NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
CNC-bedfreesmachine voor de bewerking van middelgrote stukken
De freesmachines van Correa onderscheiden zich door hun zeer hoge machinestabiliteit en de kenmerkende robuuste gepatenteerde freeskop.

CNC-bedfreesmachine voor de bewerking van middelgrote stukken

Om als maakbedrijf competitief te blijven, moet je continu investeren in de optimalisatie van het machinepark. Daarvoor werk je best nauw samen met een betrouwbare partner. Germond heeft al dertig jaar een sterke reputatie als verdeler voor de Belgische markt van verspanende CNC-gestuurde en conventionele metaalbewerkingsmachines van vooraanstaande machinebouwers. Met een team van dertig ervaren medewerkers, van wie de helft in de technische afdeling, garandeert dit familiebedrijf een snelle dienstverlening: verkoop, levering, installatie, herstelling, onderhoud, verhuis en training. Recent leverde en installeerde Germond een CNC-bedfreesmachine type Norma 45 van Correa bij Gekon in Rijkevorsel, gespecialiseerd in draai-, frees- en constructiewerken.

Germond werd opgericht in 1989, met een focus op de verdeling van verspanende CNC-gestuurde en conventionele metaalbewerkingsmachines. Het assortiment omvat draaibanken, freesmachines, zaagautomaten, taparmen, kolomboormachines en slijpmachines. De firma, met hoofdkantoor en showroom in Izegem, is officieel partner voor de Belgische markt van verschillende sterke merken, waaronder Brother, DN Solutions, Ibarmia en Correa. 

“Nicolàs Correa, opgericht in 1947, is gespecialiseerd in de bouw van high-end bedfreesmachines, kolom- en portaalfreesmachines met grote werktafels, waarvan de afmeting klantspecifiek geleverd wordt. De freesmachines, waaronder de Norma-reeks, onderscheiden zich door hun zeer hoge machinestabiliteit, hoge betrouwbaarheid en de kenmerkende robuuste gepatenteerde freeskop. De fabrikant biedt niet voor niets een garantie van vijf jaar op alle machines”, vertelt CEO Hans Donck. “We kunnen niet alle machines in onze eigen showroom tonen. De grote systemen van deze Spaanse fabrikant kunnen klanten en prospecten wel ontdekken in hun showroom in Burgos. Wij staan met ons ervaren team van dertig medewerkers klaar om de klant dan verder te ondersteunen. Meer dan de helft van deze groep maakt deel uit van onze technische afdeling, die instaat voor training, installatie, onderhoud, verhuis en herstellingen ter plaatse of in onze workshop.”

Gekon kocht een Correa Norma 45 bedfreesmachine, eind oktober door Germond geleverd.

CNC-bedfreesmachine voor Gekon

Germond leverde en installeerde al verschillende Correa-freesmachines bij Belgische klanten, recent ook bij Gekon, in Rijkevorsel. Het familiebedrijf van Gert en Koen ­Oostvogels, opgericht begin 2007, heeft een sterke reputatie opgebouwd als het gaat om draai-, frees- en constructiewerken. 

“We focussen op zowel stukwerk als grotere series, ook voor grote en complexe werkstukken. Behalve in draaien en frezen zijn we vooral ook sterk in constructiewerk. Om alle opdrachten kwaliteitsvol en flexibel uit te voeren, beschikken we over een grote voorraad aan basismaterialen en handelsstaal, en werd er geïnvesteerd in gespecialiseerde machines voor het zagen, broodsen van spiegleuven, persen, walsen van profielen en buizen, lassen, draaien en frezen”, vertellen de zaakvoerders. “Zo omvat ons machinepark ook een conventionele freesmachine met een X-, Y- en Z-as van respectievelijk 800, 350 en 350 mm, en een CNC-bewerkingscentrum met een bereik van 1500 mm (X) en 650 mm (Y en Z). Toen we beslisten om in een bijkomende freesmachine te investeren, maakten we eerst een grondige analyse van alle mogelijke merken en systemen op de markt. Zo kwamen we opnieuw bij Germond terecht.” 

Bart Willem, sales bij Germond, vult aan: “Ze kochten een Norma 45 bedfreesmachine, specifiek door Correa ontwikkeld voor de bewerking van middelgrote stukken. Het systeem met z’n robuuste design wordt gekenmerkt door een langsbeweging (X) van 4500 mm, een dwarsbeweging (Y) van 1250 mm en een verticale beweging (Z) van 1500 mm. Deze machine is uitgerust met een UAD 0,02° x 0,02° freeskop met een snelheid van 6000 toeren/minuut, een Heidenhain TNC 640 sturing en een volledige omkasting met spaanafvoer voor- en achteraan. Deze nieuwe freesmachine werd eind ­oktober geleverd.”

Deze machine is uitgerust met een UAD 0,02° x 0,02° freeskop met een snelheid van 6000 toeren/minuut.

Kwaliteit van product en service

Germond draagt de kwaliteit van zijn producten en service hoog in het vaandel, en dat zorgt ook hier weer voor een tevreden klant. “Germond is op alle vlakken een betrouwbare partner. Ze staan ons bij met deskundig advies voor de aankoop van machines en zorgen voor een betrouwbare levering en een kwaliteitsvolle installatie en inbedrijfstelling”, zeggen Gert en Koen Oostvogels. “Voor de machineleverancier stopt het daar echter niet, want zij staan ook in voor het onderhoud en denken met ons mee hoe we in de loop der jaren onze machines verder kunnen optimaliseren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details