NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Grootste Belgische beurs voor de maakindustrie komt eraan
Easyfairs vult met Advanced Engineering en Advanced Manufacturing in mei 2024 alle hallen van Antwerp Expo.

Grootste Belgische beurs voor de maakindustrie komt eraan

Hoe groter het aanbod en hoe breder het draagvlak van een beurs, hoe interessanter het event wordt voor de bezoekers. Bij beursorganisatie Easyfairs hebben ze dat alvast goed begrepen en stellen ze hun beursplatformen open voor externe partners. Op 14, 15 en 16 mei 2024 organiseren ze in Antwerp Expo de grootste Belgische beurs voor de maakindustrie. Samen met de vijfde editie van Advanced Engineering staat immers Advanced Manufacturing, de combinatie van Welding Week, Subcontracting en het nieuwe Metal, op de planning – een beursplatform met een uitgebreid programma.

“We willen onze beurzen openstellen voor verschillende bedrijven en organisaties die hun karretje aan onze evenementen willen hangen en zo nog meer toegevoegde waarde voor de bezoekers creëren”, stelt head of event Jeroen Arnouts. “Als mensen bijvoorbeeld een trip naar Antwerpen willen maken om een beurs te bezoeken, dan is het leuk om hen ineens een groter aanbod te kunnen bieden met demonstraties, content en award-uitreikingen…. Zo is hun verplaatsing naar Antwerp Expo meteen veel meer waard.”

Met dit platform spreken ze R&D-teams, product engineers en designers en innovation managers aan, maar evenzeer lasprofessionals, metaalbewerkende bedrijven en aankopers.

Feest van de metaalsector en de productontwikkeling

Een mooi voorbeeld van die filosofie is het event op 14, 15 en 16 mei 2024 in Antwerp Expo, waar Easyfairs vier titels samenbrengt. Op 15 en 16 mei vindt de jubileumeditie van Advanced Engineering plaats, met een focus op productontwikkeling. Dat gaat over design, engineering en prototyping van een product, maar ook over het kiezen van de juiste componenten en elektronica. Voor het eerst wordt deze beurs gekoppeld aan Advanced Manufacturing, een nieuw platform met de bestaande combinatie Welding Week + Subcontracting en het nieuwe event Metal. Welding Week is hét lasevent voor de Benelux, terwijl op Subcontracting de industriële toeleveranciers onderdelen en bewerkingen in metalen tonen. 

Tijdens Welding Week kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van lastechniek.

“In juni 2022 vond voor het eerst Journée du Métal plaats, een nieuw beursconcept van één dag met all-in standen gericht op de Franstalige metaalsector. Daar stonden exposanten met las-, metaal- en toeleveringsoplossingen en dat werd door bezoekers, exposanten en partners wel gesmaakt. Op Metal kunnen metaalbewerkende professionals ontdekken wat de nieuwste oplossingen zijn op het vlak van verspanen, plaatbewerking, oppervlaktebehandeling, 3D-printen… Uit onderzoek na de laatste editie van Welding Week + Subcontracting in 2019 was ook al gebleken dat bezoekers het wel zouden appreciëren om de volledige oplossingsketen tegelijk op één locatie te kunnen zien”, zegt Jeroen Arnouts. “We zullen dus alle hallen van Antwerp Expo vullen en de hele Benelux metaalsector en productontwikkeling onder één dak samenbrengen. Met dit platform spreken we immers de R&D-teams, product engineers, product designers en innovation managers aan, maar evenzeer de lasprofessionals, de metaalbewerkende bedrijven en de aankopers.”

Exposanten zetten hun beste beentje voor om innovatieve oplossingen te tonen, maar ook demo’s te verzorgen en antwoorden te geven op de vragen van de bezoekers.

Bruisende beursvloer, uitgebreid programma

Bezoekers krijgen niet alleen een bruisende beursvloer met een grote verscheidenheid aan segmenten, maar ook een interessant programma. Zo zijn er verschillende demozones, waaronder de VR/AR zone, de AI-Hub en een Design District voor creatieve bureaus. Daarnaast is er het lassymposium van het Belgisch Instituut voor Lastechnieken (BIL), een award-uitreiking van de Steel Warriors competitie voor technische scholen, het BK virtueel lassen, en de VCL Wall of Flame waar bezoekers zelf kunnen lassen. “Om de vijfde editie van Advanced Engineering en de co-locatie met Advanced Manufacturing te vieren, brouwen we een eigen bier om alle partners, exposanten en bezoekers te trakteren in een tent in de tuin van Antwerp Expo. Dit is trouwens ook de eerste keer in de geschiedenis van Antwerp Expo dat er een tent in het tuintje komt – een mooie locatie om de beurs gezellig af te sluiten”, stelt Jeroen Arnouts. “Dit wordt ook de eerste editie van Welding Week zonder drijvende kracht Steven Duytschaever. De vele steunbetuigingen van exposanten en partners bij zijn overlijden in augustus laatstleden waren hartverwarmend voor ons, zijn collega’s en familie. We kunnen hen daarvoor niet hard genoeg bedanken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.