NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Efficiënter, veiliger én duurzamer produceren dankzij nieuwe kantbankserie
De H-iBrake kantbankserie wordt voor het eerst aan het grote publiek getoond tijdens de Blechexpo. Vandaag blijft deze innovatie nog even afgedekt.

Efficiënter, veiliger én duurzamer produceren dankzij nieuwe kantbankserie

De term ‘innovatie’ staat op de eerste bladzijde van het dagboek bij SafanDarley. Als uitvinder van de servo-elektrische kantbank heeft de Nederlandse machinebouwer indertijd een ware evolutie in de plaatbewerking op gang gebracht. Intussen biedt hij een compleet gamma kantbanken aan. Met de nieuwe en innovatieve H-iBrake kantbankserie wil hij de toekomst van plaatbewerking opnieuw herdefiniëren. De geavanceerd aandrijftechnologie, verhoogde daal- en perssnelheden, optimale precisie en energie-regeneratie zijn enkele kenmerken die ervoor moeten zorgen dat de productiviteit verhoogt tegen zo laag mogelijke kosten.

Bij SafanDarley voeren ze alles in huis uit: R&D en engineering, fabricage en assemblage, maar ook opleiding, helpdesk en service. Zo kunnen ze flexibel inspelen op vragen uit de markt en continu bestaande systemen optimaliseren of innovatieve nieuwe producten ontwikkelen. Getuige daarvan is de H-iBrake kantbank­serie, die de machinebouwer onder het motto ‘Be the First!’ op zijn stand 1806 in Hal 1 tijdens de komende Blechexpo in Stuttgart zal ­introduceren.

Efficiënter, veiliger én duurzamer

De H-iBrake maakt gebruik van de nieuwste energie-regeneratietechnologie, wat zorgt voor minder warmteopwekking en zeer hoge energie-efficiëntie. Met het oog op duurzaamheid werd een nieuw aandrijfsysteem met een intelligente aansturing geïntegreerd. Het volledige aandrijfsysteem is kleiner en het energieverbruik is geminimaliseerd. Deze nieuwe aandrijving optimaliseert snelheden in elke processtap en verkort de cyclustijden. 

Ook op het vlak van veiligheid werden stappen gezet. SafanDarley introduceert immers een adaptief veiligheidssysteem, dat maximale veiligheid voor de operator en een verhoogde productiviteit garandeert. Alle machines die hiervan gebruikmaken, zijn uitgerust met nieuwe modulaire oplegarmen.

De nieuwste aandrijftechnologieën

“De H-iBrake is uitgerust met de nieuwste aandrijftechnologieën. Aangezien er daarbij minder componenten nodig zijn, liggen de onderhoudskosten ook lager. Bovendien resulteert dit in een ongekende betrouwbaarheid en een hogere up-time”, geven ze bij SafanDarley aan. “De toegepaste technologie bestrijkt het hele kantbankbereik en levert de kracht en precisie over het volledige bereik aan tonnages. Of er nu licht of zwaar plaatmateriaal verwerkt moet worden, de H-iBrake zorgt steeds voor een optimale prestatie.”

Betere performance, financieel aantrekkelijk

Deze H-iBrake scoort op het vlak van performance, maar is volgens de fabrikant ook nog eens financieel aantrekkelijk. De modulaire bouwwijze zorgt immers voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De initiële investering ligt lager en dat geldt ook voor het energieverbruik, wat ook nog eens de CO2-uitstoot reduceert. Het ontwerp is gericht op een zo efficiënt mogelijke omgang met energie, en dat niet alleen in het verbruik, maar waar mogelijk ook in de teruglevering, wat de operationele kosten aanzienlijk kan laten dalen.

Blechexpo

Deze nieuwe H-iBrake kantbankserie wordt voor het eerst aan het grote publiek getoond tijdens de komende Blechexpo Stuttgart. Tijdens deze beurs laat SafanDarley, dat dit jaar z’n 90-jarig jubileum viert, de bezoekers ook kennismaken met andere noviteiten, zoals het in eigen huis ontwikkelde softwareplatform ASC-Control voor geautomatiseerde oplossingen en EC3D voor het direct importeren van 3D-bestanden.  

SafanDarley is te bezoeken tijdens Blechexpo in hal 1, stand 1806.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details