NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Klaar om water en kosten te besparen met industriële reinigers?
Castrol Techniclean XBC werkt anders. Het zorgt voor uitstekende prestaties in het de-emulsifiëren en het eenvoudig afscheiden van vreemde olie om een lange standtijd van het bad te garanderen.

Klaar om water en kosten te besparen met industriële reinigers?

Maakbedrijven worden vandaag geconfronteerd met andere eisen van klanten dan tien jaar geleden. Klanten willen hun producten gemaakt zien volgens de laatste nieuwe methodes en met respect voor het milieu, zoals ook de wetgever verlangt. Duurzame productie dus, en dat omvat eveneens een efficiënte verwerking van het afval dat ontstaat. Metaalbedrijven die hierin slagen, versterken hun concurrentiepositie. Castrol komt hieraan tegemoet met zijn Techniclean XBC serie van industriële reinigers. Ze combineren uitstekende prestaties met tot 60% minder afvalverwerkingskosten, weinig waterverbruik en aangenamere werkomgeving. Verolub staat in België in voor de verdeling van de Castrol-producten.

De voorbije jaren werden er met verschillende nieuwe wetgevingen strengere regels uitgezet die ook hun impact hebben op de volledige waardeketen in metaalverwerking. Denk aan REACH, CLP, BPR, TRGS… De uitdagingen voor maakbedrijven gaan dus verder dan de productie alleen. Ze moeten ook duurzaamheid hoog op de agenda plaatsen door het gebruik van water, grondstoffen en de productie van afval binnen de perken te houden. OESO, de organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling, verwacht dat tegen 2050 de bevolking 55% meer water nodig zal hebben terwijl de vraag naar water in de maakindustrie met 400% zou groeien. Een tweede aandachtspunt is het gebruik van waterkoolstoffen. Het wordt immers steeds duurder om ze af te voeren. Metaalverwerkers willen daarom een langere standtijd zien in hun koelmiddelen en industriële reinigers. 

De producten van Castrol ondersteunen bedrijven in hun missie om water te besparen en milieuvriendelijker te produceren.

Extra winst voor milieu en uw  portemonnee

Een pad van duurzaamheid dus, dat ook Castrol intussen al jaren bewandelt. De producten van de gerenommeerde fabrikant ondersteunen bedrijven in hun missie om water te besparen en milieuvriendelijker te produceren. Een mooi voorbeeld daarvan is de serie van recycleerbare industriële reinigers: Castrol Techniclean XBC. 

Waar de meeste moderne reinigers wel efficiënt zijn in het verwijderen van snijvloeistoffen, verspaningsolie en partikels, slagen ze minder goed in het scheiden van bepaalde componenten uit snijvloeistoffen uit het reinigingsband. Wordt de contaminatie te hoog, dan moet het volledige bad vervangen worden. Meer verbruik van water en reinigingsvloeistof dus, en dat willen we net vermijden. Castrol Techniclean XBC werkt anders. Het zorgt voor uitstekende prestaties in het de-emulsifiëren en het eenvoudig afscheiden van vreemde olie om een lange standtijd van het bad te garanderen. 

Daarnaast springt de maximale compatibiliteit met de Castrol Alusol XBB en Hysol XBB koelmiddelen in het oog. In plaats van de gebruikte reinigingsvloeistof af te voeren, kan ze gerecycleerd worden in het koelsysteem, zonder afbreuk te doen aan de prestaties. De voordelen van een gemeenschappelijk chemisch DNA. Een extra winst voor het milieu en uw portemonnee.

Over een brede waaier aan temperaturen vertonen deze vloeistoffen een zeer laag schuimgedrag.

Minder waterverbruik, minder afvalverwerkingskosten

Dat de prestaties van de Techniclean XBC reinigingsvloeistoffen niet hoeven onder te doen, bewijzen ook de labotesten van Castrol en de ervaringen van gebruikers. Over een brede waaier aan temperaturen vertonen deze vloeistoffen een zeer laag schuimgedrag. Bovendien lenen ze zich ook voor toepassing aan lage of koude temperaturen in moderne sproeisystemen, systemen onder hoge druk of voor intensieve vloedwassystemen, die bedrijven weer kunnen helpen om energiekosten te besparen. 

Techniclean XBC bevat overigens geen boorzuur of formaldehyde biocides en is beschikbaar in twee varianten met (Techniclean 80 XBC) of zonder (Techniclean 90 XBC) mono-ethanolamine. Wanneer de industriële reinigingsvloeistoffen van het Techniclean XBC gamma volledig aan het einde van hun levensduur zijn, kunnen ze nog gerecycleerd worden.

25 jaar ten dienste van uw productiviteit

Verolub vierde vorig jaar zijn 25ste verjaardag. Een kwarteeuw waarin het evolueerde van multimerkenleverancier naar officiële verdeler van Castrol, zelfs veruit de grootste van de Benelux. De sleutel tot het succes? “De kennis van de producten. De producten van Castrol genieten een uitstekende reputatie in de markt. Wij voegen daar onze kennis van de applicaties bij klanten aan toe”, zegt Yves Lefèvre, technical and operational advisor van Verolub. “Met een team dat zich uitsluitend focust op de industrie in het algemeen en metaalbewerking in het bijzonder. Die knowhow en ervaring zijn vandaag van onschatbare waarde, want het gaat om veel meer dan alleen maar bewerkingsvloeistoffen leveren. We staan klanten bij om hun productiviteit en efficiëntie te verhogen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details