Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Gemakkelijk te dragen = graag gedragen. Beschermende kleding voor lassers

PIC_210112_MEWA_Dynamic-Flame_1

Tekst | Tekst en beeld: MEWA

25 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Daarom heeft MEWA een bijzonder lichte collectie voor lassers ontwikkeld. Deze comfortabele hitte- en vlambeschermingskleding is verkrijgbaar in drie versies: voor incidenteel, frequent en permanent lassen.

Wie permanent last, beschermt zich het best met MEWA Dynamic Flame Extreme. Het robuuste weefsel biedt extreme hittebescherming bij thermische metaalbewerking.

Beschermende kleding blijft nog al te vaak in de kast liggen, ondanks glasheldere risico­analyses. Oorzaak is dat ze maar in geringe mate wordt aanvaard door de medewerkers. De vaakst aangehaalde redenen voor die afwijzing zijn het gebrek aan draagcomfort, de hogere gewichtsbelasting, de hinder bij het uitvoeren van activiteiten en de eigen gemakzucht, omdat de kleding aantrekken meer inspanningen vergt. Functionaliteit en uitzicht hebben daarentegen minder invloed op de aanvaarding. Dus is het cruciaal om beschermende kleding aan te bieden die zo comfortabel is om te dragen dat ze net zo vanzelfsprekend wordt gebruikt als normale werkkleding. MEWA heeft daarom zijn ­Dynamic lijn verder ontwikkeld. Die kenmerkt zich door maximale bewegingsvrijheid en een groot draagcomfort. MEWA Dynamic Flame is geschikt voor lassers en andere mensen die in contact komen met hitte en vlammen. Ze is beschikbaar in drie uitvoeringen, omdat iemand die af en toe last een andere uitrusting nodig heeft dan iemand die permanent last.

MEWA Flame Advanced beschermt medewerkers die vaak laswerkzaamheden uitvoeren.

Basisversie voor incidenteel lassen 

De basisversie MEWA Dynamic Flame is geschikt voor incidenteel lassen. Ze beschermt tegen kleine metaalspatten, tegen kort contact met vlammen en tegen stralingswarmte. Elektriciens, mechatronica-technici en onderhoudstechnici die maar af en toe lassen zijn met deze versie goed uitgerust.

Speciale uitvoeringen voor frequent en permanent lassen 

Wie echter vaak last, moet de tweede variant MEWA Flame Advanced dragen. En wie permanent last, beschermt zich het best met MEWA Dynamic Flame Extreme. Het robuuste weefsel biedt extreme hittebescherming bij thermische metaalbewerking. Typische toepassings­gebieden zijn machinebouw, voertuigbouw, staalbouw, installatietechniek en scheeps­werven. Alle drie de uitvoeringen worden gekenmerkt door een zeer bijzonder draagcomfort. De kleding is uitzonderlijk licht en gemakkelijk aan te trekken. Bovendien ziet ze er goed uit – nog een pluspunt in de vergelijking.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details