NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Demodagen om eenvoud sturing aan de lijve te ondervinden

Demodagen om eenvoud sturing aan de lijve te ondervinden

Metaalbewerkers willen niet alleen machines zien maar ze ook voelen en ruiken. Crispyn Machines veranderde zijn jaarlijkse opendeurdagen daarom in demodagen. Van 7 tot en met 9 november zullen er dus in Maldegem voor de derde keer al de nodige spanen vallen. Bezoekers kunnen er de eenvoud van de ProtoTRAK sturing aan de lijve ondervinden en hun kennis bijspijkeren in verschillende seminaries. Een niet te missen evenement voor eenieder met een hart voor verspaning.

Crispyn machines is met zijn Demodagen niet aan zijn proefstuk toe. Zaakvoerder Jan Crispyn legt uit hoe het idee ontstaan is. “Net als veel bedrijven plaatsen we jaarlijks onze machines in de kijker tijdens opendeurdagen. Maar we merkten dat onze bezoekers toch wat op hun honger bleven zitten. Wie in de metaalbranche aan de slag is, wil spanen zien vallen. Daarom koppelen we er nu al enkele jaren live demonstraties aan in onze werkplaats. We gaan echt stukken gaan maken op een draaibank en een freesbank, zodat iedereen vanop de eerste rij kan ervaren wat onze machines aankunnen.” Een van de publiekstrekkers is al jaar en dag de ProtoTRAK sturing, waar Crispyn Machines officieel verdeler van is. Het is een manier om werkstukken via een eenvoudige diaoloogsturing in geen tijd te programmeren. “We nodigen iedereen uit om zijn eigen tekeningen en ontwerpen mee te brengen. In de showroom kunnen we dan live tonen hoe snel het stuk geprogrammeerd en geproduceerd kan worden.”

De demodagen van Crispyn Machines zijn een niet te missen event voor eenieder met een hart voor verspaning.

 

Nieuwe versie: even eenvoudig, extra mogelijkheden

De ProtoTRAK sturing werd specifiek ontwikkeld voor prototypes, enkelstuks, kleine series en herstellingen. In de showroom kan u tijdens de demodagen kennismaken met de freesmachines en draaibanken van XYZ die gretig gebruik-maken van de ProtoTRAK sturing. Er zal ook een bewerkingscentrum staan voor wie al een eerste stap richting seriewerk wil zetten. Dit jaar zal vooral de nieuwe versie van de sturing centraal staan. “ProtoTRAK bouwde naam en faam door zijn eenvoudige dialoogsturing waarmee stukken in een mum van tijd geprogrammeerd kunnen worden. De ideale manier voor bedrijven om de eerste stappen te zetten in CNC-technologie en met hetzelfde aantal medewerkers verder te groeien. De nieuwe versie bouwt voort op die eenvoud maar voegt er de mogelijkheid aan toe om de sturing op maat van de gebruiker te laten werken. Wie klaar is voor de volgende stap in CNC-programmeren, heeft er in feite in één klap een pak mogelijkheden bijgekregen, zonder te raken aan de sterktes van de sturing.”

Bezoekers worden uitgenodigd om hun eigen tekeningen mee te brengen. In de showroom zal men live tonen hoe snel het stuk geprogrammeerd kan worden.

 

Versteld staan

Een van die mogelijkheden is bijvoorbeeld adaptief frezen, een freesstrategie die snel is, minder van de machine vraagt en de frees ten volle benut. Meteen ook het onderwerp van een van de seminaries die Crispyn zal geven tijdens de demodagen. “In de werkplaats zal ik uitleggen waar de meerwaarde van adaptief frezen kan liggen en meteen tonen hoe dat direct vanuit de ProtoTRAK sturing kan. Je merkt toch dat de interesse rond ProtoTRAK de voorbije jaren enorm gegroeid is. Veel mensen zijn er nieuwsgierig naar. Wie nog conventioneel werkt, zal er uiteraard voldoende potentieel in ontdekken om zijn productiecapaciteit te verbeteren. Maar ook wie gewoon is aan vijfassig verspanen zal versteld staan over wat met zo een eenvoudige sturing allemaal mogelijk is.” De demodagen van Crispyn Machines vormen een uitgelezen kans om die nieuwsgierigheid te gaan bevredigen. Tijdens de seminaries zal ook schroefdraad snijden aan bod komen en zal men wegwijs kunnen raken in het grote aanbod aan frezen. Ten slotte zullen een aantal ex-demo modellen voor een zeer interessante prijs over de toonbank gaan.   


Praktische info

Waar? Ambachtenlaan 3 in Maldegem

Wanneer? 7, 8 en 9 november

Openingsuren? Telkens van 10 tot 18 uur, op donderdag tot 21 uur

Meer info en gedetailleerd programma? www.crispyn.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.