NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Integrale softwareoplossing voor CNC-productie
hyperMILL® VIRTUAL Machining dicht de kloof tussen het CAM-systeem en de machineomgeving.

Integrale softwareoplossing voor CNC-productie

OPEN MIND biedt integrale softwareoplossing voor CNC-productie. hyperMILL® VIRTUAL Machining geeft alle processtappen in de CNC-productie virtueel weer.

Hiermee dicht OPEN MIND de kloof tussen het CAM-systeem en de werkelijke machine­omgeving. hyperMILL® VIRTUAL Machining zorgt voor een integraal all-in-one-systeem in plaats van verschillende softwareoplossingen. Het definieert alle stappen virtueel, en daarmee geeft het producenten volledige controle over het productie- en programmeerproces. Dit bevat het programmeren, het genereren en optimaliseren van NC-codes, de simulatie van de NC-code en de netwerkinteractie met de machine.

Bij OPEN MIND begint de ontwikkeling van een betrouwbare simulatieoplossing lang vóór de NC-code. Hierbij vertrouwt de CAD/CAM-ontwikkelaar op eigen innovatieve oplossingen voor een integraal systeem, met een sterke samenhang tussen het genereren en simuleren van NC-codes. De gegenereerde NC-codes worden uitvoerig getest. Ze houden rekening met machinebeperkingen en draaien gegarandeerd op de betreffende machines. Alle relevante procesgegevens zijn beschikbaar in de simulatie van de NC-code en zorgen voor een ongeëvenaarde nauwkeurigheid en ­betrouwbaarheid.

Drie modules

OPEN MIND heeft hyperMILL® VIRTUAL Machining van drie modules voorzien, die zorgen voor de samensmelting van de virtuele en de echte wereld. In de VIRTUAL Machining Center module worden bewerkingssituaties met de machine en de besturing in het echt, virtueel weergegeven en gesimuleerd op basis van NC-code. De CONNECTED Machining module maakt diepgaande netwerkinteractie en synchronisatie met de machine mogelijk. De simulatiesoftware kan zo bijvoorbeeld ­afwijkingen van het nulpunt of gereedschapsposities herkennen. 

In de Optimizer module zorgen krachtige optimalisatie-algoritmen voor een efficiënte meerassige bewerking. De beste oplossing voor een perfecte bewerking wordt automatisch geïdentificeerd. Gebruikers gaan nu bij de CAM-programmering van portaalfreesmachines op dezelfde manier te werk als bij de programmering van 5-assige freesmachines. De ­Optimizer voegt, op basis van de digital twin van de machine, automatisch ‘rewind-bewegingen’ toe die nodig zijn vanwege beperkingen van ronde en lineaire assen of botsingen. Onnodige terugtrekbewegingen naar veiligheidsposities tussen twee bewerkingsstappen met hetzelfde gereedschap worden zo voorkomen. Bij het combineren van jobs met hetzelfde gereedschap (‘linking’) worden 2D- en 3D-bewerkingsstappen omgezet in vloeiende bewegingen. Optimizer kan bovendien onderscheid maken tussen voor- en nabewerkingen. 

Met één druk op de knop 

Ook hyperMILL® BEST FIT, de tool waarmee onderdelen intelligent en in realtime worden uitgelijnd in CAM, maakt efficiëntere en economischere bewerkingen mogelijk. Het niet-uitgelijnde onderdeel op de machine wordt met behulp van een 3D-meting afgetast, waarna de meetpunten in de vorm van een meetrapport naar het CAM-systeem worden gestuurd. Vervolgens past hyperMILL® BEST FIT de NC-code exact aan de werkelijke positie van het onderdeel aan. De aangepaste NC-code wordt daarna in de virtuele machine gesimuleerd op de werkelijke opspansituatie en automatisch geoptimaliseerd. De machine-insteller voert vervolgens een controlemeting uit om een betrouwbare en nauwkeurige bewerking te garanderen. Daarna kan hij de bewerking starten zonder het onderdeel eerst in de machine te moeten uitlijnen. De voordelen zijn enorme tijdwinst, betrouwbare bewerking en planbare processen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details