NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een klaterend succes
Er werden in totaal elf automatiseringssystemen getoond.

Een klaterend succes

Uitstekende bezoekersaantallen, interessante leads voor nieuwe projecten…: de balans van de afgelopen EMO oogt bijzonder positief bij Mazak. In totaal kregen bezoekers op de stand maar liefst negentien machines en elf automatiseringsoplossingen te zien. En hoewel de stand in vergelijking met de vorige editie minder vierkante meters in beslag nam, mocht de Japanse constructeur evenveel bezoekers verwelkomen. Voor wie er niet bij kon zijn, zetten we de voornaamste blikvangers graag nog even op een rijtje.

De strategie voor de EMO was duidelijk: innovatieve en betaalbare oplossingen aanbieden voor de uitdagingen waarmee de maakindustrie in heel Europa te kampen heeft. Voor Mazak betekende dit nieuwe technologie, plug-and-play automatiseringssystemen, en best-in-class multitask oplossingen. 

“Voor ons was de beurs een succes. Dat er minder bezoekers afzakten naar de EMO, daarvan was op onze stand niks te merken. We toonden de machinegebruikers dan ook wat ze wilden: praktische oplossingen voor de uitdagingen die ze elke dag aangaan. Onze technologie helpt hen om hun productiviteit en rendabiliteit op niveau te houden, ondanks de stijgende energieprijzen en het tekort aan technisch geschoold personeel”, vertelt Bruno Munier, deputy European managing director bij Yamazaki Mazak.

Een interessante nieuwkomer is de FSW-460V. FSW staat voor friction stir welding (wrijvingslassen).

Wrijvingslassen voor elektrische voertuigen en halfgeleiders

Aan hoogtepunten geen gebrek, op de stand. Een interessante nieuwkomer is de FSW-460V. FSW staat voor friction stir welding (wrijvingslassen). Een proces dat specifiek ontwikkeld werd om de uitdagingen waarvoor producenten van elektrische voertuigen en halfgeleiders staan te helpen beantwoorden. 

De Integrex i-H serie bundelt meer dan veertig jaar ervaring in multitasken. Veelzijdigheid op haar best, dus.

Veelzijdigheid op zijn best

Uiteraard kon ook een nieuwe Integrex niet ontbreken. De Integrex i-H serie bundelt meer dan veertig jaar ervaring in multitasken. Veelzijdigheid op haar best, dus. Hij werd op de stand geflankeerd door een andere primeur: de Ez Loader 30 cobotcel. Deze kan werkstukken tot 18 kg en diameter 50 tot 200 mm verwerken. Bovendien kunnen de klauwen via de robot gewisseld worden. Een uiterst flexibele oplossing voor de productie van vandaag, waar veel kleinere verschillende series de revue passeren. Een andere variante van de Integrex stond ook op de beurs, namelijk de ‘AG’ versie. Dit model is specifiek uitgerust voor de vertandingswereld (tandwiel frezen, afwikkelen en skiven ).

Automatiseringsoplossingen voor elke toepassing

Zoals gezegd: er werden in totaal elf automatiseringssystemen getoond. Mazak hanteert een dubbele aanpak. Gebruikers hebben de keuze uit exclusieve of door derden ontwikkelde systemen, zodat er voor elk type machinegebruiker, van de kleinste toeleverancier tot de meest gesofisticeerde productiefaciliteit, de beste oplossing kan gekozen worden. De filosofie? Best-in-class automatiseringstechnologie gecombineerd met een maximale toegankelijkheid voor de operator en een zo klein ­mogelijke voetafdruk.

Dat er minder bezoekers afzakten naar de EMO, daarvan was op de Mazak stand niks te merken. Mazak toonde de machinegebruikers dan ook wat ze wilden: praktische oplossingen voor de uitdagingen die ze elke dag aangaan.

Instapmodel voor vijfassig verspanen

Niet iedereen heeft echter high-end technologie nodig. Mazak zette de afgelopen jaren ook in op de ontwikkeling van entry-level machines. Een mooi voorbeeld daarvan is het CV5-500 vijfassig bewerkingscentrum, een betaalbare opstap voor werkplaatsen die de stap willen zetten van drieassig naar vijfassig verspanen. Ook hier kan men voor multi-batch productie gaan middels een automatisering  in combinatie met een extra magazijn van 180 gereedschappen.

Sturing steeds slimmer

De eigen Mazatrol sturing maakt al jaren het verschil in de prestaties van de Mazak machines. De laatste innovatie op dat terrein? Mazatrol DX, die de functionaliteiten van de populaire SmoothCAM AI verder uitbreidt, zodat het Mazak portfolio perfect samengaat met geavanceerde technologie in een snel digitaliserende wereld. Niet alleen kan het programma in een paar minuten gegenereerd worden, er kan nu ook direct een prijs gemaakt worden voor het product.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details