NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Aftellen naar EMO Hannover is begonnen
EMO Hannover brengt de volledige industriële waardeketen samen en toont wat vandaag state-of-the-art is en wat we van toekomstige ontwikkelingen mogen verwachten.

Aftellen naar EMO Hannover is begonnen

Sleutels voor industriële productie: digitalisering en duurzaamheid

Begin juli gaf EMO Hannover-organisator VDW – de Duitse vereniging van fabrikanten van werktuigmachines – een preview over wat we van 18 tot 23 september mogen verwachten.  “Onder het motto ‘Innovate Manufacturing’ zullen we dit jaar op drie megatrends focussen: The Future of Business, The Future of Connectivity, en The Future of Sustainability in production. De bedoeling is om te tonen dat productietechnologie niet alleen de experten aangaat, maar dat de hele industrie haar verantwoordelijkheid neemt om een antwoord te bieden op de meest prangende uitdagingen van onze tijd. En dat is net wat onze exposanten tonen met hun technische oplossingen op de beurs”, vertelt Dr. Markus Heering, uitvoerend directeur bij VDW. 

De beurs in Hannover opent zijn deuren van 18 tot 23 september voor de EMO en meer dan 1.750 exposanten uit 42 landen. Het hele spectrum aan productietechnologie zal er in de kijker staan. “De breedte van het technisch aanbod vind je op geen enkele andere internationale beurs”, benadrukt Heering.

De beurs heeft oog voor de uitdagingen die er zijn in productie: de nood aan meer efficiëntie, flexibiliteit, kwaliteit, nauwkeurigheid, integratie van artificiële intelligentie, fabrieksnetwerken… Met een aantal gemeenschappelijke standen toont EMO Hannover wat er leeft, in trending topics zoals additive manufacturing, connectiviteit, cobots en duurzaamheid in productie. 

“Vooral deze laatste showcase, die de meest recente vooruitgang in duurzaamheid toont, kon al op veel interesse rekenen. Exposanten zijn enthousiast om te tonen hoe ze zich op dit domein positioneren”, vertelt Dr. Wilfried Schäfer, mede-uitvoerend directeur bij VDW. Ook onderzoeksinstituten zullen prominent aanwezig zijn op deze stand.

“De breedte van het technisch aanbod vind je op geen enkele andere internationale beurs”, benadrukt Dr. Markus Heering.

De toekomst van productietechnologie

EMO Hannover brengt de volledige industriële waardeketen samen en toont wat vandaag state-of-the-art is en wat we van toekomstige ontwikkelingen mogen verwachten. “Een aandachtspunt daarbinnen wordt ook de aanwerving van technisch geschoolde medewerkers. Er zal een Special Training Stand zijn, die bezoekers laat kennismaken maken met de diensten van Nachwuhsstiftung ­Maschinenbau”, legt Heering uit. 

Op de umati stand zal er dan weer een grote live demonstratie zijn om te tonen wat connectiviteit kan betekenen als de basis voor efficiënte netwerken binnen en tussen fabrieken. Ten slotte is ook de start-up zone zeker de moeite waard om te grasduinen in de toekomst van productietechnologie. Twee fora, in hal 9 en 16, spelen hierop verder in met diepgaande presentaties rond Future Insights onderwerpen. Het programma omvat een conferentie over mogelijkheden op de Indische markt, het seminarie ‘New digital work – opportunity or disenfranchisement?’, en uiteraard staan er ook tal van lezingen op het programma die de drie hierboven vermelde megatrends verder toelichten. Deze inhoud is trouwens gelinkt met de digitale diensten. “Sommige presentaties zullen live gestreamd of opgenomen worden. Hiermee helpen we bezoekers ondersteunen die misschien niet alles kunnen bijwonen, maar zo toch de vinger aan de pols houden van dieper reikende informatie en debatten”, legt Schäfer uit.

De beurs in Hannover opent zijn deuren van 18 tot 23 september voor de EMO, met meer dan 1.750 exposanten uit 42 landen.

Alle mogelijkheden voor netwerken

Al deze events staan niet alleen in het teken van kennisuitwisseling, maar helpen ook het gesprek tussen deelnemers op gang. Als ’s werelds belangrijkste beurs voor productietechnologie leent EMO Hannover zich als geen ander voor het opzetten en uitbreiden van een internationaal netwerk van productie-experten, zowel van leveranciers en klanten als van de wetenschappelijke gemeenschap. Alle bezoekers krijgen bovendien een aanbod voor ‘matchmaking’ wanneer ze zich online registreren voor de beurs. Op basis van hun profiel en interesses kunnen ze afspraken regelen met mensen die deze delen. 

“Na een break van vier jaar keert de EMO terug naar Hannover, met een nieuw concept, een nieuwe look en hernieuwde energie”, aldus Dr. Wilfried Schäfer.

“Na een break van vier jaar keert de EMO terug naar Hannover, met een nieuw concept, een nieuwe look en hernieuwde energie”, besluit Schäfer. “Uit de preview die we organiseerden bleek een opperbeste stemming. Onze exposanten en wij, de organisatoren, kijken enorm uit naar het weerzien met onze klanten en zakenpartners.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details