NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Constructiebedrijven bundelen krachten, maar blijven op twee locaties actief
Constructiebedrijf Verkouille excelleert al twee generaties in de bouw van reactoren en procesvaten.

Constructiebedrijven bundelen krachten, maar blijven op twee locaties actief

Samenwerken maakt bedrijven sterker. Dat hadden Vincent en Christophe Verschoore en Alain Verkouille goed gezien, toen ze begin 2020 besloten om de krachten te bundelen. Terwijl Verschoore Constructie al drie generaties lang opslagtanks bouwt, excelleert ­Constructiebedrijf Verkouille al twee generaties in de bouw van reactoren en procesvaten. De samensmelting zorgt voor meer slagkracht en een grotere capaciteit om te kunnen inspelen op de stijgende vraag naar kortere levertermijnen. Beide bedrijven blijven wel op hun respectievelijke locaties actief.

Eén identiteit, twee locaties

‘Verschoore & Verkouille, tanks and reactors’ – onder die naam en identiteit hebben Verschoore Constructie uit Ingelmunster en Constructiebedrijf Verkouille uit Oostende de handen in elkaar geslagen. Beide bedrijven werden in de eerste helft van de vorige eeuw opgericht door de respectievelijke grootvaders van de huidige bestuurders. Ze waren constructeurs van serie-opslagtanks voor stookolie, als brandstof voor de verwarming in residentiële toepassingen en de industrie. Intussen zijn ze uitgegroeid tot specialisten in de markt van de tank- en reactorenbouw voor de meest uiteenlopende industrieën. 

Verschoore Constructie bouwt al drie generaties lang opslagtanks.

“Constructiebedrijf Verkouille maakt nu deel uit van de Verschoore Groep. We gaan onder één naam en hetzelfde bewind verder, maar blijven op twee locaties actief met een nog sterkere focus op wat we al deden”, zegt Alain Verkouille. “Bij ons blijft de focus op de markt van reactoren en procesvaten voor de chemische industrie, terwijl Verschoore verder zal investeren in uitrusting voor de bouw van opslagtanks en drukvaten, zowel in staal als roestvast staal met gewichten tot 25 ton.” Vincent Verschoore vult aan: “We hebben allebei een gelijkaardig parcours afgelegd en gaan prat op onze geschiedenis in de tankbouw. We zijn dan ook zowat de oudste spelers in de markt. Door onze krachten te bundelen, krijgen we meer slagkracht en ontstaat ook een grotere capaciteit, waardoor we nog flexibeler kunnen inspelen op de strenge eisen van onze klanten, niet het minst op het vlak van levertermijnen. In de komende jaren plannen we alvast de nodige investeringen in faciliteiten en productie-uitrusting.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details