onderhoud en de herstelling van industriële branders en (stoom)ketels. Om nog flexibeler te kunnen inspelen op de vraag van partners en klanten investeerde de firma onlangs in een 3D-waterjet- snijmachine. Na grondige evaluatie van de systemen op de markt kozen zaakvoerder Geert Deconinck en zijn team voor de kwaliteit van het Oostenrijkse merk STM in combinatie met de service van verdeler De Tollenaere.

Deconinck, opgericht in 1982, was oorspronkelijk actief in het onderhouden en herstellen van industriële branders en ketels. Al snel werd de focus ook gelegd op de constructie van industriële stoomketels, het uitwerken van turnkey projecten en de verhuur van mobiele installaties. “We zijn vandaag een toeleverancier van Steambloc® stoomketels, Vaporax® stoomgeneratoren en Thermopack® thermische olieketels. We nemen daarbij het complete pakket van engineering over constructie, installatie en opstart tot service-na-verkoop voor onze rekening”, zegt zaakvoerder Geert Deconinck. “Alle producten en installaties worden steeds aan de specifieke behoeften van de klanten aangepast en alle ketels worden geïnspecteerd en gecertificeerd door een erkend keuringsorganisme dat garant staat voor kwaliteit en veiligheid.”

deconinck_2-kopieren

Dankzij de STM waterjetsnijmachine kan Deconinck-Wanson nu nog efficiënter alle snijwerk uitvoeren, waardoor de flexibiliteit gevoelig toeneemt.

 

Waterjetsnijtechnologie van STM

De zaakvoerder blijft investeren in de verdere uitbouw van de firma. Zo werden de activiteiten en machines van Wanson Industrie uit Tienen overgenomen en bouwde de firma een nieuwe productiehal in Gavere. Door updates in het machinepark en de automatisering van de werkzaamheden wordt het familiebedrijf voorbereid voor de derde generatie, die zich op dit ogenblik aan het inwerken is. Recent werd een oudere gasbrandinstallatie vervangen door een hoogwaardige snijmachine. Na een grondige evaluatie van de verschillende technologieën en systemen op de markt kozen Deconinck en zijn team voor een waterjetsnijmachine type WS 4020 PremiumCut 3D van STM. “Deze hoogtechnologische Oostenrijkse vijfassige waterjet kan staal, rvs, aluminium, steen en glas snijden, maar ook alle soorten rubber”, licht Gerrit De Vos, vertegenwoordiger bij verdeler De Tollenaere toe. “Het snijoppervlak, bestaande uit lamellen, kan een gewicht tot 1.500 kg/m² dragen. De roterende 3D-snijkop met automatische hoogtecontrole kan onder een hoek tot 68° geplaatst worden en in elke positie eindeloos ronddraaien, zonder dat de hoogteleidingen in de weg zitten.” Dit systeem wordt geleverd met een waterjet controller, uitgerust met een bedieningspaneel en 20” monitor, alsook de snijsoftware, een geluidsarme hogedrukpomp en hogedrukleidingen voor de connectie tussen pomp en machine.

Vertrouwen in een samenwerking met De Tollenaere

De waterjet bij Deconick-Wanson draait op volle toeren. “We hebben deze machine in de eerste plaats gekozen voor het zuivere snijoppervlak, waardoor geen nabewerkingen meer nodig zijn. Ze wordt vandaag gebruikt voor de productie van eigen producten, maar ook bij opdrachten voor derden”, sluit Deconinck af. “Het is onze eerste STM machine op de werkvloer, maar tot nu toe zijn we zeer onder de indruk van de prestaties. De sterke punten van De Tollenaere waren wel bekend, want zij hebben al machines bij ons geïnstalleerd. Ook nu konden we opnieuw rekenen op hun kennis om een geschikte machine voor te stellen. Bovendien kunnen we steeds een beroep doen op de knowhow en ondersteuning van hun team bij eventuele technische vragen of problemen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.