NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kennis delen via webinars
Het webinar over bevel snijden was interessant voor zowel beginners als doorgewinterde professionals.

Kennis delen via webinars

Wanneer je als machinebouwer álles weet over het bewerken van platen, buizen en profielen, dan kun je deze kennis delen met afnemers. Eenvoudig omdat zij hierdoor het maximale uit hun productieproces en de door jou ontwikkelde machines kunnen halen. ­Voortman ontwikkelde in de afgelopen twee jaar vijf webinars over relevante thema’s, en krijgt positieve reacties.

Het familiebedrijf Voortman is in vijftig jaar uitgegroeid van een constructiebedrijf tot bedrijf dat machines bouwt voor het bewerken van platen, buizen en profielen. Daarbij is software de afgelopen jaren een cruciale factor geworden, die bijdraagt aan het intelligenter, nauwkeuriger en efficiënter maken van de machines en het volledige productieproces. Voortman ziet zichzelf bovendien als kennispartner, die zijn klanten ondersteunt in het maken van de juiste keuzes en het optimaal inzetten van geavanceerde hard- en software.

‘Alles wat u moet weten over frezen’ is een webinar dat tot op de dag van vandaag wordt bekeken.

Experts aan het woord

Omdat Voortman veel waarde hecht aan ‘kennis delen’, startte het bedrijf een tweetal jaar geleden met het ontwikkelen en opnemen van webinars. Thomas Krone, business development manager: “We zaten midden in de coronatijd en webinars leken een effectief middel te zijn om in contact te blijven met potentiële en bestaande klanten. We waren echter van mening dat zo’n webinar ook echt wat moet brengen, dus hebben we het voor de kijker heel tastbaar gemaakt en een aantal van onze partners ingeschakeld om mee te werken.”

De webinars zijn volledig in eigen huis geproduceerd. Ook de sprekers zijn afkomstig uit de eigen gelederen, waarbij de keuze bestaat uit zo’n 150 engineers. Krone: “Voor de diverse onderwerpen is gekozen voor sprekers die eigenaar zijn van de uiteindelijke oplossing. Hiermee hadden we enthousiaste en trotse mensen voor de camera, die de luisteraar maar wat graag meenamen in hun onderwerp.”

Waardevolle informatie wordt gedeeld in een ontspannen sfeer.

Aansprekende thema’s 

Terugkijkend op de afgelopen twee jaar is duidelijk dat de webinars effect hebben. De onderwerpen zijn aansprekend en trekken zowel leiding­gevenden en beslissingnemers als mensen van de werkvloer. 

Zo richtte een van de webinars zich op de Road to smart factory. Hierin werd de kijker meegenomen naar een staalconstructiebedrijf dat openheid gaf over zijn groei en de bijbehorende uitdagingen. Groei betekent immers: meer mensen, een dynamische logistiek, meer machines. Automatisering is dan een goede stap om alle processen in goede banen te leiden. Uiteraard kwam in dit webinar ook de laatste investering naar voren en gingen de sprekers in op de impact die een smart factory heeft op medewerkers en de werkvoorbereiding.

Krone: “Smart Factory is een van de brede onderwerpen die we behandelen. Een meer toegespitst thema kwam aan bod tijdens het derde – en meteen meest succesvolle – webinar tot nu toe. Met de aansprekende titel ‘Alles wat u moet weten over frezen’ wordt dit webinar tot op de dag van vandaag bekeken. Het meest recente webinar, gehouden in juni, ging over bevel snijden. Van beginners die de basisbeginselen van bevel snijden wilden leren, tot doorgewinterde professionals die hun vaardigheden op het gebied van bevel snijden wilden verfijnen: het webinar bood voor elk wat wils en tevens toegankelijke discussies en demonstraties in een echte productieomgeving.”

In bepaalde webinars wordt de deelnemer meegenomen naar een echte productieomgeving.

Online beschikbaar

Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van de gedeelde kennis, zijn de webinars nu online beschikbaar via de website. Krone: “We hebben getracht een laagdrempelige manier te vinden om zowel bestaande als potentiële klanten te informeren over thema’s die hen kunnen helpen efficiënter en effectiever te werken. Hierdoor is niet alleen hogere output te creëren, maar ontlast je ook medewerkers of verzamel je relevante data op basis waarvan bijvoorbeeld (productie)tijden of onderhoud zijn te voorspellen. Dat lijkt met deze webinars meer dan gelukt en motiveert ons om hiermee door te gaan. Als onze klanten de processen beter begrijpen, snijdt het spreekwoordelijke mes immers aan meer kanten.”    

Voortman Steel Machinery is te bezoeken tijdens Blechexpo in hal 3, stand 3304.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details