NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Goede service is altijd een bijkomende troef

Goede service is altijd een bijkomende troef

Productiviteit en efficiëntie zijn cruciaal voor het succes van een maakbedrijf. Klanten verwachten een hoge kwaliteit en een snelle, tijdige levering. Stilstand is onaanvaardbaar. Daarom is het belangrijk om bij de aankoop van machines niet alleen rekening te houden met de prestaties van het systeem zelf, maar ook met de service en ondersteuning van fabrikant en verdeler. MT Service zet al jaren in op de verdeling van kwalitatieve merken, waaronder de systemen van TOS Varnsdorf, en combineert dat met een uitstekende technische ondersteuning en service.

De namen TOS Varnsdorf en MT-Service staan synoniem voor kwaliteit op vlak van producten en service. Dat blijkt uit elke machine en installatie.

 

MT Service ontstond in oktober 2006 uit de technische dienst van STIMAC en heeft steeds de affiniteit met herstellingen, onderhoud en revisie behouden. Het team onder leiding van directeurs Otakar Ungerman en Jo Van Overwalle bestaat vandaag uit specialisten op het vlak van technische ondersteuning, inbedrijfstelling en after sales, maar zet ook volop in op de verkoop van metaalbewerkingsmachines van kwalitatieve merken. “Onze medewerkers staan in voor de inbedrijfstelling van nieuwe machines, maar ook voor de verplaatsing, verwijdering en geometrie van bestaande installaties. Ze voeren alle reparaties uit en doen het onderhoud en de revisie van bewerkingsmachines, al dan niet bij ons aangekocht. Tot slot verzorgen we opleidingen voor het programmeren van CNC-sturingen van de merken Heidenhain, Fagor, FANUC en Siemens”, licht zaakvoerder Otakar Ungerman toe. “We staan echter ook in voor de verkoop van metaalbewerkingsmachines en gereedschappen van kwalitatieve merken die zelf net dat beetje meer doen om het leven van hun eindklanten te vereenvoudigen: Kosovit Mas, TOS Olomouc, Trens, TOS Hulin, Vanad, Goratu, TOS A.S., ZPS Tajmac, TOS Kurim, CKD Blanko, Skoda Machine Tool, Machine Tool Engineering en last but not least TOS Varnsdorf.”

Kwaliteitsmachines uit het Tsjechische Varnsdorf

De geschiedenis van TOS Varnsdorf gaat terug tot 1903, wanneer een Duitse ondernemer in het Tsjechische dorpje Varnsdorf werktuigmachines begint te bouwen. De naam zelf dateert uit de periode na de Tweede Wereldoorlog als TOS een staatsbedrijf wordt met als specialisatie de productie van kotterbanken. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie overtuigde de vader van huidig algemeen directeur Jan Rydl de Tsjechische autoriteiten om het bedrijf opnieuw te privatiseren. Hij nam de leiding en bouwde het met de nodige investeringen uit tot een moderne bedrijf met een duidelijke toekomstvisie. “Op enkele decennia tijd groeide TOS Varnsdorf uit tot een wereldspeler in de productie van horizontale kotterbanken met vestigingen in Tsjechië, Rusland, Taiwan en zelfs China, en plannen voor een vestiging in Amerika”, zegt Ungerman. “Als familiebedrijf slagen ze erin om steeds snel te schakelen en zo de juiste machines en oplossingen in de markt te zetten. Eigen sales- en serviceafdelingen en sterke partners in vele landen zorgen een uitstekende service. De kotterbanken van de diverse merken verschillen onderling nog slechts weinig van elkaar en daarom is service belangrijk om je te onderscheiden. Ze hebben bovendien samen met een cluster van bedrijven een eigen technische school opgericht om het tekort aan technisch geschoolde medewerkers op te vangen.”

De WHQ-13 en WHQ15 series behoren tot de meest succesvolle machines in het gamma van TOS Varnsdorf.

 

Samen grenzen verleggen

De markt evolueert snel en de klanten worden steeds veeleisender. De machines en de verspaningsprocessen worden complexer en door de digitalisering binnen Industrie 4.0 stijgt de vraag naar remote diagnose, maar tegelijkertijd moeten diezelfde machines voor de operatoren eenvoudiger te bedienen zijn. “Dankzij de keuze voor standaardlijnen met een grotere modulariteit wordt de assemblage in de fabriek vereenvoudigd, maar kunnen klanten hun machines verregaand personaliseren. Ze kunnen kiezen tussen horizontale en verticale systemen en zelf bepalen welke toeters en bellen voor hun specifiek productieproces een meerwaarde betekenen”, sluit Ungerman af. “De namen TOS Varnsdorf en MT-Service staan synoniem voor kwaliteit op vlak van producten en service. Dat willen we in de toekomst zo houden. Daarom moeten we hard blijven werken om samen grenzen te verleggen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details