NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
ERP op uw maat en naar uw budget
Toch blijft voor veel bedrijven de drempel nog hoog om naar ERP over te schakelen. Om ook die bedrijven te ondersteunen lanceerde ProfitPlus dit jaar Sprint.

ERP op uw maat en naar uw budget

Stilstaan is achteruitgaan. Het voorbije jaar was er een van ontwikkeling voor ProfitPlus. Niet alleen qua aantal klanten. Er werden ook tal van nieuwe modules ontwikkeld op vraag van en in samenwerking met die klanten. Zo lanceerde het recent Sprint, een vereenvoudigde versie van zijn ERP-pakket waarmee bedrijven in geen tijd gedigitaliseerd aan de slag zijn. “Willen ze op termijn toch meer mogelijkheden, dan kan dat heel eenvoudig door onze modulaire aanpak. De bedoeling is om de drempel nog verder te verlagen, zodat iedereen zijn gading in onze business-software vindt”, aldus Wouter Fonteyn, head of sales ProfitPlus.

Luisteren naar klanten en optreden als strategisch partner. Voor ProfitPlus vormt dat de basis, al van bij het prille begin. “Daarom wilden we het anders doen dan de meeste ERP-pakketten en echt die brug slaan tussen alle commerciële, logistieke en financiële bedrijfsprocessen met één allesomvattend pakket. Onze business software vormt de ruggengraat tussen de productievloer en het kantoor. Op die manier kunnen klanten echte sprongen vooruit zetten in efficiëntie, tijdswinst en kwaliteit.” 

Een tweede pijler in het pakket van ProfitPlus is het gebruiksgemak. “Een ERP-pakket moet snel werken en je moet ook snel terugvinden wat je nodig hebt. We hebben dit jaar nog gesleuteld aan de standaardflows en een geoptimaliseerde search engine geïntroduceerd om dat gebruiksgemak verder te verhogen.”

Projectmodule: altijd het overzicht bewaren

ProfitPlus blijft dus steeds vooruitkijken hoe het beter kan. “We hanteren een modulaire aanpak. Klanten hoeven dus enkel maar die modules te kiezen die voor hen een meerwaarde kunnen zijn. Maar uiteraard gebruiken we de input van klanten ook om nieuwe modules te ontwikkelen die inspelen op hun noden.” Een mooi voorbeeld daarvan is de projectmodule. “Bedrijven die projectmatig georganiseerd zijn, werken anders dan klassieke productiebedrijven. Vaak gaat het om een kluwen van stappen die moeten gebeuren, intern en extern, om een project tot een goed einde te brengen. Zij moeten vooral inzicht hebben in de vooruitgang van het project. Hoever staan we? Wat zijn de volgende stappen? Hoe zit het met het budget? Dat inzicht geven we hen.”

Sprint: drempel ERP verder verlagen

Toch blijft voor veel bedrijven de drempel nog hoog om naar ERP over te schakelen. “Van de voordelen die het brengt, zijn ze overtuigd, maar het ontbreekt ze soms aan tijd en middelen om de stap te zetten.” Om ook die bedrijven te ondersteunen lanceerde ProfitPlus dit jaar Sprint. “Kleine bedrijven of start-ups hebben niet altijd nood aan veel toeters en bellen. Maar ook zij willen een digitale flow creëren in hun administratie. Onze standaardoplossing werd daarom gestript tot de basisprocedures en ook de implementatietijd werd gigantisch ingekort. Zo kan ERP heel eenvoudig up-and-running zijn. Maar ze hebben wel nog altijd een oplossing in handen die vertrekt vanuit die holistische aanpak, die de productievloer en de administratie kan koppelen. En het mooiste van al? Groeien ze verder, dan kunnen ze al eenvoudig doorgroeien naar het volledige pakket. Zonder weer van nul te moeten beginnen.”

Blijven gaan

De lijst van nieuwe ontwikkelingen dit jaar omvat verder een volledig kwaliteitscontrolesysteem. “Hiermee kun je kwaliteitscontroles automatisch inbouwen in je productie. Na elke bewerking kan de operator een aantal checks uitvoeren. Voldoet het product niet, dan kan het niet door naar de volgende bewerking. Op die manier kom je niet op het einde voor dure verrassingen te staan.” 

Daarnaast kwamen er verschillende configuratoren bij. “Bijvoorbeeld om meteen een offerte te maken op basis van een aantal parameters. Dan heb je er meteen de bill of materials en andere documentatie bij. Heel snel, heel eenvoudig.” Ook de WMS module voor magazijnbeheer werd verder geoptimaliseerd op basis van de input van klanten. Dat er dit jaar bij ProfitPlus gigantisch veel is ontwikkeld, is dus niet overdreven. “Een proces dat hier nooit ten einde zal zijn. Door dicht bij onze klanten te staan, proberen we altijd beter te worden. Voor volgend jaar staat er bijvoorbeeld de vernieuwde serviceapp met extra diepgaande functionaliteiten op de planning.”    

Luisteren naar klanten en optreden als strategisch partner. Voor ProfitPlus vormt dat de basis, al van bij het prille begin.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.