NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Grisja Lobbestael neemt de fakkel over van Dirk Torfs als CEO van Flanders Make
Grisja Lobbestael

Grisja Lobbestael neemt de fakkel over van Dirk Torfs als CEO van Flanders Make

Vanaf 1 maart versterkt Grisja Lobbestael onderzoekscentrum Flanders Make als CEO. Hij volgt Dirk Torfs op, die de organisatie succesvol uitgebouwd heeft sinds de oprichting in 2014 en nu terugtreedt omwille van gezondheidsredenen. Grisja Lobbestael heeft een ruime ervaring in de industrie en bekleedde sinds 2005 meerdere verantwoordelijkheidsfuncties bij Sioen, een Belgische multinational gespecialiseerd in technisch textiel.

Flanders Make is in 2014 opgericht als strategische onderzoekscentrum voor de maakindustrie en groeide onder leiding van Dirk Torfs uit tot een unieke community van meer dan 800 onderzoekers die vanuit verschillende vestigingen in heel Vlaanderen samenwerken aan onderzoek en innovatie met en voor de maakindustrie en andere industrieën met maakuitdagingen. 

“Via een uniek samenwerkingsmodel met bedrijven, academische partners en de overheid hebben we een sterk innovatie ecosysteem voor de transitie naar Industrie 4.0 uitgebouwd, met de steun van de Voorzitter en leden van de Raad van Bestuur en met alle Flanders Make medewerkers. Ik kijk hoopvol naar het verdere groeitraject onder de leiding van de nieuwe CEO. Alleen met blijvende focus op onderzoek en innovatie kan onze industrie welvaart en een duurzame toekomst voor de volgende generaties realiseren”, zegt uittredend CEO Dirk Torfs.

Ik wil Dirk Torfs bedanken voor de snelle en indrukwekkende ontwikkeling van Flanders Make en voor zijn belangrijke bijdrage aan het “Industrie 4.0 proof” maken van onze bedrijven. Ik waardeer het enorm dat hij er in de gegeven omstandigheden voor kiest om de fakkel door te geven als CEO en zich toch deeltijds zal blijven inzetten voor strategische projecten en stakeholder management als bijzondere opdrachthouder van de nieuwe CEO. Grisja Lobbestael combineert een jarenlange industriële ervaring in een internationale context met een grote passie voor innovatie, waarmee hij het Flanders Make innovatie ecosysteem verder kan versterken. Ik kijk alvast uit naar de voortzetting van de uitstekende samenwerking tussen de Raad van Bestuur en het Flanders Make management onder zijn leiding”, licht Urbain Vandeurzen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Flanders Make toe.

Grisja Lobbestael studeerde in 1995 af als Industrieel Ingenieur en Master of Science Engineering. Later doorliep hij nog het Advanced Management Programm en Master Class in Innovation & Entrepreneurship aan de Vlerick Management School. 

Hij bekleedde verantwoordelijkheidsposities op engineering, sales- en CEO niveau, zowel in de metaalverwerkende, elektronische als de kunststofindustrie, bij respectievelijk Packo, Barco en Sioen, allen Vlaamse bedrijven met een internationale aanwezigheid en relevantie. Hierbij ontwikkelde hij een gedegen inzicht in de technische-, commerciële- en managementuitdagingen van onze maakindustrie.

“Mijn passie situeert zich in het visionair, strategisch en cross-sectoraal uitbouwen van een organisatie teneinde de samenleving duurzaam te verbeteren. Vanuit deze passie en verder bouwend op het uitstekend traject en de ervaring van mijn voorganger Dirk Torfs werk ik met veel enthousiasme verder aan het succes van Flanders Make”, zegt Grisja Lobbestael. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.