NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
E-commerce voor afgewerkt plaatwerk
CEO Anthony Slabinck: “Dankzij alle mogelijkheden, kennis en ervaring in huis willen we een one-stop-shop zijn voor onze klanten, waar ze hun stukken met een gerust gemoed kunnen neerleggen.”

E-commerce voor afgewerkt plaatwerk

Zes generaties van liefde voor metaal

Met corona hebben we allemaal het gemak van online shoppen leren kennen. Slabinck trekt die klantgerichtheid nu ook door naar plaatwerk. De webshop heeft slechts twee minuten nodig om van tekening tot een uitgewerkte offerte te komen. Dan is het aan de state-of-the-art machines en het vakmanschap van het team om voor die onberispelijke afwerking te zorgen die u gewoon bent van de toeleverancier uit Brugge.

Zes generaties van liefde voor metaal hebben Slabinck tot de referentie in toeleveringswerk gemaakt. Van plaatwerk tot verspaning, van lassen tot monteren, poederlakken en elektrolytisch verzinken incluis.

De foto van de eerste bus die door Brugge reed en die ze mee hielpen bouwen hangt nog aan de muur.  Zes generaties van liefde voor metaal hebben Slabinck tot de referentie in toeleveringswerk gemaakt. Een reputatie die het blijft aanhouden door voortdurend te investeren om een zo breed mogelijke waaier van bewerkingen te kunnen aanbieden, van plaatwerk tot verspaning, van lassen tot monteren, poederlakken en elektrolytisch verzinken incluis. “Kort samengevat kunnen we alle stukken tot 4 meter in hun geheel afwerken met een totaalpakket van bewerkingen. Dankzij alle mogelijkheden, kennis en ervaring in huis willen we een one-stop-shop zijn voor onze klanten, waar ze hun stukken met een gerust gemoed kunnen neerleggen. Door de kwaliteit en door een correcte communicatie en levertermijn.”

In twee minuten een offerte

Met de toevoeging van een eigen webshop voor plaatwerk weet Slabinck duidelijk waar de klepel hangt voor zijn klanten. “Gebruiksgemak en transparantie zijn de sleutelwoorden vandaag. De klant hoeft enkel maar zijn tekeningen in te laden. Onze software zorgt voor de ontvouwing, een controle op de maakbaarheid van de stukken, een scherpe prijszetting en een levertermijn. In twee minuten weet de klant alles wat hij moet weten. En we gaan verder dan alleen maar plooien en snijden, ook de nabehandelingen kunnen meegenomen worden. Daarin onderscheiden we ons echt.” Voor klanten voor wie het toch wat sneller moet, heeft Slabinck zijn Fast service in het leven geroepen. “Er zijn altijd bestellingen die niet kunnen wachten. Wij garanderen onze klanten dat het maar 24 uur per bewerking kost om ze onberispelijk afgeleverd te krijgen.”

Er kwam recent ook nog een nieuwe plooibank bij op de werkvloer.

Blijven investeren in automatiseren

Een aanpak die enkel mogelijk is door de sterke tandem van vakmensen en kwaliteitsvolle machines. “We willen op termijn vanuit onze webshop een volledige digitale flow creëren op de werkvloer, van offerte tot verzending. Daarbij kunnen we gelukkig rekenen op het vakmanschap van onze mensen. Dat blijft de hoeksteen. Daarnaast investeren we voortdurend in ons state-of-the-art machinepark om onze standaarden op vlak van efficiëntie en kwaliteit steeds verder te verhogen.” 

Recent kwamen er een nieuwe lasersnijmachine gekoppeld aan een hoogbouw magazijn en een plooirobot bij. “Door te automatiseren willen we meer kunnen doen met dezelfde mensen. Een werk dat zeker nog niet ten einde is. Het is de bedoeling deze koers de komende jaren verder uit te zetten en te blijven investeren. ” Volgend jaar volgt er alvast een nieuw ERP-systeem, dat naadloos de verbinding zal leggen met de werkvloer voor een volledige transparantie. Industrie 4.0 op zijn best dus. 

De nieuwe lasersnijmachine met het hoogbouw magazijn in opbouw.

Synergie met tweede vestiging

Dat gebeurt niet alleen op de 12.000 m² die het bedrijf op het industrieterrein aan de rand van Brugge ter beschikking heeft. Een extra troef van Slabinck is de tweede vestiging waarover het beschikt in Macedonië. “Een investering die voor heel veel synergie en flexibiliteit gezorgd heeft. Een meerwaarde ook voor onze klanten. Hier kunnen we de focus leggen op automatiseren en robotiseren om kleine series efficiënt te verwerken en scherpe levertermijnen te respecteren. Daar hebben we alle ruimte voor het grotere seriewerk.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.